Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 28 mai 2010

Doi romani adevarati

Noi cei multi suntem gunoiul ei raman romanii adevarati. Nu sunt prea multi la numar dar stau din pacate in "tronurile" statului. Eu ma voi acupa aici si foarte pe scurt de numai doi dintre ei: Mugur Isarescu si Adrian Videanu.

Ambii tovarasi sunt legati direct de economie, continuand show-ul penibil inceput de Boc. Cat de perfid si lipsit de caracter poate fi un om? In Romania foarte! Isarescu este unul din ei, ajungand acum sa laude bancherii care nu mai crediteaza. Sa fi citit guvernatorul situl asta nenorocit al mosului? Nci vorba! Mai marele bancii nationale este percum sunt toti ceilalti tovarasi intors intotdeauna cu fata in directia vantului.

Cand Boc vedea pahare pline, acum doar o luna, Isarescu exporta ca niciodata, bestelind bancherii care nu voiau sa dea credite, stiau ei de ce. Acum, cand Boc si Basescu anunta apocalipsa, Isarescu si oamenii din jurul lui incep sa inteleaga, asa dintr-o data, mecanismele pietii. In articolul acesta vei citi lucruri pe care eu le-am spus tot timpul, lucruri care au intr-adevar un fundament economic. Fara fundament ramane insa scaunul domnului Isarescu, care pare sa cante asa cum ii fluiera politicul. Ce fel de incredere mai poti avea intr-un asemenea om, vandut pentru totdeauna celor care dau mai mult.

Domnul Isarescu paleste totusi in fata unui alt roman de nadejde si anume, Adrian Videaunu. Baga bine in cap! Vorbim de ministrul economiei tarii in care traiesti si tu, economie aflata in momentul de fata aproape de faliment. Iata ce ne spune dl. Videanu, asta dupa ce guvernatorul devenit vultur in ceea ce priveste vederea, a pronuntat lucrurile din articolul legat de linkul de mai sus:  

"Ministrul Economiei, Adriean Videanu, apreciază că există şansele unei relansări economice în 2010, însă asta dacă va avea loc o comunicare eficientă între Guvern şi celelalte structuri economice şi sociale şi dacă băncile vor relua creditarea."

La cele enuntate de Videanu eu nu pot face altceva decat sa ii replic: Daca Adrian Videanu nu ar fi asa de nesimtit si de prost precum este, nu putea sa ajunga ministru in Romania. Tot daca, porci ar sta in cotet ca pe vremuri, le-am putea asculta delectati grohaitul. Lucrurile se schimba insa radical, atunci cand aceste animale, de altfel simpatice, incep sa grohaie din scaune de demnitar.

Un comentariu:

Scaune spunea...

Isarescu da, un roman adevarat, celalalt nu!!