Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 21 mai 2010

"Eoare de computer"

In data de 6 mai bursa americana a facut un plonjon remarcabil (vezi lumanarea dintre cele doua sageti rosii). Acesta miscare a pus cu siguranta broboane de sudoare pe multe frunti dar si mici perle de rahat in niste pantalonasi verzi, deja, purtati de gradinarii revenirii economice. Apasare gresita de buton la City Bank, un trader care facea ceea ce a facut bietul nostru Paul Pacuraru si a lovit tastatura din greseala cu cotul... Explicatii si explicatii luate ca de obicei din buzunar umpleau paginile ziarelor si ecranele televizoarelor dupa evenimentul consumat. Eu l-am contactat imediat pe mosu.

L-am gasit sprijinit in coate, cu barbia in palmile-i indoite si cu acelasi zambet pe care il are de obicei, atunci cand aude povesti din 1001 de nopti. Ma baietye, mi-a zis el fara sa-i dispara zambetul nici macar o clipa. Ai auzat tu ca so mutat Pacuraru asta al al nostru pista oshian sha ca so facut broker? O fraza care contine un argument solid ajunge. Am dat asadar buzna peste computer, n-am facut ce a facut dl. Pacuraru, ci, am scris in data de 9 mai urmatoarele:

"Caderea de 1000 de puncte a indicelui Dow Jones saptamana trecuta a fost un zguduitor semnal de alarma. Povestile care au urmat ca explicatie a calamitatii sunt tot pentru cei care citesc 1001 de nopti. "

Iata ca mosu a avut din nou dreptate. Dl. Pcuraru nu s-a facut broker in SUA. Fiind si azi in Roamnia el nu putea lovi cu cotul tastatura computerului din State, din din greseala, atunci cand era pus pe satisfacerea placerilor sale lumesti. Bursa a cazut asadar consistent si in ultimele zile. De data asta, o noua penalizare a domnului Pacuraru ar putea deveni mai mult decat penibila. Dupa o urcare de la un nivel important de cerere, cititorii carti sunt rugati sa verifice si indicele Nasdaq, bursa a inceput sa cada din nou in pofida stirilor bantuite de "stimuli" si in pofida tuturor Pacurarilor americani. Suntem in data de 21 azi, o data pe care am anuntat-o ca fiind o data de reactie. Ne aflam in acelasi timp in intervalul de cerere care a apreciat bursa temporar. Ca de obicei va trebui sa urmarim demnitatea intervalului expus. Nivelul este imperativ dar mai ales ultima linie. In caz ca aceast linie va fi atinsa topul pe care l-am avut ar putea fi un topul final. Vezi marcajul, marit acum pe un grafic zilnic, sageata verde. Ai vazut acest marcaj de multe ori inainte de a fi fost atins, fiind descris intr-o prima faza ca fiind un nivel cheiei. A fost redus mai apoi doar la rangul de un nivel foarte important.

Sa traiti jupuiti bine!

Ps. Un articolas scurt si la subiect sper, despre situatia sociala actuala a Roamniei aici

6 comentarii:

Flavian spunea...

Ai atasat o poza prea mica, nu se poate citi nimic pe ea.

Horea spunea...

Na binye na o umfla mosu!

Anonim spunea...

Dl. Horea, dau din coate tare sa incep ceva-n domeniul in care lucrez, ceva pe cont propriu.

Este vorba de-n serviciu de calitate la un pret foarte bun raportat la concurenta de pe piata. Nu conteaza. Voi vedea daca reusesc. Am muncit mult, foarte mult si intens.

Aveam in plan aceste lucruri de mai multa vreme, dar faptul cum mi-ati raspuns m-a facut sa reanalizez situatia.

Ceea ce vreau sa va intreb este daca mai aveti de vanzare cartea dvs, deoarece vreau sa invat, atat, vreau sa invat ce are de spus cineva care stie.

Vreau s-o achizitionez cu primii banuti castigati. Poate ar fi de condamnat ca gandesc asa, dar pentru mine e o investitie in cunostiinte.

Va multumesc in numele tuturor care va citesc, pentru toate eforturile

Nicu

Flavian spunea...

Sarumana mosule. Acum se vede. Chiar si fara ochelari.

Asa, ia sa vedem, la 1080 e prima linie si pe la 1060 a doua.

Deci daca SP atinge 1060 zilele astea e sanse mari sa se tot duca la vale de acuma ?

Horea spunea...

Nicu,orice ai face fa cu sufletul si sa fie ceva care te intereseaza. Iti garantez ca vei reusi pentru ca profesionalismul lipseste deocamdata in toate domeniile. N-ai ales momentul cel mai bun, dar, sunt lucruri care vor merge si pe timp de criza. In ceea ce priveste cartea ma poti anunta oricand ai vrea s-o cumperi. Iti doresc sincer succes in ceea ce vrei sa faci.

Flavian, Dupa linia a doua care ar trebuisa fie atinsa azi, daca va fi atinsa sau cel tarziu luni, bursa ar trebui sa-si revina. Dupa aia om mai mere valie

Flavian spunea...

Azi, azi, ca asa-i regula: luni verde si vineri rosu.

Si eu gandeam cam la fel uitandu-ma cu un ochi la DJI, ca e prea aproape de 10.000

Azi or sa incerce marea cu degetul, dupa care or sa se sperie si mai trag un pic frana la caderi.