Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 28 septembrie 2008

Euro dolar saptamana nr 39

Euro s-a izbit de rezistenta expusa in decursul saptaminii trecute,aceasta reusiind sa opreasca iuresul valutei comunitare conform celor descrise in articolul precedent.In perspectiva Euro ar trebui sa incerce sa urce pana la rezistenta cheie intre 1,50 si 1,51.In drum spre acest tel valuta comunitara va trebui insa sa scape de rezistenta expusa la 1,4712.Sa vedem deci ce ne aduce saptamana viitoare,unde o stagnare de pret pare in momentul de fata sa fie cel mai propbabil scenariu.

Titei saptamana nr 39

Titeiul a ajuns si el la suportul cheie expus pe grafic si asta mai repede decat ma asteptam.A fost si el influentat de turbulentele financiare ca orice instrument.Vorbeam in saptamanile trecute de o apreciere a lichidului,apreciere care s-a produs si ea conform asteptarilor.In drumul sau ascedent titeiul a dat deja de prima rezistenta demna de remarcat aceasta rezistenta reusiind sa respinga pretul cel putin pentru moment.O noua testare a rezistentei este posibila chiar saptamana viitoare,ea trebuind insa sa reuseasca sa tina piept incercarii.In perspectiva titeiul ar trebui sa urce din nou pana la rezistenta cheie,acest scenariu parand in momentul de fata ceva mai indepartat.Acest scenariu poate fi influentat ca de obicei de stiri "arzatoare"!

Eur-Leu saptamana nr 39

Euro a cazut si el conform asteptarilor,revenindu-si totusi spre sfarsitul saptamanii.Atat dolarul cat si euro par sa vrea sa acumuleze putere pentru o miscare mai substantiala,directia probabila ale acestor miscari fiind descrisa in analizele precedente.

Dolar-Leu saptamana nr 39

Dolarul a cazut conform asteptarilor oprindu-se la cca 3 bani de suportul expus pe grafic.Saptamana viitoare acest suport ar trebui sa fie incercat.Pornind de la miscarea saptamanala viitoare vom putea discuta mai detailat intentiile valutei americane.

Bet saptamana nr 39

Bet s-a miscat exact conform prevederilor,in intervalul de pret stabilit de bara saptamanala anterioara,pregatindu-se acum pentru o apreciere mai substantiala.Pretul tinta al acestei aprecieri este notat pe grafic,fiind cuprins intre cele doua linii negre expuse.

Saptamana nr 39,rezumat

700 de miliarde de dolari vor fi scosi din buzunarul americanului si aruncati de catre ministrul finantelor Paulson spre proprietarii de Ferarii.Porc din nastere,precum foarte multi politicienii,dl.Paulson cere imunitate absoluta,inainte de a-si pune planul in aplicare.
Unica solutie pentru rezolvarea crizei,pe care domnia sa a propagat-o cu atata vehementa,pare sa il sperie.

Domnul Paulson intelege probabil ca ceea ce a vazut lumea pana acum a fost Tsunamiul,efectele venind dupa.Dupa cativa ani,cand rezultatele"planului magistral de salvare"vor fi mai vizibile, justitia americana ar putea sa-si intinda mainile spre urechile dl-ui fost ministru.Ca sa evite un asemenea gest injositor si nedemn de aplicat unui "salvator al natiunii",domnul Paulson cere imunitate.Iata ca Dambovita a inceput sa curga si prin Washinton DC,transformand astfel axa Bucuresti-Londra-Washinton a dl-ui Basescu intr-o axa fluviala.

Cum axa pleaca din Bucuresti,comentariile facute de la izvor,n-au intarziat nici ele!Vom fi a saptea putere economica a Europei,conform premierului si o tara vaccinata impotriva crizelor conform presedintelui.
Acest nou semnal de"prosperitate",a gadilat in mod placut si urechile"fantasticului"Geoana,care a si inceput sa imparta roadele succesului,ademenind romanii din strainatate la o revenire in tara,in schimbul a 20 000 de euro/persoana.Romania este o tara fantastica,fara cai de mijloc,reusind sa te tina permanent in hohote de ras sau de plins.

Valul unui Tsunami este inspaimantator,dar mai inspaimantatoare sunt consecintele!
Iata insa cum mai marii Romaniei au reusit sa descopere un Tsunami de tip nou si anume cel fara consecinte!Sa nu ramai cu gura cascata?

duminică, 21 septembrie 2008

Euro dolar saptamana nr 38

Spuneam in analiza publicata saptamana trecuta ca ma asteptam la o apreciere euro fata de dolar.Iata ca aceasta apreciere s-a si produs avand probabilitatea de-a fi continuata si saptamana viitoare.Prima rezistenta care ar trebui sa opreasca iuresul valutei comunitare,este adaugata in acest grafic prin intermediul unui dreptunghi rosu 1,4712,acest nivel devenind astfel si primul pret tinta pentru aceasta miscare!Observa inca o data rolul pe care un suport cheie il are in miscarile bursiere!Observa cum asemenea suporturi isi pun o amprenta aproape isterica asupra cumparatorului.Vezi si efectul asupra Euro!Aceste suporturi vor fi desigur explicate detailat in cartea de care vorbeam!

Titei saptamana nr 38

Indemnul de a citi analize mai vechi ramane valabil si in cazul titeiului.Vorbeam in analiza precedenta de suportul situat la 99 de dolari care dupa parerea subsemnatului trebuia sa reziste in pofida faprtului ca nu era definit ca fiind un suport cheie.Iata cum acest suport si-a jucat rolul conform asteptarilor desi el a fost perforat consitent odata cu stirile economice privind "Brontozaurii" falimentari.
Dupa o cadere rapida,pana aproape de suportul cheie, provocata de stirile amintite,cumparatorii reusesc sa impinga pretul titeiului si sa-l inchida deasupra suportului de care vorbeam saptamana trecuta,mentinind astfel scenariul descris de mine valabil!

Graficul expus azi este acelasi pe care-l urmaresti tot timpul,avand insa un nou suport cheie si niste sageti rosii si verzi.Neglijeaza deocamdata aceste noutati si concentreaza-te la cele scrise.
Vreau oricum sa te informez, ca noutatile isi au rostul lor si sunt explicate in detaliu in cartea pe care am inceput sa o scriu.

Vei gasi in aceasta carte graficul pe care-l vezi expus,cu explicatii detailate privind cauza miscarilor pe care le vezi.Acest grafic luat din realitate te va face sa intelegi si modalitatea prin care aceste miscari te-ar fi ajutat sa faci bani.Cartea va contine dupa cate am mai precizat numai exemple reale!Citind-o vei invata modul de calcul si de gandire pe care-l folosesc in alcatuirea prognozelor.Exactitatea acestor prognoze le-ai putut urmari chiar pe acest sait!



sâmbătă, 20 septembrie 2008

Eur-Leu saptamana nr 38

Euro a fost lovit de acelasi Tsunami ca si Bet dar invers, zburand astfel necontenit pana la 3,68.Aici valuata comunitara s-a lovit de-o noua rezistenta.Prin aceatsa miscare rezistenta de la 3,60 devine suport!Euro se va misca probabil intre cotele amintite mai sus saptamana viitoare,asta inainte de a-si definii drumul de durata mai lunga.

Dolar-Leu saptamana nr 38

Dolarul a fost deocamdata cuminte si s-a comportat conform asteptarilor.Tsunami financiar sau nu el a ramas sub rezistenta afisata intr-o incercare de-a acumula putere.Graficul imi spune deocamdata ca dolarul nu e pregatit pentru "marea explozie" dand impresia ca el se va retrage si mai mult,ideal ar fi pana la suportul afisat 2,4550.Chiar o noua incercare de penetrare a rezistentei ar trebui sa aiba drept sfarsit scenariul prezentat mai sus!

Bet saptamana nr 38

Te-am invitat intotdeauna sa citesti si articole mai vechi pentru a-ti putea forma o parere de asamblu despre analizele publicate.In momentul de fata ele sunt mai importante decat oricand.Citind vei afla ca asteptarile pe care le-am avut pentru saptamana trecuta nu s-au adeverit,caderea Bet neschimband insa scenariul de durata mai lunga.Suportul cu linie rosie a fost perforat fara mila Bet cazand in viteza catre suportul format din doua linii negre al carui testare a fost preconizata acum 2 saptamani.Testarea suportului amintit trebuia conform asteptarilor sa fie facuta intr-un interval de timp ceva mai lung,Bet alegand sa faca ceea ce trebuia sa faca cat mai repede posibil.

Oricum demnitatea intervalului de suport format din cele doua linii,a reiesit clar din reactia pe care indicele l-a avut atunci cand s-a lovit de el.Testarea suportului ar fi durat cu siguranta mai mult timp,daca Tsunamiul financiar anuntat saptamana trecuta nu ar fi lovit pietele lumii.
Oricum prin caderea avuta,Bet a reusit sa dea de un suport de confluente pe care eu l-am numit intotdeauna suport cheie.Acest suport a respins caderea indicelui foarte hotarit,ducandu-l spre o apreciere de mai mult de 9% intr-o singura zi.

Tinand cont de comportamentul indicelui,impreuna cu suportul lovit, nu pot sa fac altceva decat sa reiterez cele spuse in analiza anterioara si anume ca bet va trebui sa se aprecieze.Aprecierea de care vorbeam saptamana trecuta a fost asadar intarziata de turbulentele financiare,ea nefiind doecamdata suspendata.Atata timp cat acest interval de suport va rezista,probabilitatile fiind in favorea unui asemnea scenariu,Bet ar trebui sa ia la deal.

Mai mult decat atat,suportul afisat imi pare atat de important incat il consider pentru moment ca fiind unul final!Datorita acestui fapt graficul afisat este total lipsit de alte suporturi.Dupa o miscare de genul celei facute de Bet este destul de obisnuit ca miscarea urmatoare imediata sa fie cuprinsa in intervalul ultimei bare saptamanale.

Saptamana nr 38 rezumat(romanul salvator al SUA)

Sa vina ameicanii,era atat un slogan precum si un vis al multor romani,care isi vedeau"colacul de salvare"in mana"marelui frate".Au trecut niste ani de la incheierea celui de al doilea razboi mondial,americanii nevenind sa ne salveze atunci,dar venind sa profite de noi acum.
O data cu ameicanii au venit si politicienii"de tip nou",tinand discursuri cu gust de sirop emetic.

Un exponent de vaza al acestor politicieni este fara doar si poate primul barbat al motocicletelor si"regele neincoronat" al Citroenului din Romania. Conform cifrelor publicate,averea dl-lui prim ministru a expoldat in timpul mandatului avut,ceea ce pare sa il faca sa creada,ca toti romanii au inceput sa plesneasca de bogatie. Iata de unde si noul slogan:"Sa plece romanii la cumparat case",slogan care-l va inlocui de acum pe cel vechi si ruginit cu venitul americanilor!

Daca Mohamed nu a vrut sa vina la munte,dl prim ministru trimite acum muntele la Mohamed!
Plin de intentii nobile el vrea sa salveze America si asta prin intermediul romanasului rumen la obraz si scaldat in prosperitate.Privind cu ochii sai de vultur,domnul Tariceanu incepe sa vada in dezastrul american posibilitatile.

Du-te romane in America si cumpara-ti casa,aratand astfel lumii valoarea creierului dambovitean.Esti Roman si inteligent din nastere, de ce nu ai lovi si tu doua muste deodata?Te inbogatesti ,salvand in acelasi timp si o natiune inglodita de acum in datorii imense!Lovind doua muste cu palma ii tragi un cap si la a treia,prin intrarea pe care o vei avea in cartea recordurilor Guiness.

Pe care romani ii inbia dl prim ministru la cumparat de case nu era usor de inteles,dar om "inteligent" fiind trebuia sa se fi referit la cei 5-10% de teapa domniei sale!
Acestia din urma isi pot permite cu siguranta,aruncarea la gunoi a catorva zeci de milioane de dolari, si asta pentru ca banii domniilor lor au fost agonisiti"cu multa truda".

Daca tot ai reusit sa devii parlamentar sau mai bine zis politician si daca tot ai reusit sa cumperi 14-15 case pe malul Dambovitei,de ce sa nu mai poti cumpara tot atatea si in America?
O analiza putin mai profunda facuta discursului d-lui "prim",scoate totusi in evidenta ca el se adresa romanilor,deci si celora care-si duc traiul de pe o zi pe alta.

Ascultandu-i sfaturile m-a apucat o senzatia asemanatoare cu cea provocata de siropurile emetice,senzatie din pacate agravata si de discursurile"mai marilor"americani.

Da au iesit si ei la discursuri,care din nefericire nu se deosebesc prea mult de cele ale domnului prim ministru!Intre aceste discursuri au fost totusi si diferente,una din ele fiind limba in care au fost prezentate.
Concluzia trista,este ca toti sunt facuti cam din acelasi aluat,cum altfel ar putea sa coexiste?
Izvorul acestor discursuri a fost oricum unul comun,"caderea din garderoba" a unor"schelete de Brontozaur" tip Lehman si AIG.

Aceste nume reprezentand mai ieri giganti financiari,au fost tarate in cursul saptamanii trecute prin cele mai murdare"balti",transformand companiile amintite in purici.Unul dintre acesti purici pe nume Lehman a si fost deja calcat in picioare,celalalt reusiind pentru moment sa se ascunda panicat sub"gulerul" unchiului SAM.
Ca sa nu ma intelegi gresit,te asigur ca reteta rezolvarii crizei data de americani,nu contine urma de invadator roman cumparator de case!

Cu toate acestea,propunerile lor,au avut si ele ingrediente de genialitate,egalabile cu cele din discursul d-lui prim ministru.Stranse cu usa,aceste creiere"cyber"care au asistat nepasatoare la dezmatul financiar din anii precedenti,se vad acum obligate sa arunce lichiditate in piata si sa nationalizeze,tranformand marea tara capitalista,in mica tara socialista a celor bogati.

In cel mai grandios stil Ceausist, statul american intervine incercand sa curete de pretutindeni,glodul lasat de proprietarii de Ferarii de pe Wall Street!!
Ai nostrii"trebuie menajati cu orice pret ar fi spus acum vreo 21 de ani primul pantofar al tarii,fraza care pare sa sune la fel de dulce si in urechile marilor capitalisti.

Incruciseaza un popandau cu un elefant si vei vedea ce iese!Cam asa ceva iese deocamdata si din tiparnitele domnului Bernanke,dolari care sufla mult aer in balonul inflatiei americane.
Cum va rezolva dl Bernanke coexistenta unei inflatii galopante cu o recesiune?O intrebare la care poate domnul Tariceanu a reusit sa raspunda deja,indemnandu -i pe romani s-o ia la goana dupa case in America!

Oricum daca neglijam pentru o clipa ideile acestor domni"supra inzestrati",constatam fara doar si poate ca pietele financiare au fost zguduite din temelie,conform previziunilor de pe acest sait.Suporturile si rezistentele expuse in cateva din grafice,au fost doborate fara mila,panica neschimband insa cu nimic scenariul de durata afisat.Voi comenta influentele nebuniei financiare in dreptul fiecarui grafic.

duminică, 14 septembrie 2008

Dolar-Leu saptamana nr 37

Cu actualizari zilnice drumul dolarului ar fi fost mai usor de descris.Oricum vezi si tu cum scenariul principal descris cu luni in urma reiterat si dupa reintoarcerea din Norvegia a devenit realitate.Dolarul a ajuns la 2,60,chiar daca a uitat pentru moment de popasul preconizat.Cel ce nu face popas intr-un drum mai lung oboseste,fiind mai apoi obligat sa se odihneasca mai mult.Se pare ca si dolarul va trebui sa urmeze aceleasi legi fiind obligat la un popas mai consistent dupa efortul mare depus.Locul popasului vor fi ca atare nivele mai placute pentru detinatorii de Lei.In perspectiva mai lunga de timp se pare insa ca dolarul va trece de nivelul de 2.60 deschizand astfel poarta unui nou val de apreciere.Detaliile necesare vor fi expuse la momentul potrivit!

Eur-Leu saptamana nr 37

Euro a zburat spre rezistenta expusa pe grafic,rezistenta care era descrisa ca fiind una care va respinge valuta comunitara cel putin pentru moment.Acest scenariu ramane asadar valabil si pentru saptamana care urmeaza.3,60 ar trebui sa impinga euro spre un popas in vederea acumularii de noi puteri.

Bet saptamana nr 37

Bet a facut exact ceea ce a fost prezis ca va face cazand spre suportul afisat.Vom vedea saptamana viitoare reactia concreta al acestui suport.Scenariul de durata mai lunga ramane si aici deocamdata,cel descris cu saptamani in urma!Subsemnatul se asteapta oricum la o apreciere Bet chiar saptamana viitoare.

Titei saptamana nr 37

Apreciere de pret la titei in carti! ca si in cazul euro suport perforat devenit de acum rezistenta.Argumentel miscarii aceleasi ca si in cazul Euro!Suportul de la cca 99 dolari va tine piept caderii!Preconizez ca atare miscari intre 99 si 110 linie albastra si rosie!

Euro dolar saptamana nr 37

Cei care n-au avut norocul sa se nasca romani au probleme economice!
Aceste probleme din Europa sunt reflectate si in cursul de schimb euro dolar,unde valuta comunitara si-a continuat calatoria spre sud,pretul minim atins de euro excedand chiar si asteptarile subsemnatului.

Euro a perforat ca atare suportul expus la 1,4370 cazand rapid spre urmatorul interval de suport,marcat prin doua liniute albastre.

Aceasta cadere rapida a euro,intarzie putin dar nu pericliteaza scenariul expus de subsemnat acum cateva saptamani.Caderea transforma totusi deocamdata suportul de la 1,4372 in rezistenta.Repet inca o data!Un scenariu expus pe un interval mai lung de timp,poate avea variatii saptamanale mai mari sau mai mici fara ca scenariul in sine sa fie schimbat.

Pentru a putea preciza mai exact variatiile saptamanale ale unui scenariu ar fi nevoie de analize zilnice,anlize care ar depasi ambitiile saitului,din cauza lipsei de timp.Ca o concluzie subsemnatul se asteapta in continuare la o apreciere mai substantiala euro apreciere care se va face in mai multe faze.Vom revenii la aceste faze in saptamanile urmatoare.

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Saptamana nr 37 rezumat

Cum am putea incepe un rezumat de sfarsit de saptamana daca nu cu un comentariu despre interviul dat de dl Isarescu Cotidianului.Prin interviul acordat, guvernatorul BCR arunca semnale de incurajare romanilor,care stand pe sol, ii urmarsc zborul plini de admiratie.

Articolul cu pricina isi punea problema unei aterizari dure a economiei romanesti, izvorata din parerile ingrijoratoare ale unor analisti de peste hotare.In zborul sau spre culmi dl guvernator le face insa cu mana acestor analisti vrand sa le demonstreze ca economia romaneasca nici macar nu va ateriza.

Din articol reise in acelasi timp faptul ca NOI nu suntem ca cei din tarile baltice unde economia a inceput sa "zgaltie serios.Noi suntem romani,mai destepti ca oricine,avand si cei mai redutabili "piloti"Sa aterizeze cine o vrea si cum o vrea,pare a spune dl Isarescu,noi vom zbura linistiti mai departe.Optimist din fire acest domn,la fel de optimist ca atunci cand aprecia inflatia.

Subsemnatul nu poate face altceva decat sa ureze succes d-lui guvernator,exprimandu-si in acelasi timp urmatoarea temere:Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant ca dl guvernator sa greseasca coordonatele zborului,asa precum le-a gresit si pe cele ale inflatiei!

In timp ce noi zburam linistiti,cei fara piloti damboviteni isi pregatesc parasutele.Vanzarile retail din Sua scad din nou conform unui raport aparut vineri,determinand gurile rele sa reia refrenul scaderilor de dobanda.

In Australia,Noua Zeenlanda Anglia si Europa stirile economice pozitive se cauta cu lupa,in timp ce la noi totul merge"ca pe roate"Nenorocitii" din lumea intreaga incep sa se sparga de invidie,privind pe smecherasii nostrii zburatori.

Hipnotizati de acest zbor ramanesc,oamenii vor uita de imbecilitatile si mediocritatea de care mai marii zilelor noastre au dat si mai dau dovada!
Prestatiile romanesti vor extazia lumea,inclusiv pe acei straini care au avut un sentiment de repulsie fata de conationalii nostrii.
Lehmitea acestor din urma va dispare cu siguranta treptat,transformandu-se mai apoi intr-un imens strigat de admiratie.

duminică, 7 septembrie 2008

Bet saptamana nr 36

Bet a ales dupa cate vezi scenariul notat cu nr 2,expus saptamana trecuta.A cazut destul de rapid conform asteptarilor spre suportul mentionat si expus pe grafic.Suportul amintit va fi probabil testat saptamana viitoare!Vom vedea atunci reactia acestui suport care in opinia subsemnatului ar trebui sa impinga indicele spre o apreciere.Citeste totdeauna si articole mai vechi pentru a-ti putea forma o parere de ansamblu.Fiecare analiza saptamanala este o actualizare al unei analize pe termen mai lung.Oscilatiile saptamanale nu schimba ca atare scenariul trendului principal!Eventuale schimbari de trend,vor fi intotdeauna comentate mai pe larg.Observa pe grafic aparitia unei noi zone de suport intre cele doua linii negre.In opinia subsemnatului aceasta zona va fi testata de Bet intr-un interval de timp ceva mai lung.Ne astepta drumuri grele si denivelate,in timp ce noi ducem lipsa"soferilor"profesionisti.

Titei saptamana nr 36

Sper ca ai inteles pana acum concordanta dintre variatiile de pret dolar-titei.Am explicat aceasta concordanta in articole precedente.Caderea pretului la titei,fara testari de rezistenta,a avut drept urmare caderea euro,fara rezistente incercate.Chiar daca pompele de benzina plantate in capitalismul salbatic romanesc nu reflecta schimbari radicale de pret,"aurul negru"s-a ieftinit binisor,cu cca 33%!Aceasta ieftinire a dus lichidul mult ravnit spre suportul expus in graficele afisate anterior,suport care era caracterizat ca unul care va trebui sa faca fata unei prime incercari.Suportul amintit a fost perforat fara ca miscarea sa schimbe deocamdata scenariul expus saptamanile trecute.Titeiul ar trebui sa se aprecieze de aici pentru a-si putea relua mai tarziu trendul descendent!

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Dolar-Leu saptamana nr 36

Dolarul a perforat si el a sa rezistenta de la 2,48, fara nici o sovaire.Si aici ca si in cazul euro ma astept la o stagnare a pretului inainte ca nivelul tinta de 2,60 sa fie atins.

Eur-Leu saptamana nr 36

Putine de adaugat aici euro ajugand conform asteptarilor la rezistenta expusa saptamana trecuta,trasata si pe graficul de azi.Urmarind evolutia din saptamana viitoare al valutei comunitare ne vom da seama de demnitatea rezistentei de care s-a lovit.Subsemnatul mizeaza in continuare pe"muschii"rezistentei asteptandu-se la o depreciere momentana euro.Cu toate acestea nu pot sa nu comentez un lucru destul de ingrijorator.Leul cade "anesteziat"in pofida cresterilor de dobanda intreprinse de BNR!

Euro dolar saptamana nr 36

Dupa exact doua saptamani in acumulare,cu tendinta de depreciere,euro nu a reusit sa ajunga la nici o rezistenta expusa in graficele precedente.Trendul scurt saptamanal este descendent determinand ca atare valuta comunitara sa-si continue deprecierea conform asteptarilor!In drumul sau spre"sud"euro s-a lovit de suportul descris in analizele anterioare.De aici ma astept la o apreciere euro apreciere descrisa in primul articol dupa revenirea din Norvegia.Detalii cu nivele de pret in analiza din saptamana viitoare.

Saptamana nr 36 rezumat

Rubrici din ziare care comenteaza prestatiile economiei romanesti ca fiind cele mai bune din Europa.Nota subsemnatului:Prestatii sau nu,Romania intra incet dar sigur cu ambele picioare in criza economica globala.

Zona Euro:vanzari retail in scadere -0,4% contrar asteptarilor de 0%.
Productia industriala din Germania luna la luna -1,8 fata de asteptarile pietei de -0,5
Canada ,Australia,Marea Britanie,zona Euro isi mentin deocamdata dobanzile neschimbate!

Sua:Somaj total in crestere 6,1% fata de asteptari situate la 5,7%.Nonfarm payrolls slujbe adaugate economiei exceptand sectorul fermier -84000 fata de asteptari de -73000(scadere a nr de slujbe adaugate).

Concluzie:Situatie ingrijoratoare si inca un pas spre recesiunea globala de care acest sait s-a ocupat de multe ori."Bursa,data inapoi cu trei ani in 12 luni",spune un articol din Bisness Standard?

A auzit cineva "strigatele"de ingrijorare exprimate pe acest sait inca de la infintare?Vrea cineva in Romania sa invete cum ar trebuie sa se fereasca de catastrofe economice si de pierderea banilor economisiti?Cu siguranta ca nu!Uita-te in jurul tau si vezi cum lumea sufera in continuare de orbul gainii!Credeti cumva ca a fost cineva din cei care"s-au aruncat de la etaj"interesati sa citeasca si se inteleaga ceea ce fac?

Nicidecum.Demagogia tip Vadim Tudor predicata de majoritatea politicienilor,indiferent de partidul din care fac parte,ramane in continuare melodia preferata a majoritatii romanilor.Tepe zilnice trase naivilor,lipsa de respect si profesionalism,caracterizeaza capitalismul salbatic din aceasta tara.O criza globala este ca atare exact ceea ce ne lipsea!

In orice rau este insa si un bine.Poate incet in"cincinalul"urmator se va trezi si romanul!
Napoleon spunea:"Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita"Cum e soferu asa va merege si masina!Atentie! veti vedea accidente pe care azi nici nu vi le puteti inchipui!"Pe drumuri denivelate si greoaie"este nevioe de "soferi"versati!!!!!!!!Atentie din nou, pentru ca astia pe care ii aveti,va calca si pe trecerea de pietoni!