Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 13 iunie 2009

The road to perdition

Alegeri fraudate,minciuni zilnice,cadere in picaj al economiei,prezisa acum si de viceguvernatorul BNR Eugen Dijmarescu pentru trimestrul 3 si nu in ultimul rand un popor pasiv care nici macar nu ridica din sprancene.De ce nu ar primi doamana Udrea o rescadentare a creditului de 3 milioane de euro,intr-o tara unde poporul asista pasiv la propria-i decapitare.

Politicianul mafiot a devenit singurul locuitor si stapan al acestei tari,restul populatiei fiind doar niste "frunze plangarete" suflate de vant.73% dintre romani nu s-au dus la vot,dand astfel impresia ca ar putea reprezenta o forta.Aceasta impresie este insa pentru cei neinitiati!Cei cu capul pe umeri stiu bine in ce tara traim,cunoscand gradul de toleranta ridicat, precum si inexistenta pretentiilor la acest popor.

Cei 73 la suta,injura zilnic prin casele lor,precum si pe forumurile diferitelor ziare,in esenta ei sunt insa mai segregati ca oricand.Injura fiecare pe limba lui de parca dusmanul ar fi unul aparte pentru fiecare frustrat.Politicianul si poporul sunt in aceesi tara dar merg pe drumuri total diferite!Primii, au luat-o deja dupa 89 pe cotitura triumfului,in timp ce ultimii, au luat-o incet dar sigur pe cotitura pierzaniei.La noi se descurca fiecare cum poate,suntem doar campioni mondiali in smecherii!!!!!!!

De unitate putem uita cu totii,traim in tara unde fiecare individ face singur o echipa!

Bursa, smechera si ea,s-a comportat insa in perspectiva saptamanala conform asteptarilor.Biasul pentru saptamana viitoare,deocamdata pozitiv pentru indicele Bet,intervalul expus in filmuletul de pe youtube fiind in continuare valabil.Afirmatiile din film sunt la fel de valabile si pentru celelalte grafice ,cu o precizare pentru titei!Limita superioara a intervalului de rezistenta se muta la 75,5!!!!In cazul euro dolar,biasul neutru din saptamana trecuta,se transforma in neutru- pozitiv saptamana care vine,rezistenta o avem la nivelul 1,4380

Ps!Puteti sa incepeteti sa va nelistititi!Basescu a dat unda verde recesiunii in forma de pahar plin!Nu am auzit inca comentariul in forma de cap patrat al domnului Isarescu!Daca veti incepe sa primiti salarii si pensii in forma de nimic,dupa alegerile din toamna,sa stiti ca faptul se datoreza in primul rand incompetentei,dar si a nesimtirii in forma de urias,al celora pe care continuati sa-i votati!!!!Pentru cei 73%:Holbatul si injuraturile,nu vor misca niciodata,nici macar o particula de praf!!!!

4 comentarii:

AristotelCostel spunea...

"Structurili" nu-s tocmai inexistente în România. E vorba de structuri de foşti directori de CAP şi alte "colhoaze" extractive, tablagii din umbră, fii şi fiice din rasa pură a burgheziei PCR, etc.

Răzvrătirea electoratului prezent la vot n-a reuşit decât să trimită în PE un cioban retardat, un poet senil şi un nepotist (poziţia 3 de pe lista PRM).

Dacă te referi la inactivitatea "valoroşilor" români care nu se implică în viaţa politică, nu faci decât să confunzi România cu cine ştie ce societate civilizată. Aici, fie rămâi nebăgat în seamă din lipsă de sponsori, fie te bălăcăresc în prime-time şi te termină scurt.

Hai să ne amintim de băietu' care a contracandidat-o pe felina preşedintelui în fruntea TDL. Eu n-am mai auzit nimic de micul dizident, iar analfabeta disfuncţională a optat pentru Comisia... Bugete în PE.

Atât timp cât şmecherii îşi vor permite să cumpere voturi, n-ai să vezi vreo valoare pe listele electorale, iar prezenţa la vot e asemeni unei poezii închinate partidului la o televiziune nord coreeană.

Criza va curăţa şi fenomenul ăsta.

De unitate se va putea vorbi în toamnă, dar iarăşi va fi o unitate împotriva unui tembel şi nu pentru ceva anume.

Horea spunea...

Buna Costel!

Trebuia sa pui in ghilemele razvaratirea electoratului,suna mai bine.In ceea ce priveste accesul oamenilor de valoare la posturile de conducere ai dreptate!Vreau sa stii insa ca nicaieri in lume,pasii inainte nu s-au facut fara sacrificii,precum nici fara o implicare destul de consistenta a populatiilor.
Daca nu era un Martin Luther King, poate mai aveam sclavi in SUA si astazi.Ceea ce nu ti se da de buna voie trebuie luat cu forta,votul de blam putand fi o modalitate de constrangere!Acest fel de-a vota este in acelasi timp si o cale pasnica de actiune.
Demonstratiile pasnice ar putea fi o alta modalitate!Pentru ambele alternative ai insa nevioe de un popor educat si omogen.
Tara noastra este insa segregata si tinuta in prostie,exact asa cum o vor mafiotii care o conduc.In ochii omului ne educat,o minciuna cu gust dulce",pare ca atare mult mai captivanta decat un adevar cu gust amar.
Majoritatii oamenilor din Roamania le lipseste pana si elementarul simt al discernamantului!
La un moment dat insa,minciunile dulci"nu mai pot hrani un stomac flamand si oropsit,atunci izbucnesc miscarile populare violente,dar de obicei prost organizate!Aici apar oportunistii si profitorii,asa cum au aparut si dupa lovitura de stat din Romania si iata ca ciclul poate sa inceapa din nou!
In opimia mea,actiunea politica si constientizarea maselor de catre masmedia si institutii,este singura cale spre un succes democratic durabil.In Romania nu s-a facut deocamdata nimic in acest sens.
Esecul unui om sau chiar esecul mai multor oameni,nu trebuie sa insemneze esecul unei idei sau al unei ideologii.La ora la care scriu aceste randuri,Romania este din pacate lipsita total de ideologii politice!!!!!
De ideologia malefica a banului si a puterii,te izbesti in schimb in fiecare zi!

gaborg spunea...

Crizele "majore" palesc in fata crizei individuale, sunt de acord. deocamdata prostimea, sau majoritatea, sa fim corecti, dormiteaza la lumina televizorului luat in rate doar cu buletinul. urmatorul pas logic ar fi panica. cand te trezesti ca lucrurile nu-s deloc asa cum credeai ca stii ca sunt, mai rau, iti dai seama ca habar nu aveai ce se intampla sub nasul tau! iar cand acest lucru va va intra in functiune tot ce putem face este sa ne rugam. este pacat si este prostie sa ne abandonam vietile intamplarii, sa fugim de responsabilitate. Asadar, cred ca principala criza criza este cauzata de lipsa de responsabilitate a fiecaruia din noi. Iar principala responsabilitate pe care o avem este sa tinem ochii deschisi, mintea limpede si sa ne folosim eficient de puterea pe care o avem si care nu este deloc neglijabila: puterea alegerii. Este greu de crezut cum o situatie atat de clara sa aiba un ecou atat de slab printre noi. Asadar, suntem direct vinovati de starea actuala iar cat timp nu vom face un efort minim, care culmea, nu costa (!!!) sa ne educam, sa intelegem si doar sa alegem cu simtire nu are cum sa fie bine. Latratul la imaginea proiectata este pierdere de timp si energie. Probleme sunt mai mult individuale iar iesirea din starea de hipnoza nu necesita decat... o alegere.

Horea spunea...

Un popor care doarme,viseaza prin definitie!Va fi mai rau atunci cand visele se transforma in cosmar!!!