Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 21 ianuarie 2010

Tanasescu are cuvantul!

Fara a fi nevoit sa fac prea multe comentarii, constat ca exista oameni in Roamnia care vad realitatea, tragand in acelasi timp si semnalele de alarma necesare.

Calculele economice ale celor cu ceara in urechi din Romania, par sa fie asemanatoare cu ale celor cu ceara in urechi din restul lumii.

Publicam cifre Moody, ne imprumutam vartos, ca doar nu o facem din buzunarul politicianului care a furat tara, ci din buzunarul cetateanului jefuit deja de politic. Sa facem totusi o analiza, din nou la nivel de clasa a cincea, a cifrelor Moody. Bip +2,3 pentru 2010! De unde? Din prima casa si programul rabla? Pana si imprumutul facut a mers in mare parte pe salarii si pensii!

Inflatia 3,5%. In perspectiva mai lunga posibil spuneam chiar eu: calculele de pe hartie ale domnului Vladescu, nu se prea potrivesc cu cele din targ. Accizele au saltat preturile, asta neinsemnand automat abundenta de lichiditati.

Deficit bugetar -6,3%. Optimism Moodian, pornit din cresterea economica calculata cu ceara in urechi. Statul continua deocamdata sa se imprumute, in timp ce in visterie intra tot mai putini bani. Cheltuielile cresc veniturile scad, cu ceara in urechi si ochi, scade totusi si deficitul bugetar, de la -8,3, la -6,3.

Datoria publica va creste (vezi cifrele): absolut de acord, eu nu le am, nu le pot comenta exactitaea, poate Moody a nimerit-o aici.

Deficit de cont curent in scadere: De acord, rezultatul vine de fapt din scaderea consumului, cu consecinta directa de scadere a importurilor si nicidecum din cresterea exporturilor si a productiei. Nimic sanatos pana acum, asa ca va mai trebui sa repet intrebarea: De unde acel +2,3% tovarsi cu ceara in urechi si ochi de la Moody?

Un comentariu:

Akhenaton spunea...

O fi din condei ... ca tot vrea BCR (Erste) sa-si deschida inca 70 de agentii in Romania.