Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 17 martie 2010

Muschi bursieri sau muschi Bernankieni?

Dupa cum ati aflat probabil, FED a lasat dobanda de referinta la nivelul la care a fost de 0,25%. Un asemenea scenariu a fost de fapt cel asteptat, atat de mine, cat si de piata. "Barbulitescu" nu s-a multumit insa cu atat. In declaratiile facute dupa stabilirea dobanzii, seful FED a introdus din nou fraza magica. "FED va face totul pentru a evita o noua criza". La auzul acestor cuvinte cumparatorii s-au desteptat. Hai sa traducem si noi numaidecat aceasta exclamatie hudiniana (Hudini a fost unul dintre cei ma cunoscuti iluzionisti pierzandu-si din pacate viata in timpul unui act). Domnul Bernanke este un iluzionist ca si Hudini, da totul pentru tara si popor. Domnia sa a promis asadar continuarea tiparirilor de bani, pana la terminarea copacilor din SUA. Ca o va face sau nu, stie doar Dumnezeul de la Goldman, eu nu am facut altceva decat sa-l citez.

Graficele raspund insa imediat la vorbe, indicele SP500 a luat-o asadar catre nord. Celelalte grafice n-au fost la fel de saltarete, s-au apreciat insa, miscandu-se deocamdata in perimetrul de pret al scenariului meu probabil. Rezistenta urmatoare a indicelui SP este la 1180. Rezistenta de timp ramane insa aceeasi, 24 martie. Sa asteptam asadar sosirea acestei zile si sa vedem ce se va intampla. Tare de cap cum sunt, cred in continuare in efectul euforiei momentane. In Romania lucrurile stau si mai bine.

Dl. Boc ne-a explicat chiar ieri ca, ne scaldam in miere si lapte comparat cu altii. Eu propun ca presedintele si premierul sa fie tinuti in functii pe viata. Primul, ne-a ordonat printr-un salut sa traim bine, cel de-al doilea, executa ordinul impecabil. Tampitii astia de romani nu vor insa sa asculte. Uite ca s-au incapatanat jegosii dracului si nu vor sa traisca bine. Somajul real este in jur de 12%, concedierile continua si 90% dintre romani se vad in cacat. Evident nu este vorba de cei 90% din cei 0, 1% din populatie care-si cumpara Ferari. Noroc cu evolutia asta care poate face minuni si pentru ceilalti! (Al dracului de tampit era sa zic revolutia asta). Mai nou omul poate lucra si de acasa, chiar asa plin de cacat cum este. Se poate curata zilnic, astia o sa-l umple din nou si iata-l pe omul nostru intr-o munca continua.

Eu un sarman informator, pe un blog citit de cca 200 de oameni, n-am decat sa-mi scot palaria. Este adevarat ca e plina de cacat, dar cacatul seamana al dracului de bine cu ciocolata, mai ales pentru cei care nu-i simt mirosul.

Ps. Ametit de miros imi mai ridic o data palaria. Premierul nostru a reusit intra-adevar sa arate ca este un mic om mare. Romanii scosi din prima casa a domniei sale, din cauza creditelor pe care nu le pot plati, o vor cumpara-o cu siguranta pe cea de-a doua. Vedeti? Va spuneau asa numitii dezvoltatori imobiliari ca nu o sa mai lase din preturile imobilelelor si ca acestea vor creste. Pana acum si deocamdata a crescut doar dl. Boc, atunci cand se urca pe scaun. Observ ca si dl. Bernanke are dreptate in ceea ce priveste finantele statului si redresarea economica. Fiscul american IRS a inceput sa colecteze taxe de 4 centi de la oameni. Oare cat o fi costat transportul omului care s-a dus sa inmane unui patron chitanta. Cu 4 centi de aici si cu 4 centi de acolo, ajungi pana la urma sa-ti cumperi o palarie plina cu cacat.

2 comentarii:

Flavian spunea...

Iar daca copacii e pacat sa-i taiem pentru a imprima hartie igienica, avem oricand suficiente zerouri pe HDD-urile bancii... :-)

Sunt curios in cazul asta de ce ramai sceptic la metale pretioase sau alte bunuri tangibile ?

Horea spunea...

"Sunt curios in cazul asta de ce ramai sceptic la metale pretioase sau alte bunuri tangibile ?"

Iata de ce!

1)Metalele pretiose nu sunt un hedge impotriva unei eventuale inflatii si par sa fi atins in acelasi timp si varfuri de cicluri importante.

Poti observa asta consultand grafice. Ele demonstreaza clar posibilitatile de depreciere ale acestora, chiar in perioade inflationiste.

2) Nu cred ca Bernanke isi va atinge scopul inflationist desi deocamdata forma curbelor de yield par sa ma contrazica.

Parerea mea, in momentul de fata, este ca forma lor abrubta are de a face cu o perceptie gresita a pietii.

Sa nu uitam de Japonia. In ultimii 20 de ani tara a avut perioade in care inflatia parea ca vrea sa revina. Semnalele au fost insa false precum stim azi cu totii.

Oricum, dezbaterile inflatie versus deflatie sunt in toi. Va trebui sa asteptam si sa vedem ce ne aduce viitorul. Eu mi-am exprimat mai demult parerea in favoarea unui scenariu Japonez.

In Romania avem dupa cate vezi tendinte inflationiste, momentane, cred eu, care nu vor putea rezista nici ele. Asta cu toate ca traim intr-o tara diferita de toate celelalte, unde irana nu-i vara.