Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 6 septembrie 2010

Jurnalism de clasa damboviteana

Articolul din Financiarul ne lamureste. Citindu-l vom intelege cu totii cum va scapa intreaga lume de un val 2 al crizei. L-am citit si eu si m-am luminat, in timp ce mosu a ramas cu gura cascata.
Cu economisty sha gaozari dje astyia om sapa santuri cat om mai trai, o zas batranelu.

Oricum, gaozarul vorbeste de yenul japonez, un semnal bun de vanzare al acestuia fata de dolar. Observa! Vorbeste si de francul elvetian. In zilele noastre trebuie sa sti sa citesti un articol. In momentul in care il auzi pe unul, care habar nu are despre ceea ce vorbeste, precum autorul articolului mentionat, reproducand ceva, citit de el undeva, clopotelul desteptarii ar trebui sa sune in urechile oricui. Ca o consecinta vinde yeni si franci fata de dolari, exact atunci cand Financiarul iti spune sa-i cumperi.

Ca sa fim cinstiti, Financiarul nu ti-a spus nici macar atat. A prezis doar, reproducand alte surse, intarirea dolarului, a yenului, a francului, a aurului, fata de ce? Fata de nimic! Asta pentru ca marele jurnalist cu o pregatire economica romaneasca, solida ca asfaltul turnat direct pe pamant, a reprodus lucruri citite undeva, fara sa inteleaga nici macar ceea ce a citit. Sa fie oare acest articol primul pas al individului in cauza catre postul de ministru de finante al Roamniei? Foarte posibil si probabil! Singurul lucru care mai ramane de analizat este numarul de dosare penale pe care le detine. Stacheta a fost oricum coborata mai nou si la acestea din urma. In zilele noastre ajunge sa ai doua trei dosare ca sa ajungi pe primul loc al selectiei. Criza pare ca se face simtita si in acest domeniu. In cazul ministrilor remaniati, cei mai multi n-au nici un dosar, probabil de aceea i-a facut domnul Ponta prosti.

Intorcandu-ne la articol, eu nu am inteles cum va salva yenul, aurul etc. lumea de recesiune. Cititi si voi de zor si puneti-va mintea la contributie. In momentul in care ati inteles mecanismul, scrieti-mi va rog un randulet si mie. Sa fi uitat oare jurnalistul nostru momentul determinant, remanierea? Sau eventuala revenire la putere a opozitiei?

3 comentarii:

dragon spunea...

Sincer, mare lucru n-am inteles din articolul respectiv... adica am ramas wtf... ce vrea asta de la mine? Sa nu cumpar aur? Sa fac ce cu dolari, cu franci sau cu yeni?

Probabil a tradus si tipa asta un articol de pe undeva, probabil cu google translate... si se mira lumea ca nu intelege nimic...

Cosmo spunea...

Titlul articolului este o axioma, este foarte clar si la mintea oricui ca exact asa se va intimpla. E si vina noastra ca ne pierdem vremea citind continutul incercind sa intelegem.

dragon spunea...

@Cosmo: vroiai sa zici oximoron (adica contradictie in termeni), ca daca ar fi axioma ar insemna ca ar trebui sa fie adevarata, fara nici-o demonstratie.
Oricum ideea e, ca scot astia balarii din ei, de imi sta parul maciuca.