Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 3 februarie 2008

Zambetul de om multumit a dl-ui Isarescu

Cei care mai citesc ziare in tara romaneasca,s-au izbit cu siguranta saptamana trecuta,de poza zambitoare a unui om multumit.Acest om nu era altcineva decat dl Isarescu, guvernatorul bancii centrale.Dinstinsul domn guvernator,mester incontestabil in dresura de" lei",anunta multumit o noua era in arenele de circ,era spectacolului cu lei dresati fara sedative.


La auzul acestor vesti,venite chiar din gura "dresorului", leii nostri cei de toate zilele,au inceput sa-si deschida ochii. Regi am fost regi vom ramane chiar si aici in arenele de circ din Romania.Leii precum probabil multi dintre cititorii ziarelor,l-au crezut pe cuvant pe domnul Isarescu,neglijand total faptul ca un circ,este totdeauna plasat intr-o piata.

Din graficul expus,euro-leu(perspectiva lunara),reiese insa ca piata nu prea impartaseste ideile propagate de dl guvernator"dresor"de lei.Ea se pare ca isi protejeaza falitii,care deocamdata nu vreau sub nici o forma sa se expuna leilor nesedati.Criza cu creditele subprime este in toi si ii cam sperie pe vanatorii de risc,tinandu-i deocamdata in"cabanutele" lor.Aceasta realitate va tine leul sub"bici"chiar daca momentan vom putea asista la o apreciere a acestuia.

Ce are o criza din SUA cu Romania,te vei intreba pe buna dreptate?Tot acelasi lucru pe care il are si globalizarea.Criza din SUA va lovi dupa parerea mea Europa mult mai mult decat se asteapta mai marii zilei, loviind astfel si mai dur economiile emergente,din care facem si noi parte.Voi reveni la acest subiect intr-un articol viitor,trecand acum la soarta "fiarelor"noastre leii

In graficul afisat vezi o urcare aproape neintrerupta a euro fata de leu din ianuarie 99 pina in ianuarie 2004.Intervalul pe care il vezi afisat intre cele doua linii negre,notate L=low si H=high arata o apreciere continua a euro de la 1,2872 la 4,1486.De la punctul cel mai inalt,pe care il voi numi varf din 2004, leul incepe sa se aprecieze.

In pofida interventiilor bancii centrale si in pofida discursurilor guvernatorului,aceasta apreciere a leului dureaza exact pana la linia groasa albastra si linia punctata mov.

Nu intamplator aceste nivele pot fi si au fost calculate in prealabil.Linia punctata mov reprezinta filtrul meu favorit de trend de lunga durata,in timp ce linia albastra reprezinta un asa numit nivel Fibonaci.Ambele nivele sunt definite in analiza tehnica ca fiind suporturi.Cand doua sau mai multe suporturi se suprapun la nivele apropiate,semnificatia lor creste considerabil.

Iata deci cum si in acest caz suporturile amintite au reusit sa opreasca caderea euro.
Odata oprit din cadere la un nivel de cca 3,11,euro incepe sa se aprecieze,urcand destul de rapid pana la nivelul de 3,7696.Aici el se loveste de o asa numita rezistenta reprezentata tot de un nivel Fibonaci.Aceasta rezistenta,(linie verde) se pare ca va da probleme cel putin pentru moment,monedei comunitare.O cadere a euro este in acest caz scenariul cel mai probabil,pretul tinta a caderii fiind 3,51-53.

Concluzia pe care trebuie sa o intelegi din cele scrise, este ca leul se va aprecia fata de euro cel putin pentru moment,ridicand astfel o piatra de pe inima domnului Isarescu.Bucuria "dresorului" va fi se pare de o durata mai scurta decat isi inchipuie,piata parand sa strige in continuare dupa leii sedati.

Vreau sa clarific pentru toata lumea,ca analiza tehnica lucreaza cu probabilitati!Un analist tehnic serios va asculta de aceea totdeauna vocea pietii,actualizandu-si analizele ori de cate ori va fi nevoie.

Te invit ca atare sa urmaresti evolutia valutei noastre nationale pe aceasta pagina, fata de euro,dar si fata de dolar!Vei putea in acest fel sa-ti faci o idee despre valoarea analizei tehnice,precum si despre valoarea mea ca analist.

Voi incheia fiecare articol amintindu-ti ca oricare om interesat poate invata aceasta forma de analiza,amatorii putand sa ma contacteze.Observa,raspund doar mailurilor cu nume pronume si adresa!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cred ca te inseli amarnic, leul se depreciaza pana la 5,00-5,50 pentru un euro, dar atentie mai accentuat va creste dolarul la 4,00-4,40, asa ca analiza tehnica nu se potriveste.