Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 8 februarie 2010

Iata stirea,

pe care o asteptam cu cravata la gat. Nu venita din partea Germaniei ci din partea G7.
Tot ce nu functioneaza va fi "salvat", se fac aici referiri, pentru calmarea spiritelor si la Spania si Portugalia. Euforia betivanilor bursieri renaste asadar si va tine pana cand totul va cadea in bucati. Piata, ametita, se multumeste cu vorbe in momentul de fata, precum o face si romanul. Felul in care se va face o evntuala interventie sau consecintele masurilor luate nu mai au in acest moment nici o importanta. Japonia mocneste, China economie de piata dar la comanda partidului, la fel.

Cea din urma nu-si va putea lasa yuanul liber asa cum spunea domnul Geithner, pentru ca ar putea sa-si vada valuta facuta praf. Chinezii au monetizat la ordinele date de partid si de stat, bancile au dat imprumuturi conform acelorasi ordine, partidul, tatal "tutulor", tinand in mana-i de fier evenimentele. S-a construit asadar in prostie si in China, exista orase intregi nelocuite. Creditele neperformante explodeaza, dar ce mai conteaza? Ai intrat pe o linie a nebuniei, se pare ca trebuie s-o continui pana deraiezi. Oricum se pare ca si prezumtiile mele din saptamana trecuta se adeveresc pana acum, in dimineata asta Rusia a cumparat cantitati mari de euro.

Ceea ce spunea vala despre petrol si cerneala nu este altceva decat o observatie reala a mentalitatii actuale. Sunt de acord cu el ca, aceasta mentalitate ar continua la infinit daca ar fi dupa politicienii si finantistii lumii actuale. Problema acestora din urma va fi insa aceeasi ca intotdeauna. Socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ!

8 comentarii:

cornel spunea...

e o melodie haioasa romaneasca care are un refern colosal:

AM CAZANUL MEU
SI SUNT FERICIT
BAUTURA CURGE GARLA
SI MA SIMT TARE IMPLINIT
N-AM NICI CASA N-AM NICI MASA
DIN PADURE MA HRANESC
DAR AM CAZANUL MEU
SI TARE MA MANDRESC !

daca avem egalitaile cazan= imprimanta si beutura = bani, putem zugravi perfect realitile economice.

oricum trenulcu bani, de mare viteza , fie ca se numeste TGV,HST sau X2000 depaseste noi bariere tehnologice iar linia orizontului se ingusteza pe zi ce trece pana la a deveni un punct, punct care va semana izbitor de bine cu cel al glontului pe care si-l vor trage multi in cap cat de curand;

vala spunea...

toate astea se intampla pentru ca cei care iau decizii gandesc pe termen scurt ...

iar pe termen lung nu prea cred ca modul de a lua decizii pe termen scurt se va schimba ...

Horea spunea...

Vala!Perfect de acord cu tine dar vezi tu? Inecatilor pare sa le fi preluat apa luarea deciziilor, atat a celor scurte dar mai ales a celor lungi.

Uitandu-ma in jur eu vad apa peste tot. Crizele precedente, dupa cel de al doilea mondial, erau inconjurate de balti si doar pe alocuri, nicidecum de un oacean ca in cazul de fata.

Razvan spunea...

Mda... si se va face dreptate! piata ii va pedepsi pe cei care ne conduc ducandu-i la ruina. Cei care nu au facut excese in perioada precedenta vor profita de perioada urmatoare... sau nu!
Poate ca cei care ne conduc vor impozita/ nationaliza de urgenta orice fir de iarba pentru a iesi tot ei din criza...! poate ca echilibrul la care se va ajunge va fi la fel de instabil ca si echilibrele bine mentionate de Horea.
Voi daca ati conduce aceasta tara si ati fi investit major in imobiliare ca orica roman "inteligent" care citea rapoartele "expertilor" si stia ca in Romania nu va fi niciodata criza, v-ar conveni sa va treziti rupti in fund? dar celor care au dar cu imprumut sume imense si acum sunt stapanii a 500k de sclavi doar in .ro?
Hai sa fim seriosi! cei puternici castiga de fiecare data iar mamaliga nu prea poate exploda!

vala spunea...

think big ... oceanul a facut posibila aparitia vietii ...

kaboom spunea...

Va urmaresc de oleaca de vreme! Ce voi stiti atat de bine sa puneti in cuvinte, pt mine erau doar o banuieli\intuitie.
Ce ma roade, e felul in care se va termina toata nebunia...pt ca odata se va termina. Doar mie imi miroase a Romanie din anii 90?

Horea spunea...

Razvan! Partea cu mamaliga ne-a adus acolo suntem.

Vala! I do that my man, but that's too big to think about, although too big, seems to be very trendy this days!

Kaboom!Intuitia este mai mult decat suficienta pentru a intelege ce ti se poate intampla in caz ca-ti vei da cu un ciocan in cap.

kaboom spunea...

Cei care s-au aruncat cu capul inainte sunt genul "muietzi is posmagii?"