Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 25 octombrie 2008

Saptamana nr 43,rezumat

Cifre economice in majoritatea lor catastrofale,burse in picaj si politicieni damboviteni!Iata cateva din subiectele demne de dezbatut in acest rezumat.Cancerul recesiunii se intinde incet dar sigur spre toate colturile lumii,cifrele economice fiind atat de negre"incat incep sa nu se mai vada pe ecran.
Incep acum simptomele unei boli,despre care nu exista ziar in lumea asta mare sa nu vorbeasca.Se dau pronosticuri se vantura vise,in timp ce indicii bursieri isi urmeaza calea,loviti de o volalitate fara precedent.

Cei care inteleg cu adevarat cauzele dezastrului,nu vad deocamdata nici o luminita la sfarsitul tunelului,care in momentul de fata pare a fi infinit.Ma numar din pacate printre acestia din urma,neputand asadar veni cu nimic incurajator.Ce se intampla atunci cu tonele de bani,aruncati in piata de guvernele tarilor cazute in panica?Vor avea acesti bani efectul scontat?Din pacate nu si asta pentru ca nu exista cantitate de bani care sa poata inlocui banii virtuali,inexistenti de fapt, care au fost jonglati cu maestrie,de catre scamatorii lumii financiare.

Inchipuiesteti un balon cu aer care are nevoie de o cantitate exacta de caldura pentru a se mentine la un anumit nivel.Atunci cand aceasta cantitate de caldura,dintr-un motiv sau altul,nu mai poate fi furnizata, balonul pierde din inaltime.
Nici o scamatorie matematica facuta pe hartie,oricat de bine chibzuita,nu va putea lua locul temperaturii reale,de care aerul din balon are absoluta nevoie.Va amintiti de epoca de aur"?Produceam atunci conform planului cincinal batut la masina N"tone fructe,din care X erau exportate,Y fiind destinate cerintelor interne.Pietile erau goale,lipsite de fructe si pline de cifre,cifre pe care ar fi trebuit sa le manince cei ce le-au fabricat.

Cam asa stau lucrurile si acum,numai o leaca mai rau!Lumea civilizata" si dezvoltata a trait pe bani existenti doar pe hartie,sume fabuloase,care acum ar trebui sa fie inlocuite cu bani reali.Chiar daca dl Bernanke ar taia toti copacii din America,(la fratii romani nu mai poate apela,astia au defrisat deja totul)transformandu-i in dolari ,suma nu ar ajunge.
In orice vremuri,inclusiv cele de azi,tiparirea banilor produce in sine o inflatie periculoasa,desi ea pare a fi mascata in momentul de fata,de caderea pretului la titei.Imagini cat se poate de sumbre asadar pentru economia mondiala,transformate insa in numere de circ,pe maulul Dambovitei.

Atacul asupra leului a fost aici parat cu maestreie de cavalerul Isarescu,care din pacate incepe sa ia tot mai mult infatisarea unui Don Chihote de la Dambovita.Nu vreau sa fiu inteles gresit,domnul Isarescu face ceea ce poate,ramanand in continuare cel mai credibil si mai competent conducator al unei institutii din Romania.
Mai trage si domnia sa din cand in cand niste rafale de crestere economica si de inflatie din domeniul viselor,cu piatra sa dea insa cel care nu viseaza niciodata.Domnul Isarescu a parat deci cu dibacie atacul asupra leului, dar din pacate doar pentru moment.Cei ce au atacat leul nu sunt chiar prosti,incercand sa atace cu arcuri si sulite zidul chinezesc.

Economia romaneasca este un zid chinezesc"doar in ochii politicianului dambovitean, nu si in ochii investitorului strain.
Este adevarat ca bursa valutara este de multe ori manipulata,manipularile facandu-se insa intotdeauna acolo unde se intrezaresc si sorti de izbanda.Pariurile bursiere se fac asadar pentru viitor,cauza din care multi asa zisi atacatori de lei" si-au lasat pozitiile deschise.Nu cumpar"dupa cate ati observat explicatia oficiala a lipsei de lei,atunci cand este vorba de investitorii cu pozitii deschise.

Aceste pozitii deschise ma nelinistesc profund,neliniste care pare a nu fi fost inpartasita de presedintele tarii.Acesta a iesit ca atare vineri la ora 13,anuntand promulgarea legii care ridica salariile profesorilor.Nefiind in posesia cifrelor dezbatute la diferite posturi de televiziune,nu ma consider destul de informat pentru a face comentarii legate de acest subiect.
Un lucru poate fi insa afirmat cu tarie si convingere.Promulgarea legii a fost aleasa in momentul cel mai inoportun posibil!In plina criza economica,un razboi financiar intre palate,inpodobit de eventuale greve provocate de celelalte categorii sociale,este ultimul lucru de care o economie emergenta are nevioe.

In Romania,unde politicianul precum si succesul acestuia sunt puse deasupra intereselor tarii,nici o miscare facuta de acesta nu poate fi considerata ca fiind prea stangace.
Guralivul si responsabilul" Tariceanu este si el vinovat mai mult ca oricine!Nu avea el gura cea mai mare in ceea ce priveste performantele economice ale Romaniei,nu mai demult de cca 6 saptamani?
Banii pareau atunci sa fie berechet,ei disparand de pe o zi pe alta.Cu performantele economice pe care le trambita bravul"premier,salariile puteau fi majorate indexat si in primul rand pentru cei cu salarii mici din toate categoriile sociale.La ora aceea insa,faimosul"PSD nu era inca trezit la populism si nici pregatit de"santaj politic"asupra guvernului.

Intamplarile de mai sus,nu fac altceva decat sa scoata in evidenta,catastrofa in care se afla sistemul politic din Romania.Pentru mentinerea puterii se fac trocuri de orice fel si cu oricine,cetateanul platind pe urme politele incompetentilor ca de obicei.

Cum sa poti condamna pe omul de rand iesit in strada,din cauza unui trai dus de pe o zi pe alta si dezinformat de tot felul de ministrii?Cum sa poata acesti oameni inghiti explicatiile de tipul "nu sunt bani",in timp ce banii se arunca cu lopata clientelei politice?

Fiecare popor are insa politicienii pe care ii merita!!!!!

Niciun comentariu: