Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 14 februarie 2010

Marele Juncker calare pe o scobitoare

Nu, nu este vorba de vreo centrala termica, in orice caz nu de una functionala. Omul din fotografia alaturata n-a reusit sa incalzesca pe nimeni. Ca presedinte al grupului european, domnia sa a iesit ieri la rampa cu o scobitoare in mana, asta pentru a sari in apararea Greciei. Decorat de Ion "botezatorul" in 2003, domnul Juncker e barbat nu gluma.

Va lupta cu scobitoarea in mana pana la ultima suflare, pentru binele Greciei si al uniunii. Mosu magar batran "care estye" o zas ca unyiunea estye in pericol. Domnu Junckers om cu djecoratii de Rumanyia spunye cam acelash lucru, dar ii amenyintza pe "cotropitori" cu scobitarea. Cacand s-ontalnyit cu Ion, domnul djin Luxemburg pare sa sa fi molipsat dje gandjirea majistrala al acestuia.

Cetyiti artyicolu djin Reuters daca atz putye si daca l-atz intzaleje, mosu o sa scoata djin el numa catyeva randuri: "The basis of the Maastricht Treaty is that a state bankruptcy does not come into question. If we had thought a euro zone member could go bankrupt, we would have devised instruments to deal with that. This is not envisaged," Juncker said.

Conform bazelor tratatului de la Maastricht nici nu se poate pune problema falimentului unui stat. Daca noi credeam ca vreo tara membra ar putea deveni falimentara am fi inclus in tratat instrumentele necesare pentru evitarea acestui fenomen. Asemenea instrumente nu au fost insa incluse, a spus Junker.

Na binye na. Daca csinyeva nu so ganyit la csieva, hapa lucru ala nyisi nu sa patye intampla. Mosu era pescar cacand era tanar. Merea pe Muras in jos sha in sus pana-i plesnyaeu sandalele. Cunostye Murasu ca palma si styia sha cacat ii apa pistye tat. Magarii astyia dje comunyistyi o incsieput intr-o zi sa sape Murasu cu escavatoru. O aparut gropci dje catye 4 metri pista tat. Amu daca vroiai sa trecsi prin locuri pe care credjiai ca le cunosty putyei fartye usor sa ajunji intr-o grapa. Daca nu styia sa inotz tyo f-"fecundat" Iuda.

Sa ne punem asadar cravata la gat lasandu-l pe mosu in mijolocul naturii. Simtul de a fi pioner ne da ca de obicei si un aer de intelectual. Cu creierul in clasa si viteza a cincea vom analiza de indata spusele domnului Junker. Domnia sa afirma asadar ca: In cazul in care nu stii sa inoti dar ti-ai facut un plan de trecere al unui rau, acesta va fi lipsit din oficiu de gropi, asta numai pentru simplu fapt ca tu nu ai inclus o posibila existenta a gropilor in planul tau. Ui ui ui ce afirmatie ametitoare pentru un om ca dl. Centrala Termica. Afirmatia este nu numai ametitoare dar si inspaimantatoare. E de mirare atunci ca ea n-a reusit sa incalzeasca pe nimeni? Domnul Centrala a recunoscut cu alte cuvinte ca, UE nu are de fapt nici un plan pentru o asemenea situatie.

In cazul in care tratatul de la Maastricht ar fi inclus un colac de salvare, magarul care a incercat sa treaca apa fara sa stie sa inoate, se putea catara de el in cazul unei gropi. In cazul de fata magarul va avea probleme nu gluma. El va urla disperat dupa ajutor, asteptand ca domnul Centrala, situat pe celalalt mal al raului sa-i arunce scobitoarea. Verzi si uscate a mai indrugat multe domnul Juncker vorbind despre o serie de planuri fictive, pe care UE trebuie sa le fi facut in noaptea spre sambata.

Oricum planurile nu au fost nominalizate, nici macar unul, dl. Juncker ramanand calare pe scobitoarea vizibila de acum pentru toti. Grecia are cca 10 milioane de locuitori, economia ei reprezentand cca 2,5% din economia europeana. Ce va fi insa cu Spania, un colos raportat la Grecia? E mai bine ca dl. Centrala sa nici nu se gandesca la aceste lucruri. Asta desigur daca nu vrea sa i se rupa scobitoarea de sub cur.

PS:Vocea Poporului: Nemtii vor pe drept cuvant a scoata Grecia din zona euro. Politicul va da aici mai mult ca sigur cu capul de zid. Grecii au intrat in zona amintita prin frauda. Nemtii nu sunt romani si nu vor tolera aruncarea banilor lor pe aventuri. Observa asadar "crapaturile" de care vorbeam. Nu exista dubii uniunea se clatina.


Niciun comentariu: