Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 25 august 2008

Indicele Bet imi da dreptate!

Atata timp cat suportul decris in analiza de acum doua saptamani rezista Bet va trebui sa testeze rezistentele afisate.Ambele vor da de furca indicelui dar cea de la cca 8270 va fi greu de penetrat.Nu uitati trendul este descendent!Acest lucru ma face sa"trag"din nou semnalul de alarma tras de atatea ori pentru cei inclinati spre cumparaturi pe termen lung.
In data de 25 mai anul curent randurile de mai sus puteau fi citite in articolulu "indicele bet.........
Rezistentele afisate atunci pe grafic se vad si in graficul expus in acest articol.Prorocirile s-au adeverit dupa cate vezi intocmai.
Semnalul de alarma dat de subsemnat a fost justificat.Bet a reusit sa ajunga la prima rezistenta de la nivelul 7905 reluindu-si mai apoi trendul DESCENDENT.Baga bine in cap acest termen pentru ca te vei lovi de el mai mult decat iti inchipui!
Invata in acelasi timp ca o bursa nu este altceva decat un ghid de"navigatie"in ceea ce priveste economia unei tari.Un trend bursier se schimba cu cca 6 pana la 8 luni inainte ca economia s-o faca.Faptul ca Bet a luat-o la vale nu inseamna altceva decat ca si economia romaneasca o va lua in aceeasi directie.Pentru ochiul versat Bet a facut miscari foarte ingrijoratoare din punct de vedere tehnic,indicele preconizand o viitoare"furtuna" mult mai dura decat cea vazuta pana acum!
Nouă români din zece şi-au pierdut banii la bursă
19 Aug 2008
Dan Odagiu 3 comentarii
Acest cap de afis il puteai citi la data afisata in"Cotidianul"Articolul a lasat probabil pe multi cu gura cascata,pe subsemnatul nu!Romanul le stie pe toate si se arunca in larg fara busola.Ceea ce este si mai tragic este dezinteresul lui total fata de invatatura.Caritasul,furtul,banii usori devin momele mult ravnite.Iata ca bursa nu e nici Caritas.nici piata de furt, nici bani usori, ci doar sudoare.
Garantez ca nici Motocicleanau si nici Patriciu nu au fost printre cei care au pierdut vartos.
Oamenii de teapa lor sunt avertizati si ies din crize cu pierderi mici(vezi cazul "grangurilor" de la Enron care au iesit chiar cu castig)Gloata este cea care ia"punul in gura"si asta de fiecare data!
Iata de ce gloata ar trebui sa invete,ca inainte de a te arunca in apa de 5 metri,trebuie sa inveti sa innoti.Putini romani sunt cei care mai sunt interesati de profesionalism si invatatura,multi dintre cei putini luand din pacate chiar drumul pribegiei.Nu este usor sa te bati cu mori de vant, construite in aceasta tara la aproape fiecare colt de starda!
Pentru cei putini sa ne intoarcem la Bet!Un articol tot din cotidianul anunta ca aproape nimeni nu mai crede intr-o redresare bursiera.
Trebuie sa va anunt ca eu cred.Avem in fata o revenire destul de substantiala a indicelui Bet care este interpretata de subsemnat ca fiind o corectie intr-un trend descendent.
Dupa aceasta corectie al carei durata o voi discuta in viitor, furtuna amintita in rindurile de mai sus isi va face aparitia.In momentul de fata se pare ca bet nu va cade sub nivelul ultimei minime
notata cu 5459.Mai mult decat atat suportul de la 5642 este foarte important,putand reprezenta in sine un punct de plecare spre redresarea amintita.

Niciun comentariu: