Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 19 septembrie 2010

Speranta romanului

Aproape inecat si dus de valvataie solutia romanului nu este datul din maini si din picioare ci speranta gasirii unei alte solutii. Va seca poate raul, asa subit si printr-un ordin dumnezeiesc, gandeste omul nostru la care apa a inceput sa-i intre de acum in plamani. Asa a gandit probabil si guvernul in luna ianuarie. Aflam asta de la nimeni altul decat fostul ministru al finantelor domnul Vladescu:


"Inca din ianuarie am avut discutii despre necesitatea reducerii bugetului. E o decizie extrem de greu de asumat politic. S-a sperat ca exista o alta solutie", a explicat Vladescu.(sursa Gandul).

Ce solutie? Pai solutia dumnezeiasaca mai mult ca probabil. Domnul va face ca banii sa creasca din podelele palatului Victoria, din semintele de lei si euro pe care domnul Boc si predecesorii domniei sale au iutat sa le semene. Mai mult decat atit, sacii cu seminte au fost carati cu viteza luminii de catre clientela de partid si de stat, semanaturile facandu-se prin cele mai moderne si mai actuale tehnici agricole direct in buzunarele acestora. Ca o consecinta fireasca semintele de bani semanate in buzunare nu puteau nicidecum sa prinda radacini si sa creasca in parchetul palatului guvernamental. Asta spune logica unui copil de gradinita dar nu si logica domnului Boc si al multor romani. Domnul Vladescu mai incearca sa-l si "perie" pe premier spunand:

"În ceea ce priveşte capacitatea lui Emil Boc de a înţelege complexitatea economiei româneşti, dificultăţile ei, într-un an de criză cred că există o limită care e generată de pregătirea domniei sale, de faptul că a fost nevoit să preia economia romanească într-un moment de criză. Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada de criza", a mai declarat Vlădescu.

Capacitate limitata de intelegere a premierului fata de economie in timp de criza? Eu cred ca domnul Vladescu glumeste. Oare ce capacitate de intelegere i s-ar putea atribui unui taran care-si arunca semintele in mare, asteptand mai apoi ca recolta sa-i cresca pe camp? O capacitate de intelegere romaneasca desigur, intalnita cu precadere la cei ce conduc aceasta tara, precum si la cei care-i voteaza.

Personal am terminat de-o groaza de ani gradinta, dar, traind fortat de imprejurari in Romania, am incercat totusi sa-mi prezerv prin lupte crancene acea mentalitate. Ea imi spune azi exact ce imi spunea si atunci: Culegi intotdeauna ceea ce semeni si numai acolo unde semni, asta chiar si cu ajutorul CELUI DE SUS. Ca o consecinta acum in Roamnia sufla Vantu.

Niciun comentariu: