Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 8 ianuarie 2010

Soarta Leului.

Pentru a evita repetiile, te rog sa te uiti la graficele pe care ti le-am lasat inainte de plecarea in Norvegia.





Primul, precum si al doilea grafic, sunt cele pe care le vezi de foarte mult timp, actualizate.
In cazul graficului euro, primul din stanga, vezi rezistenta pe care ai vazut-o de atatea ori.
Ea coincide dupa cate vezi si cu momentul in care valuta comunitara a inceput s-o ia la vale. Euro, a cazut asadar conform astepatrilor si a reusit sa perforeze nivelul de 4,1780.

Am precizat de mult scenariul probabil, in cazul unei perforari consistente al acestui suport, urmatorul suport fiind intervalul pe care il vezi in grafic. Acest suport, va trebui sa intoarca directia de miscare euro.

In cazul dolarului aprecierea de care vorbeam s-a produs, de la nivelul suportului pe care l-ai vazut de atatea ori. Aprecierea va trebui sa continue dupa aceasta corectie pe care o avem in momentul de fata. Nivelele corectiei sunt expuse si ele pe grafic. Primul pret tinta de la aceste nivele, este 3,10.

4 comentarii:

Informatii-economice spunea...

din ce vad te astepti la un nivel al Euro sensibil sub 4... dpdv analiza fundamentala ce te face sa crezi asta? Ar ajuta la tinta de inflatie ce-i drept dar... loveste in cresterea economica pe care se pare ca a inceput sa o doreasca si Mugur.

Horea spunea...

Miscarile momentane ale unei valute nu au nimic de a face cu eventualele date fundamentale. Corectia pe care o vedem am prezis-o de foarte mult timp si o vad ca fiind una pur tehnica. In ceea ce priveste tinte de inflatie si cresteri economice, hai sa fim seriosi.

Am definit de atatea ori inflatia si deflatia, nu vreau sa ma repet, in rest vezi toate declaratiile eronate ale lui Isarescu in acest sens.

Bernanke se chinuie din rasputeri sa optina inflatie, deocamdata fara nici un rezultat. Tintele de inflatie, precum si tintele economice, facute exclusiv de politic pentru naivi, par a fi tinte de tras pe langa.

Informatii-economice spunea...

sa inteleg ca din punctul tau de vedere mai vine o corectie in acelasi sens dar cu o panta ceva mai abrupta...? din nou doar tehnica?
why?

Horea spunea...

De unde ai tras aceste concluzii? Dupa cate stiu eu nu am expus nici un punct de vedere in acest sens.