Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 7 iunie 2010

Efectul ochelarilor

June 5 (Bloomberg) -- German Chancellor Angela Merkel said economic growth can’t come at the expense of reductions in budget deficits, hinting at differences with the U.S. over the pace of paring public spending.

Iata ca si doamna Merkel se trezeste. Cu ochelarii lui mosu trimisi de dl. Isarescu, cei de 20 de dioprtri, lumea ii apare si domniei sale in alte culori. Cancelarul german nu mai vrea sa prioriteze cresterea economica care nu mai vine, in detrimentul reducerii deficitelor bugetare. Tratamentul unei fracturi prin alta fractura, incepe sa-si piarda adeptii in lumea cea mare, dar, nu in Romania. Aici la noi dl. Antonescu a scos sabia din teaca si vrea sa devina premier.

Inconjurat de oameni precum Vosganian, care impreuna cu Tariceanu au extins cheltuielile cu salari de la 17 la 47 de miliarde de lei, marind in acelasi timp nr. bugetarilor de la 800 000 la 1 400 000, liderul PNL a devenit primul razboinic al tarii romanesti. Rozboinicul are si retete de relansare economica, facute paradoxal de aceeiasi oameni care au pregatit laturile pe care le servim azi cu totii. Guvernul Tariceanu a interpretat intrarile momentane de capital speculativ in Roamnia, precum si banii trimisi de asa numitii capsunari, cam 8 miliarde pe an, ca fiind o crestere economica sanatoasa si fara sfarsit.

De aici probabil si duduiturile pe care le auzea motociclistul noaptea sub plapuma. Domnul Antonescu are mana goala si, inconjurat de incompetenti, vrea sa-si puna singur streangul de gat. Riscul de-a fi spanzurat este insa minim, asta pentru ca domnia sa nu va ajunge premier. Prostimea din PDL insista sa ramana la putere, confundand situatia actuala cu zilele de glorie ale campionatului national de furt. PNL se joaca cu focul, amestecand problemele Romaniei cauzate de toate guvernele postdecembriste cu esecurile lui Traian Basescu. In conceptia PNL si chiar PSD, o conceptie foarte bolnava dupa parerea mea, daca dispare Basescu dispar problemele.

Repet pentru a nu stiu a catea ora! Problemele sunt internationale si nu cauzate de guvernul Basescu. Guvernul actual, prin paralizia de care a dat dovada a contribuit la agravarea unei situatii care isi are radacinile undeva in decembrie 1989, data la care o lovitura de stat din Romania a fost proclamata ca fiind o revolutie. La aceeasi data s-a lansat si notiunea de democratie in aceasta tara, un "aliment" pe care romanii habar nu au cum sa-l manance. Poporul pe care vrea sa-l conduca dl. Antonescu este inca la faza mititelului si,  acest fapt, precum si ignoranta de care da dovada, pot sa-l faca chiar periculos. In caz ca ar putea ajunge premier, un lucru foarte putin probabil, dl.Antonescu ar putea sa blesteme o viata intreaga, ziua in care a fost inscaunat.

Ps. Uite duduiturile lui Tariceanu: El a trimis pe romani sa cumpere case in America si acestia l-au inteles gresit, cumparand case si terenuri aici in tara. Nici firmele care trebuiau sa se ocupe de domeniul lor de activitate nu se multumeau cu profiturile fabuloase facute in aceste domenii, pe spatele unui popor inconstient. Foamea asta romaneasca dupa cat mai mult, le-a bagat si pe ele la imobiliare. Ce duduituri si ce revenire ne asteapta draji lu mosu, atunci cand si cei carora nu le merg afacerile intr-un domeniu sau altul mai au si datorii, fiind proprietari de bunuri ale caror valoare s-a injumatatit. Sa vedeti ce bilanturi "minunate" vor avea aceste firme.


Niciun comentariu: