Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 11 octombrie 2008

Saptamana nr 41,rezumat

Presedintele Bush speriat,speria nu de mult poporul si senatul cu scenarii apocaliptice,in caz ca pachetul Paulson nu va fi votat.Bush nu s-a speriat niciodata de deficitul bugetar,precum nici de costurile razboiului din Iraq.Avaritia care a atins culmi necunoscute pana acum,facandu-si baia zilnica de soare tot sub ochii presedintelui,n-a reusit nici ea sa-l sperie.Iata insa cum cei care au semanat vant,culeg acum furtuna.Sa nu fiu inteles gresit,Bush nu a saracit!

N-au saracit nici Bernanke sau Paulson,precum nici directorii premiati cu prime de sute de milioane de dolari,pentru falimentele produse.A saracit America,poporul ca de obicei,el fiind de acum si mai speriat decat Bush si salvatorii".In discursul sau de vineri presedintele american vorbea de aceea poporului,uitandu-se insa ca intotdeauna in ochii colegilor de casta" de pe Wall Street.Acestia din urma par sa nu fi auzit bine atunci cand Paulson isi explica singurul"plan salvator".Avand ceara in urechi investitorii au continuat sa vanda actiuni si mai vartos, fiind pe buna dreptate mai speriati de neincrederea creata,decat stimulati de pachetul salvator".

Crize bancare au mai fost si vor mai fi si de acum incolo,daca nu vor veni mai multi de teapa lui Bush,Bin Laden,etc.devastand planeta cu razboaie.O criza bancara a avut loc in SUA si pe timpul presedintelui F.D.Roosvelt fara ca acesta sa fi aruncat cu banii statului in Wall Street.
Roosvelt a inchis bancile pentru cca.o saptamana trimitandu-si specialistii sa le faca bilantul.Dupa acest control facut la sange"bancile sanatoase au fost lasate sa-si deschida portile,cele moarte fiind ingropate si sterse din registru.Nici vorba de ambiguitati,ci doar de masuri concrete,masuri care au putut reda in acelasi timp increderea tuturor.

Problema crizei actuale nu este numai criza in sine ci si neincrederea.Cand o ti in minciuni,bilanturi false,avaritie pana la grotesc,an dupa an, cum sa te mai astepti sa fi crezut?
La ora actuala nimeni nu mai are incredere in nimeni,pentru ca nimeni nu s-a ocupat de sanarea sistemului.Se arunca in continuare bani fara ca cineva sa poata fi sigur de efectul produs.

Mai rea decat nesiguranta nu este nimic,pentru ca nesiguranta este singurul izvor al panicii.Panica este tot ceea ce vezi acum pe burse unde nici macar valorile intrinseci ale unei intreprinderi nu mai au nimic de spus.Cade tot precum frunza copacilor,copaci care mai apoi vor fi transformati in dolari de tiparnitele d-lui Bernanke.Daca navigam acum contra curs pe raul Dambovita,de la Washinton la Bucuresti,peisajele vor fi asemanatoare.Cine sa-l mai creada acum pe premierul Tariceanu atunci cand el se vaita de lipsa banilor.

Nu mai de mult de trei saptamani,premireul pescuia dolari americani in Dambovita,dolari pe care inomos cum este,ii inpartea populatiei.Inimozitatea premierului nu s-a oprit insa acolo,el venind in acelasi timp si cu sfaturi de investitie!Va aduceti desigur aminte de unda verde pe care a dat-o cumparatului de case din SUA.

In timp ce dl prim isi pregatea undita,un reportaj semnat de realitatea tv,avea ca protagonista o femeie cu 3 lei pensie,reportajul fiind insa cu siguranta facut inaintea ca dl Tariceanu sa-si fi aruncat carligul in apa.
Acum dupa ce si-a primit cu certitudine dolarii pescuiti de premier,saraca doamna in varsta,va putea apare probabil intr-un nou reportaj,de data asta in postura cumparatorului de case americane.

Nu sunt bani se vaicarea premierul,dolarii prinsi cu undinta parand a fi dusi de acum pe Dambovita.
Acest rau nazdravan pare insa sa aiba si multe brate moarte,brate care par a sfarsi fiecare in buzunarele vreunui directoras sau parlamentar.Pentru acestia banii par sa fie berechet dolari si lei si tigrii sau cum ai vrea sa-i mai numesti.Ca si in America,acesti baieti producatori de nimic trebuie sa-si ia partea.Izbucnirea conflictelor cauzate de faptul ca o clasa sociala este atatata inpotriva celeilalte nu mai are importanta,premierul si guvernul devenind peste noapte icoane ale responsabilitatii.

Vadim il besteleste pe Becali care si-a facut glob".Vadim nu-l mai besteleste pe acelasi Becali,il lauda.Boc il besteleste pe Vadim.Boc se aliaza cu Vadim.
Presedintele condamna comunismul,oportunistii la putere cu radacini fiecare in oranduirea condamnata,il condamna pe presedinte.Vezi aceste scenarii zilnic in tara in care pe o pensie de 3 lei sa ciocneste cu una de 30 000,nici nu-mi vine sa cred ca cifra este reala.

Ce sa mai crezi si cum sa mai ai incredere in cineva?Politicianul roman pare sa nu cunoasca povestea lui Nitu,uite lupu nu e lupu.
Cei care o cunosc deja,inteleg cu siguranta ca omul ajunge la un moment dat sa nu mai reactioneze la ceea ce i se spune.Incet dar sigur reactiile lui vor depinde in exclusivitate de credibilitatea vorbitorului!!!!!!Deocamdata insa,fiecare popor are conducatorii pe care ii merita!!!!!!!

Niciun comentariu: