Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 29 septembrie 2010

Daca e sa-l credem pe Plutarh

"Dezechilibrul dintre bogat si sarac este cea mai fatala boala a oricarei societati."

In opinia mea suntem mai aproape azi ca oricand de moarte, sfarsitul bolilor fatale prin definitie. Sunt de acord cu conceptul prestatie-salariu, fara a putea vedea insa diferenta de performanta, intre cel cu 12 000 de lei pe an, de exemplu un muncitor de la Dacia, care mai si creaza plusvaloare pentru societate si, cel cu 1,6 milioane euro, nu oriunde ci in Roamnia, nu din intamplare, un bancher, care jupuieste societatea creandu-si plusvaloare lui si bancii in care lucreaza.

Se pare ca apucaturile Goldman devin din ce mai contagioase si, pentru ca este vorba de o boala virala, tratament nu exista. Societatile infectate vor trebui din pacate sa sfarseasca in felul pe care l-a descris filozoful grec.

Hai sa mai traim putin jupuiti, mintiti si umuliti bine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

de acord cu tine, dar cred ca am aflat de ce ai lasat moderarea comentariilor, sa nu fi acuzat de "comunism" sau oricare alta derivare posibila :))

Horea spunea...

Anonim, intradevar m-am gandit ca situl nu trebuie sa aiba nici o ingradire. Am bifat ca atare intotdeauna, ne prea intelegand nici acum felul in care varianta lui Falvian ar putea usura comunicarea dintre comentatori. Sper sa revina si sa fie putin mai explicit.

Flavian spunea...

Pai simplu. Daca eu vreau sa adaug o idee la comentariul lui Anonim, iar tu esti cu treaba in oras, trebuie sa astept pana revii.

In timpul asta, pe langa intarzierile de rigoare mai apar si alte comentarii, in ordine aleatoare, care zapacesc uneori firul conversatiei.

Incearca o vreme chestia cu moderare doar pentru comentariile mai vechi de cateva zile si s-ar putea sa ai placuta surpriza ca numarul de comentarii si vizitatori de pe aici sa creasca.

Horea spunea...

Flavian, pentru comentariul anterior, mi-a placut. Am inteles acum ce vroiai sa spui si voi incerca si varianta pe care ai propus-o.

Danke

Cornel spunea...

Horea, uite un posibil raspuns la ceea ce se intampla cu piata de stock-uri. Cu ce magarii se mai ocupa barbosul ...
Asa cum discutam acum o saptamana , pe o lichiditate in scadere se poate conduce mult mai usor o piata daca actionezi in momente bine alese. Ai mai citit pe undeva informatia respectiva pentru ca daca e reala treaba, mie unul mi se pare de-a dreptul aiuritor ?.

http://seekingalpha.com/article/227487-the-only-reason-stocks-have-rallied-this-month


ps. apropos de graficul trimis ieri cu aurul. Cunosc destul de bine teoria EW si cu atat mai mult regula fundamentala cu privire la overlap-ul lui 4 cu 1. Atunci cand am dubii in legatura cu umbrele lumanarilor comut pe graficul tip linie pentru a ma convinge. Grafic linie pe care si mister R.N. Elliott il folosea mai mult ca sigur atunci cand si-a enuntat teoria.

Grafic atasat.

http://www.fileden.com/files/2009/6/11/2473331/gold2.png