Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia, nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci si ceea ce spui!" Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice" Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este drumul invizibil parcurs de om spre societatea in care traieste" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Cititul este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Daca iti schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle

joi, 30 septembrie 2010

Isarescu nu se lasa!

Este pentru ieftinirea creditelor. Are insa o problema, piata, ca de obicei. In mometul de fata piata rade cu burta in sus de doleantele clovnului ramas fara armura. Bancile care au dat credite cu buletinul si care au pierderi uriase nedeclarate, vandute eventual altui imbecil, sunt surde. Taxele aplicate la retragerea numerarului, chiar la conturile cu scadenta, sunt dovezi vi in acest sens desi explicatiile se indreapta spre ordonanta de urgenta a guvernului. Oricum, bancherul nu mai lasa din ceea ce considera ca este a lui, adica totul daca se poate. Eu prorpun si sunt convins ca oamenii bancii vor ciuli urechile la auzul ideii, o taxa pe respiratia efectuata in incinta unei institutii financiare.

In pofida celor expuse Isarescu pare sa nu fii inteles nimic din realitatea care il inconjoara.

Dobanda crediteleor din Japonia si SUA, tari in care mai exista totusi o societate sunt la nivele zero. Cu toate acestea creditele bancare nu au nicio cautare, vointa bancilor de le da fiind si ea la nivelul dobanzilor. Ce crede oare domnul Isarescu ca se va intampla in tara fara societate, fara guvern, fara justitie fara infrastructura etc. in cazul in care dobanzile vor scadea? Poate va merge domnia sa sa mai ia un imprumut pentru potgoriile pe care le patroneaza. Un popor indatorat peste urechi, mai ales unul ca poporul roman, va mai lua eventual credite ca sa nu le mai platesca niciodata. Manevra nu va veni doar din cauza bolii numita hotie, de care stim bine ca sufera foarte multi romani, ci, pur si simplu si din cauza faptului ca acestia nu vor mai avea de unde sa platesca.

Isarescu viseaza asadar acum si va continua sa viseseze si atunci cand deflatia ii va impinge eventual dobanzile exact acolo unde doreste sa le aiba.

Pana atunci insa hai sa traim jupuiti, mintiti, si umiliti bine! La o revolutie sa nu se gandesca nimeni! Vine Ponta si Antonescu, oameni care ii vor reangaja pe toti bugetarii, varsand peste ei mai apoi butoie de bani. De abia acum incep sa vad si eu chenarul roz a lui Vala.

3 comentarii:

Flavian spunea...

Mi-a adus aminte un cititor pe blog ca maine e ziua accizelor. Mda, stiu, a mai zburat un an... :)

Sa vedem daca BNR se va juca si de data asta cu valuta dupa obiceiul din anii trecuti.

Gabi spunea...

Horia
"te ingrijesti si pentru multe te silesti dar un lucru ramane care nu se va lua de la noi":
"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece."
si mai zicea si Nichita :
"Nu mor caii când vor câinii.."
Nimic din ceea ce avem sau vom primi nu este nemeritat.
Dupa cate stiu Flavian de mult tot striga in desert.
Cat priveste educatia... civica, economica, crestina sau cum o fi ea daca nu ai nimic sfânt... degeaba.

Horea spunea...

Gabi, ma zdrobesc pentru ca imi pasa de tara asta. Vom vedea ce aduce viitorul. Nimic nu este vesnic precum spui si deocamdata trebuie sa fiu de acord cu tine: primim ceea ce am cerut.