Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 20 septembrie 2008

Saptamana nr 38 rezumat(romanul salvator al SUA)

Sa vina ameicanii,era atat un slogan precum si un vis al multor romani,care isi vedeau"colacul de salvare"in mana"marelui frate".Au trecut niste ani de la incheierea celui de al doilea razboi mondial,americanii nevenind sa ne salveze atunci,dar venind sa profite de noi acum.
O data cu ameicanii au venit si politicienii"de tip nou",tinand discursuri cu gust de sirop emetic.

Un exponent de vaza al acestor politicieni este fara doar si poate primul barbat al motocicletelor si"regele neincoronat" al Citroenului din Romania. Conform cifrelor publicate,averea dl-lui prim ministru a expoldat in timpul mandatului avut,ceea ce pare sa il faca sa creada,ca toti romanii au inceput sa plesneasca de bogatie. Iata de unde si noul slogan:"Sa plece romanii la cumparat case",slogan care-l va inlocui de acum pe cel vechi si ruginit cu venitul americanilor!

Daca Mohamed nu a vrut sa vina la munte,dl prim ministru trimite acum muntele la Mohamed!
Plin de intentii nobile el vrea sa salveze America si asta prin intermediul romanasului rumen la obraz si scaldat in prosperitate.Privind cu ochii sai de vultur,domnul Tariceanu incepe sa vada in dezastrul american posibilitatile.

Du-te romane in America si cumpara-ti casa,aratand astfel lumii valoarea creierului dambovitean.Esti Roman si inteligent din nastere, de ce nu ai lovi si tu doua muste deodata?Te inbogatesti ,salvand in acelasi timp si o natiune inglodita de acum in datorii imense!Lovind doua muste cu palma ii tragi un cap si la a treia,prin intrarea pe care o vei avea in cartea recordurilor Guiness.

Pe care romani ii inbia dl prim ministru la cumparat de case nu era usor de inteles,dar om "inteligent" fiind trebuia sa se fi referit la cei 5-10% de teapa domniei sale!
Acestia din urma isi pot permite cu siguranta,aruncarea la gunoi a catorva zeci de milioane de dolari, si asta pentru ca banii domniilor lor au fost agonisiti"cu multa truda".

Daca tot ai reusit sa devii parlamentar sau mai bine zis politician si daca tot ai reusit sa cumperi 14-15 case pe malul Dambovitei,de ce sa nu mai poti cumpara tot atatea si in America?
O analiza putin mai profunda facuta discursului d-lui "prim",scoate totusi in evidenta ca el se adresa romanilor,deci si celora care-si duc traiul de pe o zi pe alta.

Ascultandu-i sfaturile m-a apucat o senzatia asemanatoare cu cea provocata de siropurile emetice,senzatie din pacate agravata si de discursurile"mai marilor"americani.

Da au iesit si ei la discursuri,care din nefericire nu se deosebesc prea mult de cele ale domnului prim ministru!Intre aceste discursuri au fost totusi si diferente,una din ele fiind limba in care au fost prezentate.
Concluzia trista,este ca toti sunt facuti cam din acelasi aluat,cum altfel ar putea sa coexiste?
Izvorul acestor discursuri a fost oricum unul comun,"caderea din garderoba" a unor"schelete de Brontozaur" tip Lehman si AIG.

Aceste nume reprezentand mai ieri giganti financiari,au fost tarate in cursul saptamanii trecute prin cele mai murdare"balti",transformand companiile amintite in purici.Unul dintre acesti purici pe nume Lehman a si fost deja calcat in picioare,celalalt reusiind pentru moment sa se ascunda panicat sub"gulerul" unchiului SAM.
Ca sa nu ma intelegi gresit,te asigur ca reteta rezolvarii crizei data de americani,nu contine urma de invadator roman cumparator de case!

Cu toate acestea,propunerile lor,au avut si ele ingrediente de genialitate,egalabile cu cele din discursul d-lui prim ministru.Stranse cu usa,aceste creiere"cyber"care au asistat nepasatoare la dezmatul financiar din anii precedenti,se vad acum obligate sa arunce lichiditate in piata si sa nationalizeze,tranformand marea tara capitalista,in mica tara socialista a celor bogati.

In cel mai grandios stil Ceausist, statul american intervine incercand sa curete de pretutindeni,glodul lasat de proprietarii de Ferarii de pe Wall Street!!
Ai nostrii"trebuie menajati cu orice pret ar fi spus acum vreo 21 de ani primul pantofar al tarii,fraza care pare sa sune la fel de dulce si in urechile marilor capitalisti.

Incruciseaza un popandau cu un elefant si vei vedea ce iese!Cam asa ceva iese deocamdata si din tiparnitele domnului Bernanke,dolari care sufla mult aer in balonul inflatiei americane.
Cum va rezolva dl Bernanke coexistenta unei inflatii galopante cu o recesiune?O intrebare la care poate domnul Tariceanu a reusit sa raspunda deja,indemnandu -i pe romani s-o ia la goana dupa case in America!

Oricum daca neglijam pentru o clipa ideile acestor domni"supra inzestrati",constatam fara doar si poate ca pietele financiare au fost zguduite din temelie,conform previziunilor de pe acest sait.Suporturile si rezistentele expuse in cateva din grafice,au fost doborate fara mila,panica neschimband insa cu nimic scenariul de durata afisat.Voi comenta influentele nebuniei financiare in dreptul fiecarui grafic.

Niciun comentariu: