Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 4 februarie 2010

Revenirea economica cu "barba".

Nu stiu cum a reactionat dl. Bernanke la cifrele care-i incarca "revenirea economica" cu inca cca 1 milion de someri? Personal eu mi-as fi ras barba si mi-as fi smuls parul din cap. Smulsul parului ar fi de fapt o operatie simpla pentru chairmanul FED, domnia sa avand par cam cat are si minte de economist.
Somerii nu pot tiparii bani, domnul Bernanke poate s-o faca, sa vedem daca i-au disparut pana si ultimele "fire de neuroni" din cap? Partenerul sau in manipulari, al treilea salvator al lumii Geithner, Paulsson a fost al doilea, dar pare acum iesit total din cadru, a cuvantat chiar azi despre China si dolar. Se pare ca marea economie va lasa yuanul mai liber, reconectand-ul in acelasi timp la dolar. Sa intelegem ca euro se va intari pentru o perioda, de la nivelele la care se afla acum?

China si sobolanii si caiinii si brontozaurii, fugeau toti nu de mult de dolar ca de dracu, conform stirilor venite de la aceleasi agentii. Intalnirile secrete in pivnitele din Afganistan nu se mai terminau, pregateau toate sfarsitul definitiv, moartea valutei americane. Magar "care estye", mosu s-o spariet o tzara ca patye or fache astyia pula, moneda djin Botsvana, valuta dje rezerva.

Mai lipse numa un ptyicutz sha-l vidjetz pe mosu cumparandush nistye pule. Na da amu s-o rezolvat traba, o legat astyia djin nou dolaru cu nod marinaresc. Sa vez chio sari Boc dje bucurie cacand o auza. Somerii lui Bernanke sha aia care or mai fi pe aichi pe la noi, sa-i ia dracu pe totz. Cu lubenyitza ca noua sigla a PDL, om calcula noi PIB-uri la fel dje mari ca sha simbolu partidului.

O ieshat lume djin criza, numa curvele eshtyia dje someri nu vreu sa iasa. Daca o tzan tat ashe, patye fachem sha noi ca tovarasu Chavez, luam bota la ei.

Bursa a raspuns stirilor asa cum trebuia s-o faca, prin plonjon, sa nu uitam insa de data de reactie de maine. Bursa a pornit-o in sus luni, fara sa cada pana la pretul meu tinta. Sa vedem daca o va face acum, azi sau maine.

Ps. Mi-am dat seama ca, nu am fost destul de explicit atunci cand vorbeam de o eventuala revenire euro de la nivelele actuale. Vroiam sa spun ca, atunci cand agentiile de stiri, prin intermediul "gurilor de aur ale unora sau altora", sapunesc sau ridica in slavi o valuta sau alta, ideea contrarie este de obiceii cea mai probabila. Exista desigur si o alta logica in spatele acestei afirmatii. Ma astept in continuare la o iesire a Germaniei la rampa, tara trebuind sa-si afirme sprijinul pentru Grecia. In momentul de fata, cu cravata de pioner la gat, nu pot concepe un alt deznodamant. Scenariul descris ar trebui desigur sa ajute euro, cel putin pentru moment.

4 comentarii:

csiki magda spunea...

Sajnalom , hogy nem tudtam vegig olvasni a februar 4.cikket ,valami "kodolt "irassal van egy bizonyos szovegresz.....pedig erdekesnek tartom
Magdi

Horea spunea...

Erdekes is csak te ugy latszik nem tudsz parasztul! Dehat:

Amit nem tudsz ki olvasni az erdely roman praszt nyelven van mondva, egy fiktiv oreg bacsi, vagy is en mosu mondja. Probald ugy olvasni ahogy a falusiakat halod itt beszelni. Lehet meg el is fogsz mosolyogni rajta.

Anonim spunea...

Hat io nem tudom ce tat voroviti voi acole cu tati ca tari-s curios. No Dumnezo va alduie!

Horea spunea...

Sa tye alduie si pe tyinye Domnu. A nu le styi pe tatye djeodata, ii patye sarmu sitului.Ca sa nu ramai dje tat in bezna Mosu itz spunye totus cheva: Sa pare ca teoria cu euro sa adjeverestye.