Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 26 mai 2010

Agentiile de rating

Printre sforaituri, atunci cand Moody doarme cu fata catre America, mai auzi si de la acestia cate un cascat, asemanator cu cel al domnului Sommers. In timp ce ultimul se pregateste pentru noi stimuli, Moody incepe sa caste a pguba. Daca tovarasul licurici nu are de grija de finante, spune agentia de rating, marea democratie a celor tari si bogati ar putea fi degradata, pierzandu-si astfel ratingul de Aaa. Iata ca, ceea ce spuneam atunci cand Grecia a fost degradata se adevereste din nou. Filozofilor cheltuitori nu le-a atras nimeni atentia. Au fost degradati pe buna dreptate si punct. Cu marele licurici lucrurile stau insa cu totul altfel. Atunci cand Moody va putea intra in visteria statului American si va constata ca ea este la fel de goala ca si cea a Greciei, licuriciul va fi degradat. Pana atunci vor veni inca multe amenintari, in timp de dl. Sommers se va intoarce pe partea cealalata in somn. Cei care urmaresc pagina de mai mult timp isi aduc probabil aminte de un articol care trata bondurile junk, adica gunoi pe limba damboviteana. Dobanzile acestor bonduri erau atunci in scadere semnaland o ameliorare economica. Conform Bloomberg dobanzile acestor bonduri incep sa creasca din nou, semnaland furtuna conform "moi". Ca o paranteza: stiti de ce nu e voie sa cada bursa?

a) Ca sa nu mai faca domnul Pacuraru laba?
b) Ca sa i se umple din nou domnului Boc paharul?
c) Ca bancile falimentare sa nu se faca praf si pulbere?

In Romania se discuta de zori despre criza la toate posturile. Invitati sunt desigur oamenii care au provocat-o. Psd spune ca ei au platit pensii. Pnl spune ca ei le-au marit, in timp ce Funar spune ca guvernul Boc va imprumuta 200 de miliarde de la FMI si, pentru ca nu-i va putea plati, Roamnia va trebui sa vanda Ardealul. Toti au fost fantastici si mari economisti, Basescu este singurul bolovan.
Masuri de iesire din criza spun cu totii ca sunt destule, domnul Gadea, dl.Teodorescu si alte staruri ale balciurilor romanesti nu intraba insa niciodata un singur lucru: Care sunt acele masuri? Citind cele de mai sus observati desigur cum "iesim" din criza. Dupa un program de genul celor mentionate, eu credeam intotdeauna ca am viermi in fund. M-am uitat si uite ca erau bani. Domnul Boc a iesit si el la explicatii.

A parait ca de obicei serios si fara sa clipesca, minciuni pentru care tatal sau l-ar mai lovi in cap, acum, cu un cos de oua. Tovarasul Boc este atat de penibil incat numai romanii mai pot suporta un asemenea individ. Explicatia apocalipsei prezentate de tovarasia sa a durat cam 5 minute,  fiind acompaniata de ranjetul sarhastic al invitatului si a marelui strateg PSD, Geoana Violet. Pana mi-am intors capul premierul a reusit insa sa schimbe subiectul cu viteza luminii. Tovarasia sa vorbea deja de bunastarea care va urma dupa ce masurile guvernului vor fi implementate. Oameni buni! Pana ii aveti pe astia, toti cei enumerati, cei perindati pe la putere dupa lovitura de stat, nu va faceti iluzii. Va veti ineca in groapa fara sa trebuiasca sa sapati.

8 comentarii:

kaboom spunea...

"Domnul Boc este atat de penibil incat numai romanii mai pot suporta un asemenea individ"
Eu cred ca citatul de mai sus va ajunge o zicala romaneasca. Si inca una faimoasa. Doar ca boc e tovaras, nu domn.

Horea spunea...

Absolut corect voi schimba imediat denumirea.

Anonim spunea...

personal consider ca un astfel de om precum boc e cel mai potrivit pt un prim ministru, pt ca nu gandeste ci executa. Cel din spatele lui (cine o fi?! si sper sa doreasca binele Romaniei) ar trebui sa scoata castanele din foc cu mana lui boc si apoi sa ii dea multimii furioase.

Anonim spunea...

Dle Mihaltan, spuneti-ne va rugam ce se intampla cu leul? de ce creste ca fat frumos intr-o tara practic in colaps ? la ce sa ne asteptam in perioada urmatoare? mai ales atunci cand se vor face grevele?!

gore spunea...

Corect, dar pana una alta sunt la putere. Din cand in cand se mai schimba intre ei. Nu exista alternativa. PSD-PNL-PDL, sunt toti o apa si un pamant. Ce mi-e Geoana, Vanghelie, Hrebenciuc, Ponta, Dragnea... ce mi-e Orban, Crin, Norica, Fenechiu, Chiuariu, Remes sau Boc, Videanu, Blaga, Udrea.
Care sunt mai buni? Pe cine sa alegi?

Vad ca mai nou Baseescu incepe sa se bucure de simpatia ta, dupa cateva accese de sinceritate. Numai ca prin incompetentii pe care i-a pus ministri, el are rolul principal in adancirea crizei. Base are cel mult meritul unui copil care recunoaste ca geamul e spart dupa ce a dat in el cu mingea. Dar spune ca geamul era prea slab sau mingea prea tare, nu ca ar fi el de vina. Acum un an si jumatate inca se putea face ceva. Se puteau incuraja mediul de afaceri si firmele mici, se putea introduce impozitul progresiv, se putea concepe o politica fiscala inteligenta care sa nu duca la escaladarea evaziunii fiscale.

Boc se lauda ca a inchis 150000 de firme, respectiv ca a curatat mediul de afaceri. Numai ca firmele alea mai aduceau cate ceva la buget. Daca nu impozit, macar TVA si taxe pentru aganjati. Firmele alea inseamna oameni care trebuie sa traiasca si dupa ce firma a fost inchisa. Practic i-a obligat sa lucreze la negru. Sunt absolut convins ca Boc si Pogea nu au facut asta de capul lor. Totul a venit de sus, de la Base.

Vad ca pe margine se incalzeste Isarescu, care e tot mai prezent prin declaratii. Probabil va fi pus prim ministru dupa ce Boc va acumula toate nemultumirile. Desi nu il ai la inima mie mi-e simpatic pentru simplul motiv ca ramane in Romania. E printre putinii demnitari care si-ar putea gasi oricand un job de 10 ori mai bine platit in tarile cu traditie in apa calda.



declara din ce in ce mai mult. Dupa

Horea spunea...

Anonim,leul s-a intarit doar fata de euro. Voi reveni la acest topic intr-o alta postare.

gore,vad ca te-ai intors la valorile tale vechi. Un om despre care am spus ca este imperativ sa plece nu-mi poate fi simpatic, chiar daca, repet, eu judec prestatiile oamenilor nimic altceva.

Pentru ca toti sunt o apa si un pamant este nedrept sa spargi oule intr-un singur cap, chiar daca sunt de acord cu tine ca se putea face mult mai mult decat risipa si nimicul facut pana acuma. Ceilalti ce au facut?

Din moment ce am spus ca nu cred intr-o reusita de nici un fel, pana nu se schimba maduva, ar trebui sa observi si tu ca nu am simpatii sau antipatii. In ceea ce-l priveste pe Isarescu ar trebui sa se grabeasca.

Intr-o lume noua, care va veni cu siguranta, poate nu ar mai fi angajat decat la coasa, de catre strainii aia care spui tu ca l-ar plati asa de bine.

gore spunea...

Horea, nu am zis cu repros ca iti place Basescu. Si mie mi-a placut la un moment dat. Are carisma, are momente de luciditate in care spune lucrurilor pe nume. Are rolul lui in tranzitia spre acea lume noua de care vorbesti.

Necazul e ca nu stim cand va veni lumea noua. Nu prea sunt sperante sa vina in timpul vietii noastre. Pana atunci trebuie sa jucam dupa regulile lor. Ale lui Base, ale lui Isarescu, ale strainilor cei rai care fabrica bani cand si cum vor.

Nu ma pot opri sa nu remarc o asemanare istorica. Acum 100 de ani oamenii de atunci asteptau o schimbare. A venit intai in Rusia, pe urma in Europa de Est. Ce a iesit se stie. Mi-e teama sa nu se iveasca un nou monstru. Inlaturam un sistem nedrept, dar nu stim ce punem in loc.

Horea spunea...

gore, mie chiar nu-mi este simpatic Basescu pentru ca il privesc prin prisma presedentiei, post in care nu a facut absolut nimic. Bate din gura, acuza fara sa spuna nume, de parca eu i-am pus pe coruptii mentionati de el in posturi.

Adevarurile lui Basescu sunt dupa parerea maea jocuri si sunt spuse doar la nevoie. Un adevar ramane insa intotdeauna un adevar indiferent de cine ar fi fost rostit. Este vorba de viitorul tarii si problema in care ne aflam se va putea rezolva doar prin a privi adevarul in fata.

In rest ma tem si eu de lucrurile pe care le subliniezi.Deznodamantul nu il stiu, situatii similare au dus la nasterae dictaturilor si a razboielor. Un lucru iti pot garanta totusi! Lumea noua o vei apuca cu siguranta, asa cum va fi ea buna sau rea.