Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 21 septembrie 2010

FED da cu bata in balta

Banca centrala FED din SUA a lasat dobanda neschimbata promitand masuri de mentinere a locurilor de munca la un numar maxim, precum si o stabilitate a preturilor. Banca americana vede in acelasi timp o inflatie sub asteptari, adica tendinte de deflatie, imposibila, (nota subsemnatului).

“Measures of underlying inflation are currently at levels somewhat below those the Committee judges most consistent, over the longer run, with its mandate to promote maximum employment and price stability,” the statement said. 

Na ashe na! Sa nye cacam pe noi dje bucurie, fix ca analistyi. Cu capu mare cat P....DL acestia au iesit la comentat. Suna cam ca Boc hal mnyic la un evenyiment ashe dje mare. Fed a scos pisica si a aratat-o magarilor, pardon soarecilor, care in opinia mea vor continua sa danseze ca si pana acum. Bursa a zburat in cer in timp ce intervalul de timp cheie de care vorbeam incepe chiar maine. Mentinerea locurilor de munca la maximum, adica un somaj de 17%? Na da daca asa o zas Barbosu o styi el chio vorobi. FED a tinut totusi deocamdata pisica in brate spunand ca o va slobozi la nevoie.

Sa asteptam acum si sa vedem reactia celor care intelg natura lucrurilor. Eu cred ca cei din urma au inceput deja sa iasa din piata.

3 comentarii:

Gabi spunea...

Welcome back :)

Cornel spunea...

No mai Horea, ui ca or dat astia azi si preturile la case. Din ce s-a publicat ii clar ca bilanturile bancilor is vraiste. Dar dupa cum bine stim schimbarea facuta in contabilitate nu ii mai obliga sa se raporteze la piata.

Vanzarile de case noi si vechi is varza si alea. Somajul e dupa cum bine zici pe la 15-17%. Deflatie avem? Avem!

Azi retailul in Canada o iesit f. prost. In europa industry orders azi varza si ele.

Oare ce mai spera lumea sa se intample caci stiri in genul asta tot curg de la o vreme.

Sau alfel, te intreb, de ce fondurile mari de investitii nu vand din portofolii ?! Is intelesi intre ei? Ei si aia din banci. E ceva ce-mi scapa.

Asta privind dpdv fundamental lucrurile caci tehnic , ce sa zic...ma mai pricep cat de cat.

Horea spunea...

Gabi, merci la fel

Cornel, cineva vinde dupa cate vezi. Dupa zvacnirea de ieri, imediat dupa ce am terminat eu postarea, bursa a inceput sa cada precum am preconizat.

Confluenta pretului cu timpul de care vorbeam si-a facut deocamdata efectul. In rest exista un numar foarte mare de oameni care cred in continuare in revenirea economica a domnului Barbachi.

In anii 30 daca iti mai amintesti s-au pierdut averi imense, urmate de sinuciderile multor oameni ramasi fara bani. Cine spune acum ca nu vom vedea ceva asemanator.

Mai mult decat atat! Bancile si bancherii de atunci au facut cartela asigurand populatia ca vor opri uraganul. Bursa le-a suflat mai apoi palariile ca pe un fir de pai.

Cand crezi ca te sti juca cu focul nu inseamna ca nu te vei arde, asta chiar in cazul in care pari a fi un fond atotstiutor. Sa nu uitam ca focul ii poate arde chiar si pe pompieri.