Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 11 octombrie 2010

Domnul Khan reprezentant al poporului roman sufera din nou de diaree verbala

"Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca deciziile gresite luate de guverne in ultimele decenii ii afecteaza in mod direct pe oamenii de rand, scrie Antena3."(sursa Financiarul)

Absulut corect dar exista o intrebare: oare dece?

"Este foarte dur pentru oamenii de rand. Guvernele trebuie sa ia masuri foarte aspre."

Trebuie sa ia masuri aspre impotriva cui domnule Khan? Oare masurile de care se face vorbire nu trebuiau luate impotriva celora care care au dus lumea de rapa si au cauzat haosul si nu impotriva celora care au fost spectatori, adica chiar oamenii de rand pe care-i deplangeti cu lacrimi de crocodil bancar ?


"Acumularea erorilor comise de mai multe guverne timp de decenii este platita, azi, de omul de rand", a spus Strauss-Kahn.

Absolut corect dar oare de ce? Pentru simplul fapt ca asa au decis guvernele conduse de banci, niste institutii care se aseamana foarte bine cu institutia pe pe care o reprezentati si dumneavoastra. 

In ceea ce priveste Romania, directorul si-a aratat in ultima vreme dezacordul fata de austeritatea impusa de guvernul actual, prin reducerea salariilor bugetarilor.

Domnul Khan da aici din diaree in constipatie verbala contrazicandu-si proria teza; "Este foarte dur pentru oamenii de rand. Guvernele trebuie sa ia masuri foarte aspre, se pare insa ca nu in Romania si nu impotriva bugetarilor, ei nefiind probabil oameni de rand in opinia directorului (nota subsemnatului). Atunci impotriva cui si ce fel de masuri aspre trebuie sa ia guvernele? Poate domnul Khan se gandeste la 100 de lovituri de bici date in piata Universitatii matusei Tamara, un adevarat om de rand.

In incheiere ii invit pe cei care sunt adepti ai liberasmului si neo-liberalismului sa vizioneze un documentar despre Argentina, din pacate fara traducere in limba romana, aici.
Vezi cata iubire poate acorda unei tari o institutie precum institutia domnului Khan, FMI.  Urmarind filmul vei intelege probabil ca tragedia argentiniana s-a produs in timpul unui elan al consumului fara precedent in restul lumii, America ocupand  probabil locul 1. Ce se va putea intampla acum cu asa numitele tari emergente, acum cand si restul lumii este in situatia de atunci al Argentinei? 

Cei care urmaresc evulutia politica din Ungaria, tara vecina si prietena, vor intelege probabil mai bine gandurile actualului premier Orban, care fuge de FMI ca de raie. Ideile domnului Orban sunt bune, includ aici si noua politica bugetara enuntata. Era in care aceste idei se vor aplicate, este insa dupa parerea mea una fatala pentru premierul maghiar. Ungaria nu este din pacate nici ea o tara de tipul tarilor nordice, Islanda fiind exemplul suprem. 

Desi ar fi pacat s-o asemanam prea mult cu  Romania, Ungaria are si ea doua probleme enorme: datoria imensa creata in franci elvetieni de catre predecesorii actualului guvern si coruptia. Coruptia este prima scanteie a tradarii. Tinand astfel cont de cele expuse, precum si de situatia globala, eu tind sa cred ca doar un deget de inger va putea salva tarisoara vecina de la colaps. Pana la Ungaria ar mai putea fi totusi Irlanda, tara in care dobanda bondurilor de 10 ani a inceput sa salte in stil grecesc( sageata verde). Euro nici ca s-a sinchisit de aceste "banalitati". Valuta comunitara si-a continuat urcarea dand cu capul de o zona de oferta aflata la 1,40. Eu vad aceasta zona ca fiind una importanta care ar putea curma drumul spre culmi al euro. Sa vedem ce vede piata?

Un comentariu:

horatiu spunea...

doua articole recente si reprezentative despre cele (bine) spuse de tine, coruptia politico-finantista si organizarea lor mafiota, sau mai bine spus fascista:
http://www.businessinsider.com/imf-huge-new-round-of-bank-bailouts-2010-10#ixzz11iYtzf16
http://www.guardian.co.uk/business/2010/oct/05/city-bonuses-cameron-warning?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter