Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 13 mai 2010

Soarta euro

"Observa linia punctata pe care am expus-o saptamna trecuta ca fiind imperativa pentru euro. Spuneam atunci ca, eu cred intr-o revenire cel putin temporara de la acest nivel. Cand spuneam aceste lucruri dracul era mai negru decat negru, in timp ce nimeni nu stia nimic despre rezultatul intalnirilor mai marilor UE din acest week-end. Iata ca citind grafice eu am intuit acest lucru..."

Randurile de mai sus le puteai citi in postarea din 10 mai. Observa caderea euro, mai apoi revenirea temporara de care vorbeam de asupra liniei punctate in graficul de 4 ore. Pachet de salvare sau nu euro a perforat din nou linia continuandu-si caderea. Care vor fi miscarile probabile ale valutei comunitare in viitorul apropiat? Va ajunge leul la 6 lei un euro? Hai ca va las pe voi sa-mi spuneti!

12 comentarii:

Informatii-economice spunea...

:)
fix pe graficul acesta ma uitam si eu doar ca lunar. Pe la 1.26 parea sa fie un nivel de sustinere a Euro pe care l-a mai aparat dupa un raliu chiar mai abrupt si perforat acum destul de brutal. Datele macro pt US arata fantastic, chiar daca stim cu totii ca efectul stimulentelor acordate anul trecut nu e tocmai bun.
In ce priveste leul, acesta s-a rupt de fundamente de ceva vreme si sta in intervalul 4.05-4.2 de parca am face parte din ERM... si ar veni ziua de miercuri:))...

AristotelCostel spunea...

1.21; 4.181345(6) :)... sau 6.

dragon spunea...

La leu din pacate nu poti sa faci prognoze deoarece cursul este artificial controlat. Desi daca totul merge "bine", se poate ajunge si la varianta cu 6 lei un eur.

Horea spunea...

dragon tata! Tu ai cumparat cartea! I-a mai incearaca o data si lasa treaba cu artificialul. Spunye tu lu mosu che vedz!

Horea spunea...

Costele tata, tzaie nu-ti mai trebe nyichi o cartye!

AristotelCostel spunea...

Ma iei in... "balon"? :)

Horea spunea...

Costele ti-am facut loc de onoare, in coltul drept al cosului.

Unknown spunea...

Sunteti foarte subtili.
Recunosc ca nu am cumparat cartea, dar totusi ... concret ... ce vreti sa spuneti?

Cu scuzele de rigoare din partea unui privitor de pe margine.

Unknown spunea...

Sunteti subtili si ironici.
Dar pentru profani, concret la ce va referiti? Sa inteleg ca deprecierea Euro spre o paritate 1:1 cu Dolarul continua in ciuda ultimei injectii cu adrenalina din partea doctorului BCE? Probabil si Ron-ul nostru va deveni atunci mai puternic fata de pricajul asta de Euro, nu?

Scuze ca ma bag ca musca in lapte.

Horea spunea...

Radule tata, toate mustele sunt bine venite in acest lapte. Personal nu am vrut sa spun mai mult decat ceea ce vezi in postare. Chiar si pentru cei care n-au cumparat cartea sper ca acest site sa le fi fost de folos. Urmareste-l cu rabdare si vei primi raspuns la intrebarile pe care l-ai pus.

dragon spunea...

Acum na Horea, o fi avand eu cartea, dar asta nu inseamna ca nu cred ca pe termen lung exista doar o singura directie in tara asta :P...

Pe de alta parte ... dragul nostru guvern ne-a luat credit ca sa nu sufere saracii creditaci.

Horea spunea...

dragon, eu am reactionat la faptul ca spuneai ca nu se pot face prognoze. Ba se pot si deocamdata nu sunt indicii in favoarea unui scenariu cu euro la 6 lei. Atunci cand vor aparea, voi fi primul care va veni sa le anunte.