Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 20 martie 2010

Se apropie data de 24 martie

Euforia burisiera pornita de dl. Bernanke a durat doar o zi. Cei ametiti de stirile "minunate" n-au reusit mai mult decat o bataie a pasului pe loc. Indicele SP 500 a ramas in mare nemiscat in perspectiva saptamanala. Euro a fost respins de rezistenta expusa, ca in carte, incheindu-si o prima faza de apreciere. Caderea euro care a urmat aceasta faza de apreciere este normala si coincide exact cu certurile franco-germane. Dupa parerea mea euro nu si-a terminat inca aprecierea, trebuind sa o mai ia odata la deal.

Nivelele de suport si rezistenta raman deocamdata aceleasi. Ca un mic rezumat pentru saptamana viitoare: Bias negativ euro cu sanse bune de-a se transforma in pozitiv. Bias pozitiv SP 500, cu sanse mari de transformare in negativ. Biasuri negative saptamanale pentru aur si titei.. Observa!! Tonul ridicat al replicilor franco- germane, vine de la frica de deflatie. Germania a fost acuzata ca inteteste aceste tendinte prin politica pe care o duce. In Romania mafiota, unde stenogramele explodeaza pentru a sustrage atentia populatiei de la bormasini, preturile salta.
Leul s-a intarit pretul titeiului a fost cam acelasi cu mici tendinte de dpreciere, benzina la pompele romanesti a crescut. Sa fi confundat dl. Voicu benzinariile cu internele si sa le fi luat pe toate in manuta lui?

Totul pare sa salte in tara noastra dulce in afara de nivelul de trai al cetateanului. Daca nu erau tinuti acasa cu stenogramele romanasii nostri care voteaza mafioti ar fi demolat o pravalie. O bormasina vanduta cu 15 lei i-a facut sa uite de toate si sa se calce in picioare. La asemenea popor asemenea politicieni, pacat de cei care nu fac parte din aceasta tagma.

PS. Eventualii interesati in tratamentul scandinav al fracturilor femurale pot face click aici.

PSS. Un fragment dintr-un articol aparut in Financiarul:

"Referindu-se la criza financiara mondiala, Zajaczkowski a aratat ca reglementarea stricta a domeniului bancar a fost decisiva. Polonia are un sistem de supervizare a pietei financiare, instituit dupa criza din 2001-2002, cand au fost grav afectate Brazilia, Argentina si Turcia. Al trei­lea argument invocat de Zajaczkowski este „op­tiunea guvernului pentru liberalismul de piata”. Astfel, Executivul condus de Donald Tusk a decis sa nu intervina cu vreun tip de ajutor pentru companiile sau industriile aflate in dificultate.

Exporturile, cel mai mare aport


Autoritatile de la Varsovia au lasat moneda nationala - zlotul - sa se devalorizeze in ritmul dictat de piata, fapt care a dus la incurajarea exporturilor.

Observi probabil reteta mea de amator pe care am propagat-o tot timpul pe aceasta pagina:

1)Nu fura! = reglementarea stricta a domeniului bancar printre altele
2)Lasa piata in pace, nu te amesteca in felul ei de functionare si nu-i schimba regulile!

Uite al dracului ca functioneaza. Masuri simple, caracterizate mai mult prin a nu face, decat prin a face ceva, exact asa cum i-am raspuns si doamnei VASS( consilierul pe teme economice de atunci al domnului Boc), pe blogul ei. Fara a saptea casa, fara "stimuli" si fara tone de bani furati sau aruncati incompetentilor, ne-am fi descurcat mult mai bine. Noi suntem insa romani! Nu ne-a interesat si nu ne va interesa niciodata ceva ce functioneaza. Ajunsi in groapa noi continuam sa sapam.

6 comentarii:

kaboom spunea...

Asta cu pretul combustibililor in Romania e SF. Am auzit o explicatie de la un eshpert din asta cu respiratie mirosind a benzina de 95. Zicea el ca din cauza dolarului care s-a apreciat in raport cu leul, a crescut pretul la benzina. :)) Astfel zise mititica, dulce unduindu-si gura, Eu am ras, n-am zis nimica...

Informatii-economice spunea...

24 a venit... si se intampla lucruri!
In final exista cineva care se pricepe. Ne spui si noua ce te-a convins ca 24 e un punct de inflexiune? sau trebuie sa cumparam cartea pentru a intelege ce se intampla?

Horea spunea...

Razvan! Pot sa-ti spun ceea ce am mai spus. Analiza pe care o fac este o analiza a ciclurilor. In alcatuirea ei ma folosesc de teoria celor trei valuri o teorie care imi apartine. Cei care vor sa o inteleaga vor trebui sa cumpere cartea.

Ea se va vinde doar prin intermediul sitului si a fost data la tiparit chiar ieri.
Ar fi o nebunie din partea mea sa destanui ceva care mi-a luat cca 4 ani din viata, pe un site si pe nimic. Cei care vor cumpara cartea vor primi si 2 luni de asistenta gratuita, si raspunsuri la orice intrebare.

Restul se vor multumi probabil sa continue sa citeasca analizele fara insa a intelege felul in carea au fost facute. Cartea are doar 88 de pagini si este scrisa pe intelesul tuturor, incepatori si avansati.

Prezint in ea prin intermediul exemplelor reale strategia pe care o folosesc. Am incercat sa prioritez calitatea si nu cantitatea.Sunt convins ca cei care au bani de investit la bursa vor avea si 300 de lei pentru o carte.

Ceilalti primesc dupa parerea mea destul de multe informatii gratuite pe acest site.

Horea spunea...

Razvan! Va trebui sa-mi dai o adresa mail ca sa-ti pot raspunde.

Akhenaton spunea...

Stiu ca nu dai cu ghiocul, insa nu cumva se amana "tarasenia"? S-o fi intamplat ceva neprevazut?

Horea spunea...

Akhenaton,

Deocamdata nu pare sa se fi intamplat nimic. Am avut semnalul pe care l-am asteptat exact in data de 24.Ieri 25 SP 500 ajuns exact pana 1180 rezistenta de care vorbeam intr-un comentariu precedent.

Sa nu uitam! Predictia a fost una de durata foarte lunga. Vorbeam de anul 2010 in TW 2007 si de luna martie aprilie acum cca. o jumatate de an. Data exacta am specificat-o acum cca. 1 luna, tocmai pentru ca am inceput sa ne apropiem de ea.

In cazul predictiilor pe termen lung, decalaje de o saptamana chiar de o luna devin acceptabile. Pe graficul lunar spre exemplu, un decalaj de o luna constituie doar o singura lumanare sau bara.

Certitudini nu exista desigur niciodata fapt pentru care piata trebuie urmarita cu atentie. In cazul de fata am avut un semnal incontestabil exact in data de 24 martie.

Comportamentul pe care l-a avut bursa ieri 25, a intarit deocamdata acest semnal. Citind grafice eu nu pot face altceva decat sa le talmacesc graiul asa cum stiu eu. In rest piata va fi cea care ne va da raspunsul corect.