Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

duminică, 10 februarie 2008

Sanse bune pentru o redresare bursiera

Bursele din SUA locomotivele lumii bursiere au ajuns la nivele interesante de unde o redresare temporara este scenariul cel mai probabil.O apreciere a bursei din SUA va atrage dupa sine o apreciere a indicilor bursieri autohtoni.

Graficul zilnic al bursei de tehnologie Nasdaq arata clar o perceptie schimbata a investitorului,saptamana viitoare devenind una decisiva.

Graficul alaturat zilnic arata doua cresteri de volum consecutive vezi sagetile rosii care marcheaza volumul=liniile albastre.

Aceste reveniri zilnice ale bursei americane s-au intimplat dupa caderi substantiale "pre market"=inainte de deshidere,bursa revenindu-si considerabil in aceeasi zi.
Intervalul notat fereastra=gap va avea un rol foarte important in evolutia apropiata a indicelui analizat,saptamana viitoare nivelul acestei ferestre trebuind sa fie atins.

Daca bursa va depasi aceasta fereastra fara sa cada probabilitatea atingerii nivelului de cca 2500 este foarte mare,nivelul fiind un nivel suply precum si prima tinta de pret.

Daca indicele isi va inversa tendinta depreciindu-se din nou de la nivelul ferestrei,redresarea bursiera va fi intarziata cateva saptamani.Scenariul meu actual este o redresare cu fereastra inchisa si depasita.Bursa din Romania va urma pe cea din SUA,trebuind astfel sa beneficieze de aceasi redresare.

Niciun comentariu: