Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 31 iulie 2009

Ai de grije cu bursa!!!!

Am revenit din Franta si constat ca scenariul ideal bursier de care vorbeam, s-a realizat!Nu vreau sa intru in acest moment in alte amanunte, pentru ca programul pe care il am, nu este inca bine definit. A reincepe analizele, pentru ca mai apoi sa le las balta din nou, pentru o noua calatorie, mi se pare superficial. Ma voi multumi de acea cu acest articol, atragandu-ti in acelasi timp atentia:Bursa a ajuns la nivele periculoase, o cadere zdravana bate la usa!!!!

Nu te lua dupa cifrele economice pe care le citetsti, chiar daca ele vin din strainatate. Economia europeana este dupa parerea mea pe butuci, in timp ce cea americana, va lua o palma la care expertii" nu se astepta. Inflatia de care vorbeam intr-o analiza precedenta, a inceput sa-si arate coltii si in SUA, chiar daca core inflation" al domnului Bernanke este de doar 0,8%. Domnia sa iubeste acest parametru, pentru ca din el, au fost scosi pretul titeiului si al alimentelor.

CPI, indexul pretului consumatorilor, este insa in jur de 6%,(calculat in felul in care a fost calculat pe vremea lui Clinton), o cifra care reflecta mult mai bine inflatia reala. Domnul Bernanke, va fi prins intre ciocan si nicovala si va ajunge in situatia pe care am descris-o acum doi ani in articolele din TW. Pe charmanul FED, il paste asadar stagflatia, inflatie cu stagnare sau descrestere economica.

Inflatia o poti tempera cu ridicari de dobanda, in cazul de fata, economia fiind in recesiune, o asemenea masura ar tranti-o" si mai tare de pamant.
Domnul Bernanke are in momentul de fata mainile legate, singurul lucru pe care il mai poate face fiind tiparirea banilor.

Aceasta tiparire, ii va pune o palarie" a inflatiei si mai mare in cap, ca sa nu mai vorbim de deficitul bugetar, care dupa ultimele interventii de "salvare" s-a mai marit cu cca 1,5 trilioane de dolari. Citesti bine e vorba de trilioane adica 12 zerouri!!! Pana acum americanii au consumat, in timp ce tarile din Asia au produs si economisit! America a consumat insa pe baza de imprumut!

Domnul Bernanke, pare sa creada, ca aceste imprumuturi vor curge fara oprire, sperand probabil intr-o finantare externa vesnica. Domnia sa, pare sa fi uitat cu desavarsire, ca un imprumut trebuie replatit! Scenariile care se intrevad, in caz ca mai marii Americii nu se trezesc, sunt din pacate prea apocaliptice pentru a fi descrise! Dolarul va fi facut tandari, inflatia va fi de doua cifre, consecintele ........................

Salvarea" incompetentei cu bani publici, va da mari batai de cap economiilor lumii, chiar in cazul in care administratia Obama se va trezi. Pana acum, din pacate, masurile care se iau, sunt dupa parerea subsemnatului catastrofale, contrazicand integral, chiar regulile de functionare ale unei piete libere.

De Romania ce sa mai vorbim! Domnul Boc a gasit un imprumut care nu-i va costa pe romani un "Leutz". Nu inteleg atunci de ce, nu s-a luat mai mult din acest imprumut, un vagon, doua trei, suntem doar in cadere libera, cadere care i-a scapat pana si domnului Isarescu? Poate totusi ca gresesc eu, in ceea ce-l priveste pe dl. guvernator? Poate ca litera V pe care o vedea, venea de la "vai de noi", caz in care trebuie sa-i dau absoluta dreptate.

Pana si domnul Inut Popescu, a descris noul imprumut pe nimic", ca fiind unul special. O fi acest sac de bani, marcat cu vre-o dedicatie speciala pentru Romania? Suna oare aceasta dedicatie cam in felul urmator? Imprumut special pentru Romania! Se poate fura!!!!!
Comentariile sunt de prisos, "fiecare popor are conducatorii pe care ii merita"!

O vara placuta in continuare!!!!