Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 1 iunie 2010

Vladescu nu mai vrea sa minteasca!

Nyi sa rupe inyima draji mosului cacand il aud pe omul asta grohaind sinceritati. Eram in Budapesta, sosit din Oslo dupa o tura de munca, atunci cand ungurii au iesit in starada. Premierul de atunci al Ungariei a recunoscut public ca poporul a fost mintit. Manifestatii foarte violente si izbucnite spontan au urmat aceasta declaratie. Se cerea unison demisia imediata a guvernului. In Roamnia, Berceanu ieri si, acum Vladescu, recunosc public ca au mintit toti ca porcii. Reactia poporului: un cascat si poate un dans de elefant. Saracia si nivelul socio-civic al celor multi din Romania este la un nivel atat de scazut, incat orice suflet este de vanzare.

Nu am mai auzit greve nicaieri, fara plata unui salar apropiat de cel real, facuta de sindicate grevistilor, pe toata perioda actiunii. In Romania sindicatele nu au fonduri, le-au furat si si-au construit vile din ele liderii care incita acum la greva. Grevistul roman jupuit deja de stat, trebuie sa protesteze gratuit si doar la fluierul sindical. Spontan nu se face nimic in aceasta tara, chiar daca politicul s-ar apuca sa arda casele oamenilor.
S-au privit pana acum cu nepasare furturile, minciunile, calcatul in piciore a cetatenului, votul fiind dat celuia care oferea mai multi mititei. Privind la cele enuntate, voi exclama un lucru care ma doare sa-l spun. Simt ca as vrea nu sa vorbesc ci sa racnesc: Schimbati poporul!

Ma gandesc o clipa ca intotdeauna, ca sa nu ma pripesc atunci cand fac afirmatii si imi revin, asta dupa ce mi-am mai tras si o palma de trezire. Oare cine daca nu statul este singurul responsabil pentru educarea propriului popor? Oare de ce a reusit un rege sosit din strainatati precum Ferdinand sa puna atat Roamnia cat si acest popor pe sine? Pentru ca era neamt, pentru ca era cinstit si pentru ca ii pasa mai mult de tara asta decat le pasa romanilor. Pana cand statul nu va avea legi, precum si oameni care sa vegheze cu strictete la aplicarea si respectarea lor, pedepsind fara mila smecherii, hotii si mincinosii fara caracter, Roamnia va ramane in continuare un paradis al criminalilor si al antiromanilor.

10 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Se pare ca iar gandim asemanator:)
Chiar aseara faceam o comparatie intre Romania si Polonia din punct de vedere al calitatii leadershipului... sunt incomparabile.

Daca doriti sa-l auziti pe Gyurcsány vorbind despre minciunile lor... gasiti aici

Nume spunea...

Draga Horea,
ma feresc sa vorbesc in numele sau despre poporul din care fac parte.
Iti pot spune de ce nu ma mai indigneaza atitudinea lor (toti Basescu+ PDl +PSD+PNL+ ..Antene+B1+Realitatea...). Mai mult i-as ruga sa intre in Guvern pe toti: Vacaroiu, Vosganian, Tariceanu... sa faca asa o poza mare de familie.
Ei toti au mintit pentru ca noi asta le-am cerut.
Vreau sa vad un singur om normal cu 4 clase absolvite corect care sa spuna cu mana pe inima ca n-a stiut, ca mineriadele au fost o gluma, ca hotia a fost "inevitabila", ca toata "bogatia" asta care a dat peste noi in ultimii ani a fost muncita.
La fel ca si inainte de 89 toti stim ca totul e o minciuna si toti subscriem ei.
Nu-mi vine a crede ca acelasi lucru nu e valabil si pentru unguri, greci... si toti ceilalti.
Eu am fost indignat in Bucuresti 14-15 iunie 1990. Nu-mi inchipuiam ca niste oameni pot deveni atat de bestiali pentru 50% in plus la salariu. Si ca dupa aia 60% dintre noi vor spune "bine le-au facut".
Ce rost are sa fiu acum indignat si sa cer demisia Guvernului?
Daca nu ne indigneaza ca nu mai tine minte nimeni numele macar al unui singur tanar cazut in '89 , minciuna asta e mizilic.
Mai tine minte cineva de ce au iesit tinerii aia in fata tancurilor?
Pentru procente sau pentru ca s-au saturat de minciuna?
D'asta imi place mie Romania. Oricat de multi "orientati" si "politicieni" s-ar strange, se gasesc si cateva sute/mii de "inconstienti" o data la 40 de ani care nu dau Adevarul pe procente si care nu se tem de gloante.

Gabi spunea...

scuze, am gresit la semnarea textului

Horea spunea...

Este adevarat ceea ce spui, numai ca, eu iti pot arata oameni cu mai multe clase care au vazut mineriada altfel decat a fost. Eu sunt in continuare convins, ca un om nedecucat sau educat romaneste se comporta precum spui.

Ferdinand a fost rege tot in Romania, dar, a avut de grija sa dea el insusi un exemplu pozitiv. Eu cred ca ii supra apreciezi pe bietii romani, chiar si pe cei cu mai multe clase. Crede-ma! Fiecare om face sau poate face numai cat il duce capul.

Roamnul ar vrea sa traisca mai bine ca doar om este. Problema e ca nu intelege de ce traieste rau. Uite! O majoritate covarsitoare a ungurilor din Transilvania au votat tot timpul UDMR, fiind convinsi ca aceasta formatiune ii reprezinta, precum au crezut romanii ca ar fi reprezentati de catre un clan sau altul. Cat de orb trebuie sa fi sa crezi acest lucru.

UDMR de ex. are acum ca si viitor candidat la functia de primar pe marele profesor universitar Benedek, care l-a pus pe un politist sa sufle in fiola si care ii spune bolnavilor de 70 de ani ca nu mai au ce cauta la medic.Ce om normal va putea merge sa voteze asa ceva?

Vanatoarea de titluri in Romania vine tocmai din necesitatea de a te putea impune i fata celor needucati. Un astfel de needucat se va apleca intotdeauna in fata altui needucat cu titlu. Lipsa de cunostinte pare a fi crasa la o majoritate covarsitoare in Romania, din pacate indifernt de nationalitate si numarul de clase.

Flavian spunea...

Voiam sa zic acelasi lucru, dar vad ca Gabi mi-a luat-o inainte: ei s-au facut ca sunt baieti cinstiti, noi ne-am facut ca-i credem.

Toti eram in realitate mai mult sau mai putin constienti care e adevarul, iar acum "supriza" nu mai are nici un farmec.

In subconstient, lumea stie deja ca nu are cum sa mai dureze mult aceasta stare de fapt, de aceea privesc impasibili spectacolul asteptand tragerea cortinelor.

Gabi spunea...

Horea
Asta e menirea crizei:
Sa ne educe.
De fapt, eu nu vad cine stie ce criza.
Mi-e si rusine cand vad cine si pentru ce "se crizeaza".
In sec XIV cand dadeau turcii sau tatarii, era normalitate. Acum facem mistouri de nenorocirea alora.
In 1918 cand am ramas cu un sfert de tara si au murit pe capete de tifos... c'est la vie moncher.
In 1950 cand sute de mii au ajuns in temnite pentru a nu se mai intoarce a fost : "necesitate obiectiva".
In 1988 nu era criza. Eram repartizat intr-un oras, nu aveam buletin si nu puteam lua ratia. Nu erau multi indignati pe vremea aia - se faceau bancuri bune.
Acum e criza insa ca nu ne mai da si nu mai putem plati "investitiile personale".
Totul se plateste in viata asta, fie personal fie de catre urmasi.

Horea spunea...

Gabi,este din nou absolut adevarat ceea ce spui. Am clipe cand ii dau dreptate lui gore, care spunea ca, fac retorica. Desi am venit cu exemple concrete de rezolvare a problemelor, un site atat de neinsemnat si nebagat in seama va ramane din pacate un site retoric.

Chiar daca cititorii lui par sa se fi insutit in ultimul timp, o idee trebuie dusa la capat de cei pe care ii priveste. Noi vorbim, ei danseaza, fara sa-si dea seama de fapt de ce danseaza. Nu sunt religios dar cred in soarta.

Soarta este singura care poate intoarce lucruile cu capul in jos, oriunde in lume si spre uimirea tuturor. Roamnia este macinata de ura, implantata in sufletul populatiei de catre politic cu buna stiinta. Cuvantul solidaritate este necunoscut si, fara acest cuvant nu se pot face miscari coerente nicaieri in lume.

Exista oameni de bun simt si cu piciorele pe pamant, chiar foarte multi, printre cititorii acestui site si ei trebuie sa existe si in alte colturi ale tarii. Vom vedea daca soarta le va da acestor oameni sansa sa aiba ceva mai mult de spus decat sa scrie pe bloguri.

Gabi spunea...

Horea
"Hwo the f_k is gore?"
Stiu eu ? Poate ca cititorii sunt de 2 feluri : cei care cauta si cei care stiu.
Am incercat sa exprim ceea ce simt si pe alte site-uri dar pe multe dispretul si agresivitatea sunt greu de suportat. Aici e mai mult calm. Cred ca d'aia te bat la cap.
Cred ca voi risca o noua paralela. Tu spui ca soarta poate intoarce lucrurile la 180 grd.
Eu vad ceea ce se intampla acum ca o schimbare de stare de agregare.
Un cristal superb se poate naste dintr-o singura molecula ce in noile conditii de presiune si temperatura "uita" legile vechi si se comporta altfel.
NU e nevoie de multi centri de condensare pentru a structura o masa amorfa. Asta e una din frumoasele lectii pe care ni le da natura.
Eu sunt religios, iar ceea ce cred despre soarta nu cred ca pot defini in doar cateva cuvinte asa ca ma eschivez.

Horea spunea...

Gabi,gore este un cititor care este dupa parerea mea un om de bun simt cu speranta pierduta. Il pot intelege uneori din moment ce cumpana ma loveste si pe mine. In ceea ce priveste legile naturii, nimeni nu va iesi castigator in cazul in care ar vrea sa le provoace. Aceasta provocare se intampla din pacate chiar in zilele noastre.

Flavian spunea...

Gani, parabola cu cristalul e superba.

Este exact fenomenul la care cred si eu ca asistam in aceste momente.