Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 24 ianuarie 2010

Baba Vanga si mosu Horea

In tyimp che baba Vanga o fo tavalita prin praf dje un vant in copilarie, orbirea ei fiind un rezultat al evenyimentului, mosu Horea no fo tavalit dje loc sa nyishiundje, ramanad har Domnului cu ochii deschish. Vro dou tri pishioare in cur si vro catyeva palme o luat si mosu, da nu dje la vant, dje la tata, dar asta nu ajunje sa tye faca sa vez in viitor. O djiferenta dje la cher sa pana la pamant, intre baba si mosu.

Despre Vanga Dimitrova, pot citi toti cei interesati, am avut un prieten bulgar care a intalnit-o personal, l-a salutat rostindu-i numele, asta fara ca sa-l cunoasca sau fara sa-l fi intalnit vre-o data. Am luat acest exemplu, pentru a sublinia inca o data, ca nu am din pacate vre-un dar de clarvazator. Predictiile pe care incerc sa le fac, vin din simple concluzii, concluzii trase in urma interpretarilor facute unor realitati si date. In caz ca datele se schimba, interpretarile mele se schimba si ele, asa cum este de fapt si normal. Ceea ce fac eu, poate ca atare face orice om informat, care a inteles modul de functionare a ecuatiei cauza-efect. Bagi mana in foc te arzi, in caz ca nu esti fachir, sa nu itam ca cei din urma sunt destui de putini si nimeni nu stie de fapt ce simt acesti oameni cu adevarat.

Spuneam pe situl meu politic ca PSD este un zid cu crapaturi, acum cca un an si jumatate. Nu am visat acest lucru intr-o noapte bantuita de cosmaruri, ci m-am uitat la realitate. Fostul bloc de nomenclaturisti s-a scindat de mai multe ori, din el rezultand "partide", eu le-as numi mai bine clanuri, cu nume diferite dar fara vre-o ideologie alta decat cea al buzunarului. Atunci cand buzunarul se umple, primul interes, de fapt cel vital al oricarui clan, este satisfacut. Diferente de vedere par sa nu existe, ele exista cu siguranta si ca de obicei, dar sunt ingropate si ascunse de vazul tuturor in nisip".

Cand apa vietii clanului, banul, a secat si nu mai vine, murdaria, acum ajunsa la marimea tonelor, incepe sa iasa la suprafata ca florile pe camp. Iata cat de simplu este drumul cauza-efect si asta pentru orice om care incearca sa-si puna putin mintea la contributie. Psd se va sparge pana la urma si ceea ce rezulta nu poate fi decat ceva mai bun. Mai rau decat nefunctional nu poate fi nimic, aceeasi teorie fiind valabila si pentru economie si pentru celelalte partide din Romania. Tot asa, se va schimba si economia fascista mondiala, care trecand prin durerile unei nasteri dificile, extinsa pana acum la maximum de doctorii hoti si nepriceputi, va trebui sa renasca, impreuna cu copii noi nascuti. Cand? Este greu de spus, nastera va fi grea, se nasc tripleti, dar ea va trebui sa reuseasca pana la urma.

Reusita unei nasteri depinde dupa cum stiti atat de mama dar si de personalul care o asista. Personalul asistent suntem noi in acest caz. Am observat existenta multor cititori ai acestui site, posesori de bloguri, jurnalisti, oameni care gandesc si care au ceva de spus. Chiar daca parerile noastre difera cateodata, un lucru mai mult decat normal de fapt, eu cred ca in cele din urma avem toti acelasi ideal, o lume mai buna si in primul rand o tara mai buna. Suntem astazi multi la numar, dar din pacate rasfirati, ne putem insa aduna cu siguranta.

Treziti-va oameni buni, incercati sa intelegeti si sa propagati mai departe existenta ecuatiei cauza-efect! Incercati de asemenea si nu in ultimul rand, sa-i treziti pe cei pe care ii cunoasteti. V-am prezentat aici felul in care o gandire simpla, onesta, pe intelesul tuturor, poate da rezultate si nu in ultimul rand, poate contribui la intelegerea fenomenelor care ne inconjoara. Noi suntem multi, ei sun putini dar activi, si iata ca pana acum ei sunt cei care ies tot mai mult in evidenta. Unii aveti copii, altii veti avea, ganditi-va cat rau le faceti prin a sta pasivi si a nu va folosi energia constructiv. "Intelege ceea ce faci", o maxima simpla care-mi apartine si pe care o gasesti pe pagina. Aceasta maxima este de fapt cheieia usii cauza-efect.

PS. Plecand de la premise gresite, vei trage natural concluzii gresite. Ca o analogie: intelegerea gresita a cauzei sau de ce nu ignorarea acesteia, duce cu siguranta la interpretarea gresita a efectului.

Niciun comentariu: