Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

luni, 21 ianuarie 2008

2)"Omul de rand" si bursa

Psihologia umana este deosebit de interesanta,luati ex.Caritas!Acest joc piramidal, deosebit de periculos si riscant,a reusit totusi sa atraga masele.Visul castigurilor "infinite",a dus la evitarea multor intrebari, pe care romanul trebuia sa le puna, inainte de a se arunca in abis.

Comparata cu acest Caritas bursa pare a fi un "tabu",pentru "omul de pe strada".Mai mult decat atat, investitiile bursiere par sa ridice tocmai acele intrebari, pe care Caritasul nu a reusit sa le faca.Bursa pare a fi ceva foarte complicat, in timp ce Caritasul era perceput ca ceva foarte simplu.

Adevarul este,ca ideea care pune baza jocurilor piramidale,este simpla si geniala.Inzeceste-ti investitia,fara sa faci nimic!Poate fi ceva mai simplu si mai atragator?Daca sloganul nu a impresionat la prima citire,au impresionat exemplele noilor inbogatiti.Cum sa nu-ti vinzi vaca,atunci cand o manevra Caritas ti-o poate transforma in helicopter?

La bursa trebuie sa ai bani multi ,se crede, si nu in ultimul rand trebuie sa te documentezi.Toate aceste lucruri necesita putin timp si o leaca de efort.La Caritas totul a parut simplu si fara efort! Vaca<>Caritas<>helicopter!
Problema pe care azi o cunoatem cu totii, este ca pentru foarte multi,cele trei elemente din ecuatia de mai sus,au disparut pentru totdeauna.

Iata cum problema amintita,ne va face sa desoperim "plusul"pe care bursa o are fata de jocurile piramidale.In timp ce aceste jocuri vin si dispar, fara exceptie si intotdeauna,bursa ramane!
Ca o prima concluzie, putem afirma linisti ca bursa trebuie sa fie un mediu mai sigur de investitii.

De unde atunci aceasta goana a romanului dupa jocuri piramidale si de unde frica,ignoranta fata de piata bursiera?
Raspunsul e foarte simplu;Lucruri pe care nu le intelegi nu te pot atrage.Necunoscutul pare la prima vedere periculos si misterios.

Niciun comentariu: