Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 4 iunie 2010

Minciuni unguresti cu repercursiuni romanesti

Iata inca o dovada ale efectelor nocive si devastatoare pe care le are minciuna. Guvernul actual maghiar descopera ca vechiul guvern a manipulat cifre. Rezultatul? Ungaria se afla in groapa. Alt rezultat? Forintul se face praf si pulbere. Mai vrei un rezultat? Uita-te la leu. Mai am oare intrebari? Da, uite ca era sa-mi scape, inca una!

Oare ce este in garderoba guvernului Basescu si oare ce a lasat dupa el motociclistul? Noi nu o sa avem probabil un guvern care sa ne spuna despre cifre manipulate desi zilele guvernului Basescu sunt numarate. Observa unde poate duce prostia omului nesatul? Daca Basescu avea putina minte il lasa pe Geona in lumina violet. Ultimul a topait de bucurie la alegeri, azi, ar fi fost obligat sa topaie a paguba.

Va amintiti cand promitea a 13-pea pensie si cate 25 000 de euro emigrantilor intorsi. Prost sa fi noroc sai ai, putand ramane astfel "doar" presedinte de senat. Oricum eu va garantez ca pute a hoit si faliment in tarisoara noastra unde Videaunu este ministrul economiei. FMI in colo FMI incoace, o banca doar si ea, care, da bani imprumut pentru a face profit si a subjuga popoare. Profituri au facut si guvernele romanesti de pana acum sa vedem ce vor face smecherii si mincinosii de acum incolo. Eu cred ca guvernul care vine, va blestema ziua in care va fi investit. Exista totusi minuni pe lumea asta si poate printr-o astfel de minune vom afla si noi situatia reala a Roamniei. Nu-ti face iluzii! Ceea ce sti azi este doar cireasa de pe tort.

Ps. Swapurile din tara vecina au facut un salt mortal spre nord. Asculta un interviu din linkul urmator cu un economist care vorbeste despre situatia unor tari precum Franta, Anglia, Japonia, si SUA, falimentare, care, totusi nu au fost degradate inca, desi eu spuneam deja anul trecut ca meritau sa fie. Sa vedem ce se va intampla atunci cand clovni agentiilor de rating vor fi obligati sa faca aceste degradari. Ce s-a facut pana acum este asadar ceea ce am spus de atatea ori: datoriile particulare au fost transferate la guverne si, ca totul sa fie si ma descreierat, ele au fost extinse. S-a incercat tratamentul unui picior fracturat cu o noua fractura, va amintiti probabil ca am mai spus asta de multe ori pe acest blog.

Sa ne fie tarana usoara!

9 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Pe mine m-a speriat cum a picat EUR fata de USD... nu cum a picat HUF fata de EUR...
Leul e oricum supraapreciat chiar daca BNR si-a "permis" sa bage 1 mld Eur in aceasta supraapreciere...
Cine e de vina acum? Hungurii? Spaniolii? Grecii?

Horea spunea...

Razvan tata, iti mai aduci aminte ce ti-am raspuns la intrebarea pe care ai pus-o in legatura cu cu suportul euro?

Anonim spunea...

am citit stirea din linkul din bloomberg. ce mi se pare interesant este ca noul guvern maghiar vrea sa reduca fiscalitatea - fapt ce ma duce cu gandul la toamna, cand e fff posibil sa intre romania in groapa in locul ungariei; daca se va intampla asa, ultimul stinge lumina, asta e clar, pentru ca personajele care conduc tara asta se vor "stradui" sa o afunde si mai mult. din ne-putinta, nu cred ca din rea vointa. sau poate ca da...

Horea spunea...

Anonim, nepasarea este cauza catastrofei nu rea vointa.
Nepasarea fata de tara, de cei multi, cu preocuparea de sine in centru si in exclusivitate.

Flavian spunea...

Ei, nu va mai speriati atata. E de bine.

Facem antrenamentul de pe acum pentru momentul in care nu vom mai avea gubern. Deloc.

Ce-i drept, atunci o sa fie ceva mai bine, ca nu mai are cine sa ne ceara taxe.

Anonim spunea...

@ Flavian & all

de week end:

... tot despre unguri, le putem numi chiar dileme istorice, la:

http://www.apapotabila.net/2010/05/doar-pentru-cei-cu-simtul-umorului/

:-))

Horea spunea...

Anonim, cu asta s-au rezolvat dilemele istorice! Week end placut!

Gabi spunea...

Chiar imi exprimam parerea de rau ca nu pot fi inclusi in guvernul de "salvare nationala" toti marii specialisti care au "combatut din greu" pentru a ajunge la situatia actuala : de la Roman, Vacaroiu, Ciorbea, Remes....Nastase , Tariceanu, Vosganian, Boc I , Boc II...Iliescu, Constantinescu, Basescu.....Asa o poza frumoasa de familie.
Nu l-as lasa pe Geoana sa tina aparatul foto ca topaie prea tare.
Iara noi "boboru'" n-avem a ne plange ca asta ne-am dorit: bani fara munca, diplome fara invatatura, sanatate din pastile, dreptate fara justitie ... continuati voi.
De un lucru ma bucur in ciuda situatiei maro/mov : sunt destui care vad si inteleg lucrurile si asa (ca in postarile astea).
Si sa ne fereasca Dzeu de "justitiari".

Gabi spunea...

Am incercat sa te contactez pe mail dar nu am reusit.Poate imi trimiti un ping pe openmind@madrid.com