Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 9 iulie 2010

Telul a fost atins

Ieri indicele Sp si-a lovit telul. Azi, chiar daca vom mai asista la o tendinta de apreciere, ea ar trebui sa se opreasaca in zona marcata. Data de 11 jul de care vorbeam pare ca semnalaeaza asa cum ma asteptam o maxima. Faptul ca SP a ajuns asa de repede la tinta deschide posibilitatea a doua scenarii. Scenariile nu ar trebui sa schimbe cu nimic scenariul de durata lunga. Primul pe care il voi prezenta ar putea sa aiba o perspectiva de timp de 3-7 zile: 1- cadere infima acum cu o revenire, mai apoi cadere. 2- caderea directa conform desenului expus intr-o postare anterioara. In ceea ce priveste valutele graficele imi spun ca euro dolar ar putea sa nu mai depasesca maxima de 1,27-1,2750 (observa citesc felul in care s-a miscat valuta, adica, psihologia care a determinat perechea sa se miste asa cum a facut-o) pentru o perioada destul de lunga de timp. Voi reveni la detali atunci cand va fi nevoie. Sa urmarim pana atunci scenariul enuntat ieri. Nu stiu daca ai observat slabirea leului o data cu slabirea euro-dolar. Oare ce rol are BNR in variatiile ultimei perechi mentionate (euro-dolar)?

4 comentarii:

horatiu spunea...

cel putin doua elemente ma fac sa cred ca dj nu va (mai) scadea (in curind) semnificativ:
1. din 2008 fed injecteaza bani care se opresc in banci si bursa.
nu este un argument suficient pt o oarecare inflatie ?
2. multe firme mari din sua sunt practic firme de stat ca urmare a salvarilor lor, citi, gm, bofa, etc
iar bancile sistemului cu banii de la fed ar putea tranzactiona in scopul mentinerii bursei la un nivel de top, pt a mentine astfel moralul poporului. e nu-i asa, de interes national, chiar mondial.
ma insel ?

Horea spunea...

horatiu lu mosu, mie mi-au plesnit degetele scriind ceea ce am scris, expicand ca atare si opiniile pe care le am despre evolutia bursiera si inflatie. Tu se pare ca ai alte opinii. Asta inseamna ca argumentele mele nu te-au convins sau ca nu le-ai citit. Oricum ar fi eu te incurajez sa-ti urmezi proriile convinegri.

horatiu spunea...

n-am citit tot, i`adevarat, caci esti un pic prea ``tehnic`` pt mine, un amator.
Nu lucrez in sistemul financiar bancar ci sunt un mic intreprinzator-negustor-investotor.
Dar mai pe scurt, m-ar intersa sa stiu parerea ta in legatura cu manipularea politica a bursei americane, cursului de schimb al usd si pretul aurului.
multumesc anticipat

Horea spunea...

horatiu, rasfoieste blogul facand o cautare cu cuvintele cheie de care esti interesat. Vei gasi cu siguranta ceea ce doresti sa afli. Sper ca intelegi cand spun ca nu vreau sa mai repet, ceea ce am spus si poate repetat de mai multe ori in articole deja scrise. A te uita la titlurile articolelor ar fi o alta alternativa.