Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 14 septembrie 2010

FMI si-ai comandat monoclu de taria ochelarilor lui Isarescu

Foame-i, pardon FMI, o institutie care nu a vazut venirea crizei si-a deschis un ochi. A pus pe el un monoclu de 20 de dioptrii si, iata ca, economia zburdalnica de care vorbea domnul Khan doar acum cateva luni a devenit istorie. Tot istorie a devenit si cresterea economica pe care FMI o prezicea Romaniei, tara noastra balasandu-se azi pe funia falimentului.

In pofida tuturor predictiilor scoase din rect, FMI continua sa dea indicatii. Sunt momente in care ai putea crede ca a inviat raposatul, sezand acum linistit intr-un scaun de director al institutiei amintite. Pe un alt scaun situat in dreapta lui, o vad pe Lenuta, academicianul cu 4 clase care-i sopteste in urechi. Lenuta a evoluat mult in ultimul timp racnindu-si soaptele intr-o engleza impecapila:

"Among the recommendations made in it is a call for governments to rebalance their economies, with emerging markets, including those in Asia, encouraged to focus less on exports and more in stimulating internal demand.
Conversely, the IMF suggests that advanced economies need to increase export sales while cutting their budget deficits."

Nu am fost niciodata obisnuiti sa traducem spusele perechii Ceausescu, desi aveau probleme serioase chiar cu cu vorbirea limbii tarii in care s-au nascut. Acum vom fi obligati insa sa facem acest lucru:

Institutia cere asadar prin vocea geniului din Carpati, ca guvernele sa-si rebalanseze economiile.  Emergentii, inclusiv cei asiatici, sunt incurajati in schimb sa se concentreze mai putin pe export si mai mult pe stimularea consumului intern. In acelasi timp, economiile avansate trebuie sa-si creasca exporturile, taindu-si in acelasi timp deficitele bugetare. 

Domnul Khan pare sa fi dus lipsa oamenilor competenti si hotariti pana la reinvierea perechii de savanti romani, cei doi tovarasi Ceausescu. Acum lucrurile par insa sa se fi schimbat insa radical. Stim cu totii ca cei doi au obtinut intotdeauna ceea ce doreau. Daca totul a mers atunci conform directivelor de partid si de stat, de ce nu ar merge lucrurile la fel si azi? Mai ales cand te gandesti ca la carma Chinei se afla in continuare un partid frate.

FMI sugereaza asadar urmatoarele: Economiile emergente, inclusiv cele asiatice vor trebui sa iasa la palmuit de oameni. Acolo unde oamenii nu au bani dar unde exista orase intregi nelocuite si pustii, precum in China, se vor imparti palmi. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Daca palmile nu ajuta trebuie scos biciul din teaca. Biciuti si palmuiti oamenii trebuie stimulati sa cumpere. 

O alta varianta mai pasnica pentru emergenti ar fi tiparirea banilor si impartirea lor la fiecare colt de strada, cu sacul daca se poate. In tot acest timp economiile avansate vor trebui sa exporte, asta pentru ca pietele lor interne sunt cam inghetate si visteria statului cam falimentara, ele nemaiputand sa suporte astfel nici palmi dar nici bani tipariti. Exporturile acestor tari vor trebui sa plece unde? Spre cei carora li se dau palmi sau saci de bani. Iata cat de simpla este de fapt scoaterea lumii din criza. Fara cei doi academicieni romani ideea nu i-ar fi venit nimanui niciodata. FMI ne-a salvat fratilor! Hai sa mai traim o leaca jupuiti bine. 

Articolul intreg il gasesti aci!

3 comentarii:

mobutu spunea...

Incredibil!!!
Ăia chiar sunt proști.
Farfuridi iecănomic style.

Grupul Bancpost spunea...

Va rugam sa ne publicati acest comentariu,

Va multumim anticipat !


Grupul de initiativa impotriva clauzelor abuzive care se regasesc in contractele de credit BANCPOST, deschis PENTRU TOTI CETATENII din Romania.

NE GASESTI PE yahoo groups: ClientiBANCPOST_OUG_50

si in curand pe www.creditbancpost.info

Grupul sustine implementarea neconditionata a prevederilor legale care se regasesc in legislatia privind protectia consumatorilor OG 21/1992, Legea 193/2000 si OUG 50/2010, in vederea eradicarii clauzelor abuzive continute in contractele de credit BANCPOST.

Grupul sustine implicarea neconditionata a ANPC, a ONG-urilor in domeniul protectiei consumatorilor, a presei si a autoritatilor judiciare din Romania in sustinerea demersului cetatenilor prejudiciati de abuzurile BANCPOST .

Grupul sustine colaborarea reciproca a altor grupuri de discutii initiate de cetatenii afectati de abuzuri in contractele incheiate cu alte banci:
http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/
http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

Veniti alaturi de noi! Join Us!
Gasiti aici:
- formulare de cereri, notificari, proceduri prealabile catre BANCPOST, BNR, ANPC
- raspunsuri primite de la ANPC, BNR, banci
- pasii de urmat in justitie
- idei de lupta impotriva abuzurilor BANCPOST promovate de membrii grupului !!!

Flavian spunea...

Aveti aici lista completa: Grupuri de clienti pentru diferite banci