Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 23 februarie 2010

A dat primavara in consumator

Feb. 23 (Bloomberg) -- Confidence among U.S. consumers fell in February to the lowest level in 10 months, a sign that concern about job prospects may hold back the spending needed to sustain the recovery.

Confidenta consumatorului a cazut spre cele mai joase nivele din ultimele 10 luni, un semnal care arata ca lipsa prospectelor creerii locurilor de munca ar putea sa franeze cheltuielile care trebuiau sa sutina cresterea economica. Filozofic nu? Pai nu va spunye mosu ca cacand ai someri multz aia nu mai cumpara ca n-au djin che.

Cacand nu cumpara, magrii dracului opresc economia. Amu potz vidje sha tu, dje care-i economia aia care crestye djin cumparat. "Sustain the recovery" Which recovery???? Uitye ca mosu sa visaza henglez. Ganestyetye ca sha economia lui Boc ii dje aia care mere pe cumparat, fapt pintru care Vladiceanu asta, vre sa le ieie la oaminyi tatz banyii. Pai daca ii lesi pe oaminyi fara banyi cum o sa mai cumpere? Aishi iar so incurcat mosu si trebe sa sa opreasca ca sa nu-i fuga mintya iar in hengleza.

The Conference Board’s confidence index slumped to 46, below the lowest forecast in a Bloomberg News survey of economists, from 56.5 in January, a report from the New York- based private research group showed today. A separate report showed home prices rose for a seventh month.

Confidenta consumatorului care trebuie sa cumpere scade, pretul caselor creste. Na asta zic sha io economie. Daca n-ar scrie Bloomberg mosu ar credje ca-i un text de manea cu coptyilu ala minunye, care il fache pe chel sa sara ca o capra.

Schimbarea biasului celor trei grafice pe care le vezi in fiecare saptamana s-a produs conform astepatrilor mele ( vezi comentariul de duminica ). Euro rezista deocamdata fiind sustinut de suportul expus pe grafice. Dupa aprecierea asteptata de mine, valuta comunitara a cazut azi din nou spre suportul expus. Precum spuneam acest suport va fi perforat cu siguranta in viitorul nu prea indepartat. Concluzie: bias-ul negativ prezis pentru aur, Sp 500 si titei a devenit realitate, precum si bias-ul poz- neutru pentru euro. Constatand cele spuse, uitate acum la stirea Bloomberg despre confidenta consumatorului.

Intr-o economie keynesiana consumatorul ducea in spate asa numitele cresteri din toti acesti ani. Sper ca iti mai aduci aminte explicatiile pe care ti le-am prezentat in acest sens. Iata insa ca, consumatorul a obisit, confidenta lui plonjand de la 56,5 in januarie la 46. Unde este asadar primavara domnului Bernanke, cu frunzulite verzi si floricele? La el in cap si foarte bine ascunsa si in barba. Domnul Boc n-are barba dar are cap ca de fapt si domnul Tanasescu. Cel din urma a iesit din nou cu explicatii de crestere economica pe care nu mai are rost sa le prezint.

Ghici ghicitoarea mea: Unde se fla capetele acestor doi domni, mari romani, "experti" si patrioti? Raspuns: in pantaloni! Domnul Vladescu este mai nenorocos. Capul lui se afla pe umeri, fiind astfel zilnic expus uraganelor. Suflat de vanturi, domnul Vladescu, cu buzunarele goale, incearca acum sa va impoziteze si respiratia. Domnia sa, speriat de sindicate si presa, isi retrage insa zilnic cate o taxa fabricata peste noapte. Realitatile de care vorbeam in 2009, privind jupuirea contribuabilului, se contureaza tot mai clar in tara romanesca. Nu va faceti iluzii balul de abia incepe. Domnul Vladescu nu are altceva in buzunare decat doua capete de p.....rieteni. Cele ale domnului Boc si Vladescu.

2 comentarii:

Akhenaton spunea...

Observ ca dolarii canadieni si respectiv australieni s-au tot apreciat in ultimile luni, consumatorii de acolo or fi cu buzunarele doldora?

Horea spunea...

Adevarat dar nu in ultimele luni. Ambele valute par sa fi dat de un top depreciindu-se incepand cu luna ianuarie.

Aceasta depreciere va continua mai mult ca probabil si se va accelera, atunci cand balonul imobiliar se va sparge si in aceste tari. Populatiile din tarile amintite au in buzunare cam ceea ce are si dl. Boc.