Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 21 februarie 2010

"Injectia" din Anglia duce tara acum spre stop cardiac

5 noembrie 2009:"BCE se pregateste pentru exit, spune un articol din Ziarul Financiar, in timp ce banca Angliei va arunca fara prea multe pregatiri inca 40 de miliarde de lire bancilor falimentare, spun eu. Domnul King pare sa nu-si inteleaga limba materna (when in a hole stop diging ). Domnia sa, pare sa mai aiba un englez, sus pus, in persoana premierului, care comunica in afgana. Domnul Brown a tiparit in stil Zimbabwian 175 de miliarde de lire, pe care le-a servit pe tava bancilor.

Rezultatul? Nevoia de noi banii, injectii noi, serul fiind sudoarea poporului englez. Prostia explicata academic pare sa prinda si in Anglia, poporul neavand inca intentia sa-i spanzure pe domnii Brown si King de bretele."

Scriam randurile de mai sus la data expusa sub titlul "Pregatiri diferite". Rezultatul azi 21 02 2010: Anglia ia de mana Grecia! Deficitul bugetar al guvernului de la Londra este in explozie, in timp ce creditarile se scufunda spre fundul gropii sapata in noiembrie de domnul King. Au scazut cu 32%. Am marcat separat dupa cate observi, doua articole aparute in revista Telegraph, pentru cine mai are energia sa le citeasca. Esenta lor este aceeasi pe care o spuneam in 2009: when in a hole stop diging = nu mai sapa cand esti in groapa! Eu voi urma din acest moment sfatul de mai sus, nemaiavand energia necesara pentru sapatul in murdariile altora. Nici un comentariu in plus fata de cele spuse nu voi face, el ar fi oricum de prisos.

Constat totusi cu satisfactie, dar fara nici un pic de rautate, scufundarea statelor keynesiene si a doctrinei in sine. Vom suferi dur si lucrul acesta nu ma poate bucura. Lumea va renaste insa mai sanatoasa, dupa nebunia pe care am trait-o toti in tot acest timp. 2010 pare sa adevereasca temerile pe care le-am perceput in august 2007 si le-am asternut pe hartie in januarie 2008. Il vedeam atunci pe marele motociclist Tariceanu povestind despre duduiturile din economia romanesaca, explicand in acelasi timp si avantajul deficitelor bugetare precum si pe cele ale traiului construit pe imprumuturi facute din bani inexistenti. Pacat ca deocamdata, criza n-a lovit in cap pe cei ce au provocat-o, inclusiv pe dl. Tariceanu. Sper si simt insa venirea acelui moment.

Un comentariu:

kaboom spunea...

"Pacat ca deocamdata, criza n-a lovit in cap pe cei ce au provocat-o, inclusiv pe dl. Tariceanu. Sper si simt insa venirea acelui moment."

Ma asez si eu cuminte la rand...