Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 26 ianuarie 2008

12)Epilog

Sper ca portofoliile expuse,sa fie convingatoare si sa scoata in evidenta,diferenta dintre jocurile piramidale si investitiile bursiere.
Sunt convins ca oricare individ, cu vointa si interes,isi poate insusi necesarul de cunostinte,pentru o investitie reusita.

Sterge deci te rog pentru totdeauna,termenul de"joc la bursa" din vocabular!Bursa nu este un joc,pentru ca economia nu este un joc!

O companie seriosa si solida,va ramane in picioare si va rezista timpului,chiar daca pretul actiunilor oscileaza.Ford sau Boeing vor exista cu siguranta si peste 100 de ani,daca va mai exista Tera si o civilizatie umana.Dolarul va oscila si el,uneori inspaimantator de mult, dar nu va dispare niciodata,asa cum a facut-o Caritasul.Pana exista civilizatie umana,va exista cu siguranta si o bursa de valori,precum si o piata valutara.

Eu am ales bursa valutara,ca teren prefereat de actiune,pentru ca o valuta nu va da niciodata faliment.Parametri economici semnificativi,care influenteaza oscilatia unei valute,sunt putini la numar,putand fi urmariti mai usor.Nu in ultimul rand,bursa valutara iti poate oferi castiguri, atunci cand creste,dar si atunci cand scade.

Am precizat intr-un articol precedent,ca tranzactiile valutare se fac cu perechi.Asta nu insemna altceva decat ca atunci cand cumperi o valuta o vinzi pe cealalta din pereche.Sa presupunem din nou,ca esti un"fan"euro.Asta inseamna ca te astepti la o apreciere a monedei unice,de exemplu fata de dolar.Perechea valutara pe care o vei alege pentru trading,va fi deci perechea euro-dolar.( simbolul= EURUSD).Cumparand orice suma euro din aceasta pereche inseamna o vanzare concomitenta a unei sume de dolari echivalente.

Pe romaneste cumperi euro de 10 000 de dolari prin a vinde 10 000 dolari.Ai transformat deci 10 000 de dolari,in euro.Ecuatia este tot atat de valabila si invers,fiind vorba de o pereche!Crezi in deprecierea euro,il vei vinde cumparand dolarul din pereche,avand astfel posibilitatea de castig,indiferent de directia pietii.Ai inteles probabil ca este suficient sa te ocupi de doar o pereche valutara,pentru a putea acapara castiguri.Creste euro cumperi euro si vinzi dolari.Creste dolarul cumperi dolari si vinzi euro.Un alt"plus"al pietii valutare fata de bursa de valori,este lichiditatea enorma.Nu vei fi deci niciodata,in situatia de-a nu putea cumpara sau vinde.Fata de bursa de valori,unde la anumite nivele de pret cumparatorii sau vanzatorii dispar,din cauza volumelor inexistente,bursa valutara asigura volume suficiente,ea fiind dupa cum am mai spus,cea mai lichida piata de pe Tera.

Cateva cuvinte despre brokeri!Ca si in Romania,in lumea mare vei intalni oameni si firme neserioase.Cauta deci o firma serioasa cu capital suficient daca vei vrea sa deshizi un cont.Eu nu fac reclama nimanui dar voi pune niste linkuri cu asemenea firme.Iti voi explica inainte de toate alegerea de broker pe care am facut-o eu.Oanda este o firma serioasa si solida.Plateste dobanda pe secunda pentru toti banii din cont,aflandu-se in acelasi timp printre fruntasele firmelor cu spread redus.

Simplu si concis,Oanda are un pret excelent si accepta si orice suma de bani,chiar un cont de un dolar,daca vrem sa exageram putin.Platforma Oanda este ok dar am vazut si mai bune. Firma se limiteaza doar la grafice care reprezinta oscilatii zilnice de pret.Vrei oscilatii saptamanale sau lunare,trebuie sa te uiti pe alte pagini. Personal consider prezenta graficelor saptamanle,lunare,ca fiind un factor deosebit de important, fapt pentru care am optat pentru deschiderea unui cont demo la Alpari. Aceasta firma se foloseste de platforma Metarader, care are toate ingredientele necesare pentru trading. Observati insa ca din cauza calitatii excelente, platforma amintita cucereste tot mai multi brokeri.

Inchei prin a va ura succes in tot ceea ce faceti,atragandu-va atentia ca adresa de e- mail e deschisa pentru toti cei interesati.Voi raspunde totusi doar mailurilor serioase si celor care se prezinta cu numele,prenumele si adresa!!!!!

Ps.Fa click pe graficul afisat la inceputul articolului! Vei vedea evolutia unei investitii,care putea fi facuta de oricine. (Graficul este unul lunar,reprezentand euro-dolar).

Un comentariu:

Anonim spunea...

Horea,

Am dat in seara zilei de 12.10.2008 de articole tale referitoare la FOREX. Te felicit pentru rabdarea de care ai dat dovada punandu-le pe blog. Nu stiu daca cuiva i-au folosit sau nu... Sincer, mie mi-au fost de mare ajutor. Am inteles din articolele tale diferenta dintre a tranzactiona cu o suma minima (cum se intampla in realitate) si o suma generoasa(pe care o ofera de test mai toate platformele)

Multumesc mult,

Mircea,

ciocian.mircea@gmail.com