Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 13 septembrie 2008

Saptamana nr 37 rezumat

Cum am putea incepe un rezumat de sfarsit de saptamana daca nu cu un comentariu despre interviul dat de dl Isarescu Cotidianului.Prin interviul acordat, guvernatorul BCR arunca semnale de incurajare romanilor,care stand pe sol, ii urmarsc zborul plini de admiratie.

Articolul cu pricina isi punea problema unei aterizari dure a economiei romanesti, izvorata din parerile ingrijoratoare ale unor analisti de peste hotare.In zborul sau spre culmi dl guvernator le face insa cu mana acestor analisti vrand sa le demonstreze ca economia romaneasca nici macar nu va ateriza.

Din articol reise in acelasi timp faptul ca NOI nu suntem ca cei din tarile baltice unde economia a inceput sa "zgaltie serios.Noi suntem romani,mai destepti ca oricine,avand si cei mai redutabili "piloti"Sa aterizeze cine o vrea si cum o vrea,pare a spune dl Isarescu,noi vom zbura linistiti mai departe.Optimist din fire acest domn,la fel de optimist ca atunci cand aprecia inflatia.

Subsemnatul nu poate face altceva decat sa ureze succes d-lui guvernator,exprimandu-si in acelasi timp urmatoarea temere:Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant ca dl guvernator sa greseasca coordonatele zborului,asa precum le-a gresit si pe cele ale inflatiei!

In timp ce noi zburam linistiti,cei fara piloti damboviteni isi pregatesc parasutele.Vanzarile retail din Sua scad din nou conform unui raport aparut vineri,determinand gurile rele sa reia refrenul scaderilor de dobanda.

In Australia,Noua Zeenlanda Anglia si Europa stirile economice pozitive se cauta cu lupa,in timp ce la noi totul merge"ca pe roate"Nenorocitii" din lumea intreaga incep sa se sparga de invidie,privind pe smecherasii nostrii zburatori.

Hipnotizati de acest zbor ramanesc,oamenii vor uita de imbecilitatile si mediocritatea de care mai marii zilelor noastre au dat si mai dau dovada!
Prestatiile romanesti vor extazia lumea,inclusiv pe acei straini care au avut un sentiment de repulsie fata de conationalii nostrii.
Lehmitea acestor din urma va dispare cu siguranta treptat,transformandu-se mai apoi intr-un imens strigat de admiratie.

Niciun comentariu: