Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 12 martie 2010

Efectul de ghiseu

Este intersant efectul pe care il poate avea un angajat de ghiseu asupra dl-ui guvernator Isarescu. Acesta din urma deghizat precum Cuza a fost umilit. Lovitura primita pare a fi fost o lovitura ametitoare de buzdugan. Umilinta la care a fost supus cavalerul nostru pare ca raia, s-a lipit scai de domnia sa. Sa fi umilit de un angajat, o data, este una. A ramane insa umil pe viata, este cu totul altceva.

" Romania n
u are nevoie de o revenire spectaculoasa", spune guvernatorul, referindu-se la prognoza de crestere economica de 1,3% luata in calcul de autoritati si FMI pentru acest an.

Ma uit, citesc si nu-mi vine sa cred. Cavlerul Omidescu si-a aruncat armura, coiful si sabia cat colo, dedicandu-se probabil cel putin 24 de ore pe zi studiilor psihologice. S-a terminat cu revenirile in forma de V, sau in forma de cuie de cosciug . Vive la psychology! In era lui de glorie, cavalerul apara leul impotriva speculatorilor cu pretul vietii.

Acum, probabil dupa un doctorat cumparat in psihologie, dl Isarescu vrea sa-i dea in cap. Meseria de psiholog, psihiatru, este una foarte frumoasa, oamenii care o exercita par intotdeauna a fi intr-o alta lume. Pe dl. Isarescu nu-l inteleg insa, probabil nu sunt eu destul de psiholog. Pai daca vrei sa de
valuezi leul ca sa creasca exporturile, insemna ca te-ar putea paste o crestere economica de care spui ca Roamnia nu are nevoie. Daca il mai ascultam si pe dl. Vasilescu ne vom lua de cap, nu stiu insa cum va ramane cu psihologia maselor?

Ce vor spune oare cei ce picheteaza? Tara a fost tinuta pana acum in sedinte de psihologie care spuneau contrariul. Momentan insa, Roamniei nu-i mai trebuie nici leu tare si nici crestere economica spectaculoasa. Mai intalejeti voi cheva draji lu mosu? Ca daca da spunyetzam sha mnyie, lu mosu io cazut proteza djin gura. Nu stiu deci ce vor spune cei care picheteaza, probabil nimic ca de obicei, multi dintre ei nu stiu nici macar de ce picheteaza.

Nyio zas tovarasu ala dje la sendicat sa stam aichi shapa noi stam. Amu o vinyt sha Boc sa nye zaca dje pensiile nyesamtatye, l-am ascultat sha amu om mere acasa. Fiecare popor are politicienii pe care i-a votat. O alta constatare pe care o pot face fara echivoc, este faptul ca cei votati grohaie. Cei interesati pot duce firul mai departe uitandu-se in enciclopedie. Acolo, ei vor putea afla cu siguranta, numele animalului care scoate sunete numite grohait.

In ceea ce priveste graficele am primit semnalele de depreciere asteptate si expuse in comentariul "miscari probabile". Scenariul expus ar trebui dupa parerea mea, sa fie destul de clar pentru toti cei care se sinchisesc sa citeasca. Se pare totusi ca ar exista si alt fel de oameni pe aceasta pagina. Cei care se uita probabil la chenarul sitului sau la linkuri. Fiecare face desigur ce doreste.

Oricum, bias saptamanal negativ pentru toate graficele expuse. Observa inca o data rolul si exactitaea rezistentelor, atat al celor noi, cat si al celor vechi.

In cazul euro si SP500, semnalele saptamanale nu sunt inca clare, cele zilnice da. Usa care duce spre scenariul expus in articolul mentionat s-a deschis deja saptamana trecuta. Pasul urmator probabil va trebui sa fie: caderi incepand cu luni, care vor dura minimum 3 si maximum 5 zile. In tot acest timp vom asista probabil si la o apreciere, atat al euro cat si al dolarului fata de leu. Ca o consecinta exporturile dl-ui Isarescu se vor mari.
Pentru admiratorii de chenare si lincuri: Luni este o zi care urmeaza de obicei ziua de duminica. Astazi duminica, ne aflam dupa cate stiu eu in anul 2010 luna martie.

PS.
Pentru cei interesati, iata un nou articol pus pe Renne. El trateaza fracturile cele mai frecvente ale umarului, precum si codurile de procedura ale tratamentului acestora, folosit in tarile scandinave.

2 comentarii:

cornel spunea...

Horia , apropos, cand vezi o cadere a burelor in 2010 sau 2050 ?! desigur era o gluma, stupida ce-ai drept;

dar ca si termen lung, ce vezi, desi stiu ca nu ai globul de cristtal(saptamana asta e la mine), merem in 900 si apoi in martie 2009?!

kaboom spunea...

Pruncu' ala care nu stia daca e 2010 sau 2050 a nimerit aici din greseala. O fi guguluit dupa filmul 2012...:)))
Sau poate ca era Tatucu Omidu...s-o nervat pe Horia! :)))