Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 16 februarie 2010

Euro se alatura clanului

Iata un grafic in timp real. Dupa curatarea stopurilor, euro incepe sa urce asa cum ma asteptam acum doua saptamani ( sageata alba), alaturandu-se astfel din nou clanului celor 4. Abaterile de la regula nu au durat mai mult de o saptamana. Pe grfic vezi si rezistentele, linie albastra puctata si linia galbena punctata in partea superioara a graficului. Linia albastra va fi testata cu o respingere a aprecierii euro pentru moment. Aceasta linie va trebui mai apoi sa fie penetrata.

Pasul urmator va fi testarea rezistentei marcata cu linia galbena din partea superioara a graficului. S-au rezolvat crezi problemele uniunii? Nicidecum! O interventie monetara ar slabi incrderea investitorilor si mai mult in euro. Miscarea pe care o vezi este asadar o miscare tehnica. Problemele uniunii se vor tine in lant, vor fi urmate mai apoi de o criza chineza, una australiana, una canadiana etc. Le vom urmari pe toate ca de obicei pe acesta pagina.

7 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Te urmaresc de ceva vreme si am impresia ca esti printre putinii care chiar vad mai mult decat Wishfull Thinking.
Totusi, nu inteleg cum vezi tu evolutia Euro comparativ cu Alte valute: USD, JPY, RON etc.
Inteleg ca fata de Ron va creste din punctul tau de vedere (lucru normal avand in vedere ca bancile grecesti au expunere destul de mare pe Romania iar situatia de acolo nu e deloc roz).
Totusi, UE nu a facut bailouts de dimensiunile celor din US iar acolo interventia a fost vazuta de investitori ca o gura de aer. Crezi ca Euro va fi lovita de ceva ce nu a lovit US in trecut?
Dar JPY? niponii nu prea mai au piata de desfacere si vin dupa perioade lungi de stat in buda!
Dar chinezii? Incearca sa stimuleze cererea interna dar se confrunta cu orase proaspat construite dar nelocuite din cauza cererii atat de mari!
Problemele par a fi generale iar o cadere generalizata inseamna ca poti castiga doar daca intuiesti corect ordinea!
deci... crezi ca Eur va pica primul sau se va mentine la nivel constant cu USD?

kaboom spunea...

Mda...trista perspectiva! As vrea sa va intreb daca exista asemanari intre situatia economica de acum si cea de dinainte de WW II.

Horea spunea...

Razvan.
"Totusi, nu inteleg cum vezi tu evolutia Euro comparativ cu Alte valute: USD, JPY, RON etc."

Imi pare rau dar nu prea inteleg ce nu intelegi. Despre Yen am vorbit foarte putin prezicand o criza in Japonia care-i va afecta valuta. Nu am timpul necesar dar nici ambitia sa analizez toate valutele.

In ceea ce priveste euro-dolar, euro-leu, dolar-leu pagina e plina de analize cu nivele si predictii pe care le poate citi oricine.Mai clar decat am fost in analizele amintite nu cred ca pot sa fiu.

Inteleg ca fata de Ron va creste din punctul tau de vedere (lucru normal avand in vedere ca bancile grecesti au expunere destul de mare pe Romania iar situatia de acolo nu e deloc roz).

Faptul ca euro va creste fata de leu, nu prea are de a face cu Grecia, tara are euro dupa cate sti.
Oscilatiile leului fata de alte valute sunt determinate in primul de starea econmiei romanesti.

Crezi ca Euro va fi lovita de ceva ce nu a lovit US in trecut?

Euro a fost deja lovit dupa cate ai vazut si tu, a cazut aproape 20 de centi fata de dolar.Explicatiile le gasesti pe pagina. Faptul ca uniunea se clatina nu poate fi pozitiv pentru valuta care o reprezinta.

"Dar chinezii? Incearca sa stimuleze cererea interna dar se confrunta cu orase proaspat construite dar nelocuite din cauza cererii atat de mari!"

Nu prea citesti atent sau nu citesti totul. Am scris exact despre lucrurile pe care le descrii explicand ca si China sta cu bomba in curte.

"Problemele par a fi generale iar o cadere generalizata inseamna ca poti castiga doar daca intuiesti corect ordinea!
deci... crezi ca Eur va pica primul sau se va mentine la nivel constant cu USD?"

Ai dreptate! Din pacate eu nu pot sa pretind ca as sti ordinea in care tarile bagate in rahat pana in gat vor fi afectate.

Ma uit la grafice si incerc sa citesc gandurile altora, ale celora care stiu ceea ce stie foarte putina lume. Felul de-a vedea acest comportament va fi descris in cartea mea care va merge la tiparit in decurs de o saptamana.

In ceea ce priveste euro-dolar am repetat de mult e ori pe acest site ceea ce cred. Cred intr-o depreciere euro in continuare, dupa corectia la care asistam chiar acum si pe care am prezis-o.

Kaboom. Dupa parerea mea exista asemanari foarte mari dar si diferente. Ele nu sunt din pacate de loc in favoarea economiei. In perioada aceea nu existau carti de credit.

Mai mult decat atat oamenii nu-si cumparau locuintele scufundati pana peste dinti in credite. Asemanrea este depresiunea in care ne aflam, dupa parerea mea mai dura decat cea de atunci.

O alta asemanare este neputinta politicului,corupt foc de aceasta data,de agestiona problemele.O asemenea situatie precum si situatia din Iran si orientul mijlociu ar putea duce la un nou razbaoi de proportii.

Foarte multe predictii pe care le-am avut s-au adeverit, situl imi este martor. Sper din suflet ca predictia cu razboiul sa dea gres.

cornel spunea...

De acord cu Razavan in ceea ce priveste blogul;
Esti pragamtic si din ceea ce scrii se vede ca intelegi fenomenul economico-bursier.
In consecinta sunt foarte interesat de cartea ta si vreau sa stiu cand va iesi pe piata si daca ai stabilit modalitatile de comercializare...

Horea spunea...

Cartea se va vinde doar prin intermediul sitului, precum spuneam. I-am facut o reclama informativa pe care o voi pune in curand pe pagina.

Va intra la tiparit in decurs de o saptamana. Multumesc prin aceasta tuturor celora care si-au manifestat interesul.

AristotelCostel spunea...

Of...of, da'... off topic:

Mi s-a parut ca urmaresti si comentezi scriiturile analistului financiar roman... al momentului si m-am gandit sa te invit la niscaiva... analiza pe text. :)

Ionut Popescu... analist financiar

Horea spunea...

Ma bucur sincer ca scrii asemenea articole. Este incredibil cate verzi si uscate poate indruga un om pentru un salar de 20 000 de euro. Tragic pentru tara, el are cuvantul, dandu-i cu analize a la Popescu si in revista Capital. Sper sa ai mai multi cititori decat am eu, ca sa poata vedea toti ineptiile adunate la un loc.

Balivernele lui Bernanke le-ai vazut probabil comasate pe youtube. In Romania Ionut nu e singur. Auzim in fiecare zi cate o analiza cate o parere de "savant" in toate domeniile.

Am scris chiar acum cateva zile un articol, ca raspuns, la un interviu dat de o directoare de spiatl in legatura cu printre altele Ciomu. In caz ca cineva ar fi interesat adresa este urmatoarea:

http://renne.ro/social/e-nedrept-ce-i-s-a-intamplat-doctorului-ciomu-spune-doctorul-monica-pop/

Romanii par insa sa inghita orice.
Exceptiile sunt putine rodele sa vad zilnic.