Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 6 iunie 2010

De ce si pana unde va cade euro?

Isarescu, tinte de inflatie, Merkel, Sarkozy, un trilion de euro aruncati si, iata unde am ajuns. Uita-te la sageata rosie ca sa vezi ce efect a avut "marea salvare". O revenire infima,temporara,( am prezis acest lucru) care nu a putut dura nici macar o saptamana.
De ce? Pentru ca Isarescu, Sarkozy etc. nu pot influenta piata decat pentru moment. Am spus acest lucru de sute de ori pe aceasta pagina incercand sa-i combat pe cei infatuati de prestatiile guvernatorului BNR. Marea depresiune in care am intrat este fara doar si poate un rezultat al schimbarii perceptiilor oamenilor. Aceste perceptii schimbate se reflecta in piete, lasand guvernatori de banci centrale, sefi de stat si de guverne, cu pantalonii si cu fustele in vine. Daca nici graficul expus nu te convinge de valabilitatea afirmatiei facute, nu te va mai convinge nimeni si nimic. Ca atare, spre sfarsitul aventurii in care am fost bagati, bancile centrale  vor trebui sa se clatine. Cand totul se va narui ele vor fi acuzate de incompetenta, in timp ce "eroi" guvernatori vor fi acuzati de banditism. Pana atunci mai este insa, pentru ca, lumea se afla acum doar la inceputul festivalului. Euro a pornit-o spre 1,1380 un suport cheie. Pana atunci valuta de comunitara are de incercat un suport important aflat la 1,1950 vezi linia verde punctata. In data de  5 avem si o data de reactie va trebui sa o transformam in interval, 4-7 iunie, din cauza faptului ca data de 5 iunie a cazut pe o sambata, ziua de ieri. Prevad o revenire temporara euro de la nivelul amintit, precizand deocamdata existenta unui bias saptamanal negativ.

6 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Mda... mi mi se pare ca mai are un punct de suport si pe la 1.16 dar ce spui tu mi se pare valid.
Temerea mea este insa legata si de US... nici acolo lucrurile nu stau deloc bine iar daca USD incepe sa cada... e rau!
Vezi un astfel de scenariu posibil? Cand? Eu ma gandeam la Decembrie dar nu ti-am citit (cel putin nu deocamdata) teoria legata de cicluri.

Gabi spunea...

Pe alt blog economic am retinut o remarca"bursa incepe sa creasca in momentul in care pesimismul e generalizat"
E valabil si pentru piata valutara?
Pesimismul fata de euro nu e total???
Sau aceasta postare a mea indica faptul ca mai exista sperante,deci continua sa scada.

Cornel spunea...

Din pacate efectele trilioanelor aruncate sau anuntate nu reusesc sa rezolve mare lucru. Somajul in SUA nu vrea sa scada dupa cum am putut vedea vineri. Economia "duduie". Sa fi devenit americanul atat de productiv si de eficient in numai un an de zile. Restul de 15%, cat e somajul real erau in trecut de umplutura?!

Si ca sa ne facem o imagine si mai clara asupra revenirii economice , recomand un articol care spune ca oferta de bani din state e la nivelul crizei din 1930. Halal.Toate duc in aceeasi directie. Spre o catastrofa.

Ca sa parafrazez...sa ne fie tarana usoara.

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/7769126/US-money-supply-plunges-at-1930s-pace-as-Obama-eyes-fresh-stimulus.html

gore spunea...

Pai daca americanii au fabricat 2 trilioane de dolari, de ce sa nu fabrice si europenii? Nu vad cu ce e mai bun dolarul de creste asa tare. Pana si iranienii, care ardeau demonstrativ pe strada dolari si isi vindeau petrolul numai pe euro, acum vor dolari. Probabil de aceea a scazut euro sub 1,2.
Urata treaba. O sa se scumpeasca din nou benzina. Basca mobilele, televizoarele, calculatoarele si tot ce vine din China.
Poate le trece prin cap la domnii de la BCE sa ridice un pic dobanda la euro. Ar salva situatia.

Horea spunea...

Razvan,in timpul delevaragingu-lui dolarul se va mentine probabil pe pozitie avand desigur si corectii. Cea infima de care vorbeam s-a produs deja.

Gabi, corect ceea cespui, numai ca un trend poate continua o bucata chiar in pofida sentimentelor existente.

Cornel, precum spui si fara sa fi citit articolul la care faci referire, lucrurile stau prost. U6 este mai aproape de 18% decat de 15%

gore, ridicarea dobanzilor ar sugruma economia europeana care nu vrea sa porneasca nici in conditiile actuale. Mai mult decat atat: Trichet Bernanke Isarescu umbla la dobanzi atunci cand piata le-o cere. Ca atare, acesti oameni sunt intotdeauna cu un pas in urma pietei. Cei ce nu au inteles acest lucru sunt si ei cu un pas in urma. Afirmatia este valabila si pentru liberalii nostri. Antonescu flancat de Vosganian vrea la guvernare demonstrand ca a inteles la fel de putin ca si Tariceanu din ceea ce se intampla.

Informatii-economice spunea...

Mi se pare ciudat cum a deschis sub nivelul anuntat de tine (sub 1.195)...
Mi se pare ca o ia in jos cam repede si nu stiu deocamdata nici un motiv care ar putea sa cauzeze aceste reactii ale investitorilor... Spania cea care e in vizor nu a zis nimic nici vineri nici azi...
Am ciudata impresie ca aprecierea USD este bazata destul de serios pe vestile negative din economia US... Cand fug de pe active, americanii dau iama in titluri de stat si in aur iar acestea doua devin foarte atractive asa ca se iese si din Eur pt ele.
Acum principala veste proasta e somajul... a scazut nu pe fondul cresterii locurilor de munca pt ca acestea au crescut doar pt ca Census-ul a luat 410koameni pt cateva sapt (mai raman 20k locuri de munca noi create) ci pentru ca multi americani au abandonat cautarile!

@Gabi, cand pesimismul e total inseamna ca foarte probabil s-a atins fundul... nu e asa aici...

@Gore - dar se ieftinesc Mertzanele in US... nici nu stii cat de important e lucrul acesta!!!