Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 9 ianuarie 2010

O alta imagine cunoscuta.

Sa le luam pe rand: Sp 500 a ajuns pana la 1120, asa cum ma asteptam si nu numai, a reusit sa perforeze si 1135. Avem acum un interval de reactie 13-15 januarie, precum si un nivel nou, 1155, de rezistenta foarte important.
Volumul scade, bursa urca, stiu cei de la Goldman cum sa mai stoarca niste bani. Oricum, nefiind Nostradamus, din pacate, eu constat ca biasul de saptamana viitoare este pozitiv, intervalul de reactie amintit trebuind sa fie totusi urmarit cu atentie. In momentul de fata avem un semnal slab pentru o corectie, care s-ar putea intari in jurul nivelului de 1155-57. Forte bine organizate, incearca sa impinga bursa spre nivelele 1260-1300, sa vedem daca vor reusi?

Titeiul a cazut si el conform asteptarilor, fara sa atinga deocamdata nivelul de suport de pe grafic, expus inaitea plecarii in Norvegia. Bias pozitiv si aici pentru saptamana viitoare, titeilul va incerca sa atinga intervalul re rezistenta, 90-93.

Euro schioapata, pentru ca Europa schioapata, cititi articolele mai vechi care dezbateau acest subiect si care combateau stirile false din presa privind o redresare economica. Bias neutru pentru saptamana viitoare, o incercare de redresare a valutei comunitare trebuind sa fie inabusita la nivele de peste 1,46.

Aurul a cazut consistent, revine acum dupa parerea mea spre un interval cuprins intre 1155-1163,5. De la aceste nivele o noua cadere este scenariul cel mai probabil. Cifrele din SUA semnaleaza in continuare deflatie desi bondurile par sa aiba alta perceptie. Un lucru este insa clar, nu se fac imprumuturi, bancile nu au capital, treaba asta se va dovedi ulterior si nu in ultimul rand clienti nu mai sunt, potentialii, vechii clienti, s-au apucat de economisit. Economisirea pe care o fac consumatorii, a dus la o prabusire a imprumuturilor acestora, cu 17,5 miliarde dolari, o prabusire numai buna pentru o economie bazata in 75% pe consum.

Am observat din comentarii ca oamenii nu au inteles inca un lucru: Nu poti iesi dintr-o criza gigantica provocata de credite dementiale, prin alte credite dementiale. Cei ce nu produc, vezi cazul Romaniei, SUA etc. vor musca un praf amar si negru, nici urma de rozul momentan pe care il dezbateam aici pe site cu un cititor. A fost o nuanta de roz, paradoxal, tot pentru bancherii corupti, in nici un caz nu pentru cei 20% de someri din SUA si cei 10% din Roamnia. Criza in Romania va fi simtita dupa cum am mai spus-o in 2010, de acum incolo se va recolta ce s-a semanat.

Vantul accizelor, scaderile de dobanda, par sa ajute trenul inflationist al domnului Vladescu pentru moment, sa vedem insa pana cand? Romania este si va ramane o tara aparte, cu oameni aparte, care gandesc de obicei pe dos, efectele fiind ca atare si ele pe dos. Bugetul de maidan, va fi modificat de mai multe ori, iar bancile desi situate in Roamania vor face ceea ce fac si cele din state, fara ca Isarescu, imbracat in cavaler, impegat sau chiar calau, se le poata face ceva. Ele vor tine de aceea, de ceea ce au si pana mai au, 2010 trebuind sa fie un an, unde usa spre executarile silite va trebui sa fie deschisa.

Cu Bet nu m-am mai sinchisit, nu pot sa determin un bias corect, fara preturi de deschidere si inchidere saptamala. Indicele va face oricum ce face SP 500.

OBS! rectificarile in portocaliu, facute azi luni la ora 10.

5 comentarii:

vala spunea...

negrul singur e sumbru dar cu un chenar roz pare chiar ... select ...

viitorul va fi sigur al ambelor culori ... mai ramane de lamurit proportia dintre ele ...

nu miza toti banii pe negru

Horea spunea...

Ai dreptate! Eu am incercat in nenumarate articole, sa explic atat provenienta negrului, cat si cauzele care m-au determinat sa mizez pe aceasta culoare.

Scrie si tu macar un articol, dar cu fundamente bine intemeiate, despre provenienza chenarului roz, de ce mizezi pe el etc. Il voi puplica integral ca fiind o alternativa la cele spuse de mine.

Jocul asta de cuvinte ar trebui sa-l terminam aici si acum, in caz ca ne consideram oameni seriosi! Nu duce dupa parerea mea la nimic constructiv si nu va deveni niciodata o sursa credibila de informatie.

vala spunea...

ok

vala spunea...

" Scrie si tu macar un articol, dar cu fundamente bine intemeiate, despre provenienza chenarului roz, de ce mizezi pe el etc. Il voi publica integral ca fiind o alternativa la cele spuse de mine."

stiu ca raspusul meu nu-ti va satisface solicitarea de " fundamente bine intemeiate " dar sintagma cu pricina o consider imposibil de " intemeiat " in contextul actual

totusi raspunsul meu este: http://www.vala.ro/unghiul-meu-de-vedere-viitorul-e-negru-dar-cu-chenar-roz/ ... nu trebuie sa-l publici ... poate e doar un joc de cuvinte ...

Horea spunea...

"stiu ca raspusul meu nu-ti va satisface solicitarea de " fundamente bine intemeiate "

Absulut corect. Pleci de la premise total eronate in acest articol, ca o consecinta concluziile nu-ti pot fi decat eronate.

Linkul spre articolul tau exista acum, pentru cei ce vor sa-l citeasca. Eu am dezbatut cele descrise de tine, incercand sa-mi documentez afirmatiile, nu are rost sa ma repet.

Concluziile valabile, in orice domeniu, se pot trage doar prin cautarea, iar mai apoi, privirea neconditionata in fata a adevarului. Firea umana, ne inpinge insa adesea si din pacate spre iluzii.