Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Rezumat saptamana 1 si 2

Bun gasit in noul an!

2009 incepe conform asteptarilor cu vesti proaste.Somajul in SUA 7,2%,prezic personal un somaj care va ajunge la 8,5-9% caracteristic nu a unei recesiuni ci mai degraba unei depresiuni economice.Banii aruncati de dl. Paulson hienelor" par sa nu prea aiba nici ei efectul scontat,drumul parcurs de acestia scaldandu-se in continuare intr-o ceata densa.

In Romania cavalerul Isarescu pare sa-si fi aruncat armura la gunoi,facand de acum glume pe seama leului transformat i soarece.Tonele de aur si de valuta pe care sedeau presedintele si guvernatorul BCR par sa fie o amintire,in timp ce Boc cel mic incepe sa faca ochi tot mai dulci FMI-lui,institutie de care nimeni pe Dambovita nu avea nevoie.

Cei care nu inteleg modul de functionare al unei economi il injura vartos pe Isarescu ne intelegand de fapt rolul secundar pe care acesta din urma il joaca in aceasta sceneta.Isarescu si-a facut-o de fapt cu propria-i mana,iesind la rampa si dandu-se invingator necontestat al luptei pe care a dus-o cu speculatorii.

Speculatorii stiau ei ce stiua doar nu se numesc degeaba speculatori.
Pusi aparent in genunchi de inteligenta romaneasca ei s-au ridicat incet dar sigur,uitandu-se acum cu un zambet la dambovitenii "destepti" pe burta in mocirla.Interesant cum acest sait administrat de un individ scolit in ale economiei pe cont propriu a prezis toate aceste lucruri,in timp ce posesorii de mai multe diplome si zeci de doctorate ridicau ziduri troiene in jurul valutei si a economiei romanesti.

Domnul Vosganian mare economist si ministru de finante se apara mereu cu cele doua facultati pe care le are,atunci cand era criticat pentru ineptiile pe care le scotea pe gura.Domnia sa pare insa ca a lasat visteria statului cam goala,poate o va umple cineva acum cu diplome si doctorate daca bani tot nu mai sunt!

In Romania totul este insa posibil.Afirmi azi un lucru,maine o intorci 180 de grade, pozitia nu ti-o pirezi oricum niciodata,credibilitatea nefindu-ti nici ea contestata de nimeni.Cu asemenea profesionisti nu poti face altceva decat "sa traiesti bine"Cat de bine vom vedea in anul acesta cand euro va ajunge la 4,51 lei,scormonind astefel adanc in buzunarul celor 80% de romani indatorati.

Aprecierea euro nu este doar o boala in sine ea avand efecte asupra inflatiei,inflatie care apare precum am prezis intr-un climat de stagnare economica.Consecintele scenariului amintit vor fi si ele ca atare,dand astfel de furca chiar si celor mai abili hoti din Romania.In tot raul ar putea insa exista si un bine,asta daca palmile primite vor duce la trezirea unui popor adormit,prostit si batjocorit.

Niciun comentariu: