Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 4 mai 2010

Guvernul "Basescu" a confundat FMI cu poporul roman

Pe romani ii poti minti si fraieri la infinit se pare, nu poti insa face acelasi lucru cu FMI. FMI este o banca formata din oameni care isi stiu bine telul, nu din carnatari si votaci romani. Linsul popoului le convine si mai marilor fondului dar numai pana la linia la care apare banul. Oricat si-ar fi ascutit limba guvernul Basescu, FMI nu va da jos pantalonii atunci cand e vorba de gologan. Pana si domnul Berceanu, membru de vaza a distinsului guvern, recunoaste ca increderea "fondului" s-a terminat. Iata-ne asadar la faza pe care o preziceam acum cca. un an, faza pe care am numit-o atunci trasul pielii de pe om. Am incercat sa explic de nenumarate ori pe acest site ca un buget nu poate fi facut din vise! Nici din visele domnului Tanasescu, dar nici din visele Guvernului Basescu sau a guvernatorului Isarescu.

Oricat de plin ar fi acum paharul domnului Boc, premierul nu se va mai putea imbata sorbindu-l, pentru simplu fapt ca paharul cel plin este de fapt gol. Un buget are asadar o definitie simpla: venituri raportate la cheltuieli. Veniturile din economia care creste in sens invers sunt tot mai mici, asta cu toate ca dl. Boc le vedea tot mai mari, in timp ce cheltuielile guvernamentale raman neschimbate sau cresc. Poate ca seful guvernului roman a confundat cresterea economica cu cheltuielile, cele din urma fiind inr-adevar pozitive. Bani nu mai sunt, tara se apropie de faliment, in timp ce domnul Boc este obligat sa puna ochii pe romani.

Cei cu putina piele pe obraz, cei mai hoti, prostesteaza cel mai tare, intr-o societate "europeana" bazata pe sistemul castelor, unde cei bogati nu sunt oameni ci un fel de sfinti autoproclamati. Cel mai usor pentru domnul Boc este acum sa se dea la pielea oamenilor nesfintiti si sa le puna taxe pe apa din fantana, marind in acelasi timp si cota unica dar si TVA-ul. Masurile guvernului vor apasa cu doua picioare pe frana economiei, care este deja acum intr-o pozitie foarte aproape de podea. Ati observat probabil ca euro a continuat sa cada cu toata interventia si "salvarea" de 110 miliarde.

Piata nu mai crede in povesti, desi o revenire euro de durata scurta ramane in carti deocamdata. Portugalia Spania si restul isi astepta oricum randul, in timp ce bursa americana a intrat si ea la macelar. In toata aceasta debandada Isarescu scade dobanda de referinta cu 25 de puncte, ca sa maresca "exporturile", spre niste piete in care sufla uraganul, facand astfel praf si pulbere portmoneul deja gaurit al multor romani. Voi incheia aceasta postare asa cum se cuvine, cu un citat al lui Ludwig von Mises, cel mai de seama reprezentat al scolii austriece de economie:

“There is no means of avoiding the final collapse of a boom brought about by credit expansion. The alternative is only whether the crisis should come sooner as a result of a voluntary abandonment of further credit expansion, or later as a final and total catastrophe of the currency system involved.”

Nu exista nici un mijloc de evitare a colapsului final al unei explozii economice produsa de expansiunea creditelor. Alternativa este: o aparitie mai timpurie a crizei, rezultata dintr-un abandon voluntar al expansiunii, sau mai tarziu: o catastrofa finala si totala a sistemului valutar. Observa si baga bine in cap! Tot sistemul valutar este amenintat de catastrofa, fiecare rola de hartie igienica, indiferent de tara in care a fost fabricata, prin metoda fractional lending.

9 comentarii:

Voinea Alex spunea...

Declar pe propria raspundere ca ies in strada.

ASA NU SE MAI POATE

Horea spunea...

Sate auda sfaintii, dar si poporul asta surdo-mut!

Cornel spunea...

Buna treaba..

Ne pregatim sa marim exporturie scazand dobanda la leu cu 0,25% si marind impozitul pe profit. Si unde sa exportam?! In Germania unde astazi au iesit cifrele de retail mai jos cu 2,5% !!

Halal domle viziune. Ne ducem dracului, ce mai...

Informatii-economice spunea...

:)
Ca de obicei sunt in mare parte de acord cu tine. Criza va lovi Romania RAU!... totusi, nu vom putea vorbi despre faliment suveran pentru tarisoara noastra care inca mai poate lua credite, ce-i drept la niste dobanzi mai mari.
Partea la care sunt de acord cu tine este insa ca dl. Boc nu si-a facut temele, nici macar nu le-a inceput, dar spera ca fundul domnilor de la washington ii va mai primi.
Tocmai am vorbit cu cineva de la FMI care mi-a spus ca guvernul BOC a venit la negocieri complet nepregatit dar cu multe cerinte... si carand genti de zeci de mii de euro...
Nu am aflat ce va face FMI dar nu cred ca are prea multe variante pozitive! Voi pune pe blog cum aflu...

kaboom spunea...

Astept de mult momentul care sta sa vina. Dar acum, ca bate la usa...mi s-a pus un nod in gat.

Intrebarea care ma macina mai nou, e cum va face Dumnezeu despartirea intre hotii si ticalosii care au provocat criza si ceilalti care si-au trait viata cu intelepciune?
Ca nu-i corect sa picam toti in buda din cauza naivilor, avarilor si Prostilor!
Da stiu, sufar de wishfull thinking...
PS
Are El felul lui de a aranja lucrurile. Rabdare si popcorn...

Informatii-economice spunea...

@Kaboom... ??? Astepti de mult caderea pietei???
Imi pare rau sa-ti spun dar cel mai probabil vom plati cu totii! Nu stiu daca ai observat dar pana si Horea, Expertul nostru in piata valutara ramane uneori perplex de miscarile astora... crezi ca tu le vei intui corect de fiecare data?

Flavian spunea...

Hehe, ai ca incepe sa sune pe placul meu.

In special fraza bolduita de la final cu hartiile igienice... :)

AristotelCostel spunea...

@kaboom

nu-i corect sa picam toti in buda

Credinta sclavului occidental de rand era ca cineva acolo sus "se preocupes"... Obalailama, Sarkel, Trinanke. F$ck... n-a mai ramas decat... dumnezeu... adica... nimeni.

WWI si WWII sunt doar doua exemple de gradinita... de cum aranjeaza EL... dios mios... lucrurile. :)

Akhenaton spunea...

Pai cum ramane cu "lucrarea lui Dumnezeu"? Vor mai gasi solutii "salvatoare"?
Oare e adevarat ca Slovenia se imprumuta pe piata internationala ca sa "ajute" surata Grecie?
Cine are atati bani de imprumutat?