Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 27 martie 2010

Data "cheiei"

"Rezistenta urmatoare a indicelui SP este la 1180. Rezistenta de timp ramane insa aceeasi, 24 martie. Sa asteptam asadar sosirea acestei zile si sa vedem ce se va intampla."

Randurile de mai sus puteau fi citite in articolul datat 17 martie 2010.

In 20 martie 2010 scriam: Bias negativ euro cu sanse bune de-a se transforma in pozitiv. Bias pozitiv SP 500, cu sanse mari de transformare in negativ. Biasuri negative saptamanale pentru aur si titei..

Hai sa vedem ce s-a intamplat! Fa click pe grafic si mareste-l. In cazul SP 500 vei gasi gfrafice cu variatii zilnice de aceasta data, tocmai pentru o vizualizare mai clara a celor intamplate.
Semnalul prezis a venit la tanc fiind intarit de comportamentul bursier al zilei urmatoare (vezi lumanarile notate cu 24 si 25). Este deprecierea bursiera o certitudine? Nicidecum! Bursa face intotdeauna ceea ce vrea sa faca. La miscarile din ultimul timp au contribuit insa foarte mult oamenii anului.


Un lucru este totusi incontestabil, semnalul pe care l-am primit la nivelul exact de 1180 in data de 24 si 25 martie. Importanta lui nu poate fi neglijata, mai ales atunci cand apare la nivele de interval de pret si de timp prezise. Felul in care calculez probabilitatile intervalelor de pret si de timp importante, va fi prezentat desigur in manualul care sper sa fie gata tiparit la sfarsitul saptamnii viitoare.

Sa lasam manualul la o parte si sa continuam analiza. Avem un semnal important si deocamdata atat. Deprecierea indicelui SP 500 este asadar foarte probabila. Personal am vandut indicele punand un stop-loss pentru a ma proteja. Nu mai am altceva de facut decat sa astept si sa vad daca bursa imi va da dreptate. In momentul de fata se pare ca lucrurile vor merge conform asteptarilor pe care le-am avut. Iata ca afirmatia "bias pozitiv care se va transforma in negativ" este deocamdata valabila.

Sa vedem ce a facut euro! Avea bias negativ preziceam ca se va transforma in pozitiv. Dupa degradarea Portugaliei euro a cazut si-a revenit insa imediat dupa stirea sacului cu bani din partea Germaniei si a Frantei. Am nimerit-o si aici se pare, desi biasul a ajuns in acest moment doar la calificativul neutru cu tendinte pozitive. In cazul celorlalte doua grafice biasul negativ de care vorbeam a ramas si va ramane deocamdata acelasi si pentru saptamana viitoare. Comportamentul graficelor analizate ne demonstreaza inca o data valoarea incontestabila a analizei tehnice facuta in mod profesionist.

Daca te vei uita la graficele euro-leu, dolar- leu, vei constata aceleasi comportamente prezise cu mult timp inainte. In cazul euro-leu se pare ca Isarescu si-a scos armura si coiful de cavaler, folosite pana acum in apararea "fiarei", aruncandu-le cu furie dupa sarmanul "animal". Am intrat asadar in piata cumparand euro si vanzand lei, la pretul 4,065, tocmai pentru ca valuta a juns intr-o zona importanta de cerere. Zona de care vorbesc este descrisa si ea in manual. In legatura cu afacerea euro un cititor m-a rugat sa descriu perspectivele acestei afaceri. I-am raspuns ca nu pot sa o fac.

Am intrat intr-o afacere si va trebui sa primesc confirmatia pietei in legatura cu corectitudinea miscarii pe care am facut-o. Chiar daca intrarea tehnica a fost corecta piata va face si in acest caz ceea ce va dori. Eu ma voi proteja ca intotdeauna conform unor reguli stricte, descrise si ele in carte. Voi fi astfel scutit intotdeauna de surprizele neplacute si mai ales de dusurile foarte reci. Am spus-o si o mai repet. Cea mai importanta parte a analizei tehnice este o menajare corecta si disciplinata a contului. Fiecare investitor va pierde bani cu orice strategie. Important e sa castige mai mult decat a pierdut. Limitarea pierderilor la minimum este una din cele 10 porunci ale tradingului descrise in manual.
In legatura cu afacerea euro pot spune doar atat: Va fi una de durata foarte scurta.

Ps. Tratamentul anticoagulant cand si cum? aici

Niciun comentariu: