Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 2 septembrie 2010

Relansarea barcii intr-un lac uscat

Nu ma mai uit de mult la televizor, pentru simplul fapt ca nu am la ce ma uita. Ascult totusi stirile o data pe zi, pentru a putea auzi in direct ineptiile care se transmit. Ziarele nu merita sa fie citite nici ele, cu mici exceptii, asta pentru ca jurnalistii au inceput sa inventeze. Ieri m-am intins totusi pe canapea butonand printre programele TV. Vroiam sa aflu ce copil s-a mai transformat in ingeras prin spitalele Roamnesti? Surpriza, surpriza! La Gadea am dat de un ingeroi pe nume Voiculescu. Acesta din urma, serios ca intotdeauna, analiza de zori situatia Romaniei. Vorbea despre ea cu "toata responsabilitatea"! Recalcitrant cum sunt , mie imi sare mustarul de fiecare data cand aud o asemenea afirmatie. Mai ales atunci cand vine de la oameni de tip Voiculescu.

Expert de renume local, Voiculescu ii dadea cu relansarea economica, in timp ce Gadea, nescotandu-l din domn profesor il admira. Cand iti consumi toata energia admirand pe cineva, nu-ti mai ramane nici un gram pentru formularea unei intrebari pertinente. O singura intrebare trebuia sa-i puna dupa parerea Gadea "domnului profesor": Prezentarea planului concret pe care il are domnia sa pentru relansarea economica de care vorbea. O asemenea intrebare putea scoate insa clar in evidenta, mai ales pentru cei care au inteles adevarata situatie a Romaniei ca, Domnul Voiculescu viseaza.

Domnia sa vrea sa relanseze o barca pe un lac uscat, lucru destul de imposibil, chiar in tara tuturor posibilitatilor numita Romania. Domnul Voiculescu nu este de fapt singurul individ care vorbeste de relansare economica. In corul domniei sale exista destui cantareti ancorati in opozitie, care fredoneaza necontenit aceeiasi melodie. Nici una din aceste privighetori, nu spune insa un cuvintel despre continutul concret al planului de relansare din cantec. De ce oare? Raspunsul este din nou la nivel clasa a cincea: Pentru simplul fapt ca un asemenea plan nu exista.

Planuri nu exista cu siguranta dar exista vot. Cantecul relansarii economice gadiland astfel in mod foarte placut urechile votacului ignorant si inconstient. Ce se canta nici nu mai conteaza, atata timp cat efectul muzicii este cel scontat. Orice politician stie in momentul de fata, despre afinitatea pe care romanul o are pentru cantecul carnatului. Sa fie oare Romania o tara moarta de tot, pe langa faptul ca este falimentara? Nici pomenire! Oamenii care o conduc sunt cei morti pentru noi si, foarte vii pentru ei insisi.  In aceasta situatie eu nu pot sa fac altceva decat sa-l bag pe domul Voiculescu in aceeiasi oala cu ceilalti parlamentari si politicieni.

In oala in care se afla toti cei care au asistat cu mainile incrucisate la demolarea tarii. Pana acesti oameni nu vor dispare de pe scena politica, piesa de teatru va ramane aceeiasi, mai dezmatata doar, de fiecare data cand va fi jucata din nou. O rezolvare exista, dar nu efectuata de hotii iresponsabili care se declara ei pe ei responsabili. Rezolvarea este regizarea unei noi piese de teatru cu poporul in rolul principal. Titlul acestei piese va trebui sa fie Revolutia.

4 comentarii:

dragon spunea...

Poate vrea sa iasa din barca si sa impinga barca pana in primul put :).

Revenind la modul serios, ai dreptate, ar trebui o schimbare radicala in tara asta, dar aparent poporul trebuie sa sufere inca mult pentru a se trezi. Momentan in tara asta e incurajata nemunca, si cum ziceai parca tu mai demult, la noi majoritatea nu lucreaza.

Eu incep sa sper ca o pun pe Udea premier astia, poate atunci se duce mai repede naibii tara asta, si se trezesc oamenii... am fost un pic ironic :D.

Anonim spunea...

Muzica este aceea care ne gâdilă urechile în mod plăcut

Horea spunea...

dragon, Udrea ar putea ajunge monarh si, dupa o intalnire cu presedintele Norvegiei, tara bogata dupa cate stim, am putea intra toti in orgasme.

Un comentator la un articol de pe Renne http://renne.ro/politica/un-vas-fara-carma-numit-romania/ isi doreste chiar mai multi ministrii de tip doamna Nuti. Iata cat de adevarata este afirmatia "Cum ii turcu asa-i si pistolul".


Anonim, absolut! Mai ales imnul carnatului. Stia Caragiale ce stia.

dragon spunea...

Pai vezi.. Udrea for queen :))... Am ajuns sa cred ca vaporul trebuie sa se scufunde inainte sa se relanseze la apa... dar asta cu marinarii nostri n-are cum sa se intample.