Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 15 mai 2010

O noua vizita la indexul dolarului

Era candva anul trecut intr-o zi de toamna, cand rusii si chinezii s-au ascuns in catacombe ca sa unelteasca impotriva dolarului. Stirile complotului acopereau primele pagini din presa internationala si au fost preluate cu viteza luminii si de presa autohtona. Hartia de buda americana era atacata de toata lumea, inclusiv de arabi, ne spunea atunci presa profesionista. Funeraliile dolarului erau doar o chestiune legata de timp. Mosu citea in acea vreme stirile cu un zambet, anuntandu-va pe voi, sobolanyii lui draji, ca era sa crape dje ras. In timp ce toate aceste uneltiri anuntate de ziare erau in toi si, in timp ce popii nostri ortodoxi se pregateau de festivitati, sperau probabil sa mai ramana vreun dolar neingropat pentru vreo biserica, mosu va spunye ca pe cinyeva il manca jeburile sha ca vre dolari.

Hapa cum o styut mosu shie no styut tatz aia "mari analistyi" cacare clantznyeau prin ziare? Djestul dje simplu, mosu so uitat in grafishie. Ca sa-ti reimprospatez si tie memoria hai sa ne intoarcem la acea data. Observa ca ne aflam atunci in octombrie 2009, la inceputul lunii, cu un dolar american in cadere libera! Dolarul cadea vartos dar se apropia de un suport cheie de unde eu il vedeam intorcandu-se. Sa vedem asadar ce s-a intamplat in tot acest timp cu muribundul si sa incercam sa intalegem numaidecat de ce popii nostri au ramas fara dolari si vor acum banuti de la guvernul nostru ramas in faliment? Pentru bisericile care trebuie neaparat construite ca sa salveze natia de criza. Daca te uiti la graficul expus, vei vedea ca popii nu au gasit nici un mort atunci cand s-au prezentat la funeralii.

Se pare ca mosu a avut iar dreptate si ca dolarul a ales invierea, exact atunci cand astia "destepti" au ales sa-l ingroape. Daca te uiti pe graficul alaturat, te incurajez sa-l compari cu cel din octombrie, vei vedea: Caderea dolarului s-a oprit aprope la milimetru de nivelul expus de mine in octombrie si, de atunci, nu a mai facut altceva decat "sa invie". In momentul de fata arata sanatos ca tunul, fiind insa foarte aproape de o zona de rezistenta importanta, care-l va lovi foarte probabil in cap. Aceasta zona va trebui sa respinga dolarul cel putin temporar. Dupa o cadere, a carei pondere ar trebui sa fie destul de infima, dolarul va incerca sa treaca de maxima pe care o vezi imediat in stanga aflata la nivelul 89,90. O data penetrat, acest nivel va deschide drumul dolarului spre cealalta maxima aflata la cca 92. De aici ar trebui sa aiba loc o corectie mai consistenta. Mosu sa oprestye aishi sha va uraza cacati mai multz popci sha beserishi, cacare o sa scoata cu siguranta tara djin criza.

Concluzie: Stirile de orice fel, raspandite de Omidarescu, Bernankesescu, junalistescu si orice alt fel de escu, nu influenteaza bursa, in timp ce nivelele de cerere si oferta descrise in cartea mea da!

8 comentarii:

krabu spunea...

Popii nostrii ortodocsi. Ai nostrii si nu ai tai.

Ai tai probabil sunt altfel. Un motiv pentru a da remove din favorite.

Prea amesteci lucrurile.

Horea spunea...

Cu mentalitatea romaneasca pe care o ai nu m-ar mira. Asa cum te respect eu pe tine pentru credinta pe care o ai, ar trebui sa ma respecti si tu pe mine pentru ceea ce am scris. Asta ca sa nu ajungem la mentalitatea musulmana din care au rezultat arderi de steaguri ale unor natiuni, facute de imbecili, in urma unor caricaturi despre Mohamed, aparute in Danemarca.

Frate! tu confunzi credinta in Dumnezeu cu preotii ortodoxi sau de alte religii. Pe unii i-am vazut filamti cu camera ascunsa, atunci cand luau spaga, pentru a-i influenta pe credinciosi in voltul lor politic, pe altii i-am vazut prinsi pentru pedofilie.

In numele lui Dumnezeu, in realitate in numele lor propriu, pentru ca se bateau pentru putere, aceste capete religioase au dezlantuit maceluri foarte bine cunoscute in istorie, vezi noaptea Sfantului Bartolomeu ca ex.1572 Franta. Ti-am spus frate chiar daca eu nu sunt credincios pentru ca esti un om ca si mine si eu ii respect pe toti cei care nu fac rau altora, indiferent de credinta pe care o au.

Imi pare sincer rau ca te pierd oricine ai fi. Situl a fost pornit tocmai cu intentia de-ai face pe putinii oameni care-l citesc sa deschida ochii. Nu-ti fa nici o iluzie! Biserica nu te va scoate din rahat, precum nu te vor scoate nici "credincosii" care se roaga in lacasul Domnului, dupa ce au furat pachetele trimise din strainatate unor case de batrani nenorociti.

Vei ramane cu siguranta in criza si alaturi de acei "credinciosi" care s-au calcat in picioare la sarutatul moastelor, sub privirile blande ale preotilor pe care-i admiri. Cea ce te va scoate insa din orice criza este respectul, dar mai ales empatia si sentimentele de buna intentie fata de aproapele tau.

Flavian spunea...

Horea, cred ca atunci cand krabu vorbea de amestecatul lucrurilor se referea la faptul ca ai combinat in aceeasi fraza doua apropouri. Unul la cei care cantau prohodul dolarului un pic mai devreme decat a fost cazul. Iar al doilea la vajnicii nostri care ziceau ca prin construirea de biserici vom iesi din criza.

Acestea fiind zise, cred ca ai mare parte dreptate in ceea ce spui apropo de biserica. E o mare diferenta intre credinta sau spiritualitate si dogma sau biserica. Asa cum explica de exemplu Dalai Lama.

Horea spunea...

Flavian, Iti multumesc pentru comentariu. L-am vazut si l-am auzit pe Dalai Lama cat am trait afara. Este un om pe care il voi admira o viata intreaga, tocmai pentru pozitia neutra si dreapat pe care o are chiar fata de proria-i filozofie. Budismul este dupa parerea mea mai intai o filozofie si in ultimul rand o religie. Acest om, invelit intr-un "halat", nu cerut de la nimeni nimic niciodata, a dat insa intotdeauna atunci cand a putut. Precum spui este foarte trist cand vezi oameni care confunda spiritualismul cu fanatismul, consecintele le-am vazut cu totii. Personal ma straduiesc sa nu fur, sa nu mintesc, sa nu jignesc, sa-mi respect aproapele, chiar daca este vorba de un copil si, sa ajut atunci cand pot. Nu sunt religios, dar sunt convins ca prin ceea fac, sunt mai aproape de cele zece porunci decat multi popi si oameni care se calca in picioare si-i jacmanesc pe altii rugandu-se.

kaboom spunea...

Biserica e responsabila cu iluminarea spirituala a oamenilor, este responsabila cu indrumarea lor catre Dumnezeu. Cei care nici nu intra dar impiedica si pe cei care vor sa intre in imparatia lui Dumnezeu, sunt mai mult decat vinovati. Dar in cele din urma, fiecare e responsabil pt ceea ce face, spune si hotaraste. Pacat ca oamenii prefera sa ia mancare mestecata de altii in loc sa mearga la sursa. Pacat ca asculta tot felul de baliverne doar pt ca sunt spuse de oameni care si-au legat imaginea de Biserica, in loc sa consulte manualul de utilizare al lui Dumnezeu, Biblia. Romania e o tara crestina in proportie de peste 90%, nu? Ce are crestinismul de-a face cu mizeria si lipsa de civilizatie?

Horea spunea...

Kaboom, crestinismul nu are de a face nimic cu lipsa de civilizatie atata timp cat nu este impus. Romania este probabil cum spui crestina in proportie de 90% dar, putini sunt cei care fac ceea ce ar trebui sa faca un crestin adevarat. Tu esti cel care te cunosti cel mai bine si atata timp cat poti fi impacat sincer cu ceea ce faci este aproape sigur ca esti pe drumul cel bun. Spiritualitatea vine dupa parerea mea din interior si nu are nici un fel de nevioe de expunere.

AristotelCostel spunea...

Tăcerea mieilor, "Hristos a inviat!" si intoleranţa la oi

... same old... same old

Le salut roumain: "S'il vous plait, monsieur!!!

Stiu, e vina mea. :)

Romania = tara robilor trepanati de lacomia unor scursuri umane imbracate in negru.

Ortodoxismul pentru iobagi e cauza numarul 1 pentru gradul de jeg, inclusiv moral, al romanilor... medii sau de ... varf.

Flavian spunea...

>Pacat ca oamenii prefera sa ia mancare mestecata de altii in loc sa mearga la sursa.

Vezi, asta spunem si noi. Ca pentru cei care vor o relatie cu divinitatea, nu e nevoie de intermediari in halate negre ce mesteca degeaba manuale expirate in palate ridicate din munca tuturor.