Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 8 iunie 2010

Euro Leu

Iata ce ne spun expertii din "Gandul"leul sufera din cauza......" Iata cshie spunye mosu in 29 mai:

"Euro-leu in cadere, suport la 4,12-4,14 de unde o revenire este probabila. Observa nivelul de oferta la care eu am iesit eu din piata (doua linii intrerupte), poate Razvan intelege acum de ce am facut aceasta miscare. Urmatoarea apreciere euro ar trebui sa fie una modesta, ea trebuind totusi sa intreaca maxima precedenta.Graficul expus este unul saptamanal acelasi pe care l-ai mai vazut. Nivelele expuse sunt si ele deocamdata aceleasi."

Aprecierea modesta pana la 4,23 cu penetrarea maximei precedente s-a produs, vezi sageata rosie din graficul afisat. Exact in ziua in care expertul din "Gandul" invoca verzi si uscate drept cauze de depreciere a leului, valuta comunitara a intrat in intervalul de oferta expus de mine acum 100 de ani.

Ati inteles desigur exagerarea. Adevarul este ca veti gasi liniile amintite in toate graficele euro-leu expuse dupa minima pe care am anticipat-o si care m-a facut sa intru si eu in piata. Nu e vorba de ce a facut sau ce nu a facut guvernul, este pur si simplu vorba de cerere si oferta. Cei ce au cumparat cartea, au diagnosticul clar al miscarilor si se asteptau probabil ca si mine la o scadere euro de la aceste nivele.

Aceasta scadere care va urma acum, chiar din intervalul marcat, se datoreaza si consumarii a doua cicluri evidente, mentionate in teoria celor trei valuri. O depreciere euro, in primul rand inapoi spre 4,14 este in momentul de fata scenariul cel mai probabil si asta indiferent de ce face sau nu face guvernul sau Isarescu. Compara graficul din postarea mentionata cu cel expus aici. Vezi si aprecierea dolarului de care vorbeam.

O recapitulare a celor spuse este intotdeauna benefica. Observa deasemenea revenirea euro dolar de care vorbeam. Atrag aici atentia si lui Razvan nerabdatorul. Inca o data: banci, guvernatori, politicieni si alte zburatoare, pot influenta bursa doar pentru moment. Asta din simplul motiv ca nu pot influenta gandirea si perceptia umana, chiar daca Isarescu a incercat sa faca pe psihologul, vrand ca si politicul sa minteasca bolnavul. Omul nu este o masina ci o fiinta care gandeste, are sentimente si reactioneaza bizar uneori, tocmai din aceasta cauza. Cei ce il cred pe om un robot, functionand dupa formule economice idioate n-au inteles nimic din psihologia acestuia. Printre acestia din urma se afla din pacate si laureatul prmiului Nobel in economie, Keynesian convins, dl. Krugman.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Poate o sa ai dreptate, poate nu!

Stii de ce nu as miza foarte mult pe predictia asta sau pe analiza graficelor? Pentru ca avem un curs sustinut fortat si aici nu mai intervine realitatea sau perceptia oamenilor ci miliardul de EUR pierdut pe cursul valutar de Mugu.

Krugman este un idiot si faptul ca a primit un Nobel nu inseamna decat ca e in gasca potrivita si spune ce trebuie pe sticla. Este doar unul din cei care sustin sistemul actual, fiind luat de unii si drept formator de opinie. Daca ii citesti blogul razi de mori!

Anonim spunea...

Te urmaresc de ceva vreme, mai ales in ce priveste analizele pe care le faci referitor la curs.

Am citit analiza de marti si d.p.m.d.v e rau daca lasa iar leul la 4.14, fara nici un fundament economic, fara nimic.

Care cerzi ca va fi trendul dupa aprecierea leului pana la 4.14, se va duce iar la 4.2, 4.24?

Multumesc.

Horea spunea...

Anonim, se pare ca ma urmaresti dar nu esti destul de atent. Nimeni nu lasa nimic, cererea si oferta au vorbit, vorbesc si vor vorbi. Idea pe care o aveti multi in privinta faptului ca Isarescu lasa sau nu lasa cursul leului, tinta de inflatie si alte baliverne le-am combatut si le-am demonstrat live pe aceasta pagina. Interventiile momentane ale unor banci sunt deosebit de costisitoare si fara efect pe termen lung. Daca cineva are dubii asupra unor lucruri pe care le vede eu nu pot fi de mare ajutor. Dupa deprecierea euro va veni o apreciere ca de obicei, voi reveni la ea atunci cand va fi cazul. Eu ma ocup deocamdata de scenariul anuntat, urmarind ca de obicei graiul pietii si adaptandu-ma intotdeauna realiatatilor pe care ea mi le prezinta.

Anonim spunea...

In cazul asta, miscarea pare simpla, ba se apreciaza, ba se depreciaza, o saptamana - doua asa, alta in alt fel. In cazul asta, de ce avem nevoie de analize??!!

Horea spunea...

Anonim, exact cum spui: miscarile pietii sunt simple. In sus, in jos si lateral. Aceste miscari sunt repetitive, nu le fac eu sau tu sau altul ci psihologia colectiva, politicile interventioniste putand sa le influenteze doar pentru moment. Aceste politici sunt dupa cate am mai explicat costisitoare si in cele din urma intotdeauna sortite esecului.

"In cazul asta, de ce avem nevoie de analize??!!"

O intrebare la care din pacate nu pot raspunde. Pot raspunde doar la intrebarea pe care mi-o pun mie zilnic: de ce am eu nevie de analize? Raspunsul este la fel de simplu: pentru ca fac afaceri bursiere, mai ales cu valute si pentru ca incerc sa intru in piata asta care se misca in continu la mometul oportun. In rest si din pacate, nu am habar de ce nevoi ar putea avea altii. Situl s-a nascut din dorinta pe care am avut-o de a informa cat mai corect posibil pe cei interesati.