Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 24 septembrie 2010

Confluenta de pret si timp la aur

"Bursa a ajuns mai apoi la nivelul de 1148,58 un nivel extraordinar de important din cauza confluentelor amintite. Cei care au citit cartea mea au putut calcula acest nivel cu usurinta, el fiind asa numitul nivel de 1,20 a pretului si a timpului. Cei doi parametri s-au suprapus exact asa cum era de asteptat si conform celor expuse, avand in momentul de fata rezultatul pe care il vedem. In caz ca vom mai avea o zvacnire bursiera ea va veni probabil din jurul nivelelor de 1115-1120. Faptul ca aurul nu a ajuns inca la pretul meu tinta, final, de 1300 USD, ma face sa ma gandesc la o asemenea posibilitate."

Randurile de mai sus le-ai putut citi intr-o postare foarte recenta!

Peste exact trei zile aurul se va lovi de o confluenta a timpului cu pretul la nivelul de 1300. Acest nivel ar putea fi atins chiar azi dar asta are mai putina importanta. Aurul ar trebui ca atare sa se invarta in jurul lui pana luni, putand chiar sa-l depaseasca cu cativa dolari. Fara s-o mai lungesc va anunt ca ziua de luni si pretul de 1300 sunt parametri care ar trebui sa opreasca iuresul metalului galben. Sa urmarim si sa vedem ce se intampla! Pe grafic am marcat parametri amintiti cu un patrulater mic albastru.

8 comentarii:

Gabi spunea...

Dupa confluenta asta, pe termen mediu, esti "bullish" sau "bearish" fata de aur?
Ce crezi despre "foamea" de aur a Indiei, Chinei ...?
E "naturala" sau se pregatesc de urmatoarea faza in "currency war"

Horea spunea...

Conform calculelor mele aurul ar trebui sa se deprecieze marcant, pana la nivele de 700-750 de dolari. De acolo a noua apreciere spre culmile de azi devine probabila. Atentie!! Aceste calcule sunt strict ale mele nereprezentand astfel o recomandare de vanzare a aurului.

MadMax spunea...

Mosule, in vremuri normale ai avea dreptate, dar acum piramida de aici
http://www.creditcontraction.com/images/affiliate/Great-Credit-Contraction-Liquidity-Pyramid-Large.jpg
se prabuseste. Si spre ce piata crezi ca se vor indrepta banii rezultati? Eu pariez pe metale pretioase, precum si commodities. Mi-e si frica sa ma gindesc cit va costa piinea peste citiva ani.

mobutu spunea...

adicatelea se repeta (la extrem) povestea petrolului de acu 2-3 ani?
150-75 usd pe baril, 1300-650 pe uncie

Horea spunea...

MadMax, vremurile deflationiste nu sunt intradevar vrenuri normale, dar, ar putea deveni normale de acum incolo. Deflatia ar trebui sa fie asadar defaltie si pentru aur. Vom trai si vom vedea.

Gabi spunea...

Posibil
din ceea ce vad (citesc) cred ca piata aurului e manipulata de marii jucatori care au interes sa se joace cu monedele.
Nu joc pe bursa si chiar daca as juca m-as lua dupa propria judecata.
Eu privesc piata printr-o paradigma sa-i spunem "inginereasca" (energie, diferenta de potential, forta acceleratie, echilibru dinamic, static...)
Si cred ca atunci cand monedele se iau la bataie... castiga metalul.
Daca ar fi sa sintetizez intr-o expresie jocul actual al monedelor ar fi : "how low can you go!" (limbo rock)

Flavian spunea...

Eu vad decuplarea de burse a aurului undeva deasupra valorii de 900 USD, inainte ca bursele sa atinga minimele din 2009.

Cu putin noroc, atunci cand DOW o va lua sub minimele de 6000 aurul va fi deja decuplat si se va indrepta spre noi recorduri.

Horea spunea...

Flavian, miscarile sincron ale instrumentelor bursire sunt intamplatoare si vremelnice depinzand de ciclurile prori pe care le au.

De aici si decuplarea de care vorbesti, care, poate fi urmata de o recuplare, tot vremelnica, depinzand de stadiul ciclului in care se afla instrumentul studiat.