Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 17 octombrie 2010

'Nezeii lor de banci

Dumnezeii din banci si-au luat rorlul in serios apucandu-se de jupuit jupuiti. Frauda ar fi trecut probabil neobservata pentru ca sa nu iti inchpui cumva ca statul se sincheseste in zilele noastre de soarta contribuabilului.

Cand ai pornit insa pe drumul ilegalitatilor si, "Dumnezeu" fiind, se pare ca nu te mai poate opri nimeni. Asa se face ca in "marea democratie din vest", Valentin Stan face spume la gura de exstaz atunci cand vorbeste de ea, bancile par sa fi sarit peste toti caii.

Saritura a fost descoperita insa intamplator atunci cand un individ oarecare, care si-a cumparat casa cu bani gata a primit ordin de evacuare si instiintarea ca-si va pierde casa din cauza datoriilor neplatite.

Dumnezeu vede tot spun cei piosi, in acest caz se pare insa ca a vazut si ceea ce nu exista. Ordinul de evacuare primit de individul de care vorbim a deschis cutia Pandorei. Evacuarile si vanzarile silite au fost oprite, Dumnezeii fiind acum cercetati de extraterestri. Media a inceput si ea sa dezbata pe larg subiectul si ca de obicei parerile sunt impartite. Parerea mea este ca va trebui sa asteptam si sa vedem rezultatele. Mucegaiul este gros de tot si ar trebui sa loveasca de data asta in mutra bancile insolvabile. Dar, sa nu uitam un lucru: armata e cu noi, statul si politicienii cumparti sunt inca si din pacate cu iei. Si totusi, nici o ipocrizie nu poate dura pana la infinit. Observa felul in care trateaza un alt Dumnezeu, Jamie Diamon de la JP Morgan problema:

“There’s almost no chance that we’ve made a mistake.”  Aproape nici o sansa  sa fi gresit! 

Na amu vatz cacat pe voi draji lu mosu vau ba? Asta pintru ca aprape cacat pe voi nu ezista!
  
PS. http://www.youtube.com/watch?v=1j2esw2B8TI

Vezi la adresa expusa ce au facut bancile!

Pentru cei care eventual nu cunosc limba engleza indeajuns iata pe scurt despre ce este vorba.

29% din instrumentele financiare inpachetate de banci pentru vanzare si vandute mai apoi printre altele fondurilor de pensii erau din pornire sub nivelul de calitate cerut de lege. Bancile au stiut acest lucru foarte bine comitand totusi frauda. Mai mult decat atat, ele au pariat prin vanzari short pe faptul ca instrumentele pe care le-au vandut se vor deprecia, stiind bine ca este vorba de gunoaie, dar vrand sa mai faca un ban in plus. (Pe romaneste: eu iti vand un cacat urat mirositor dar inpachetat frumos spunandu-ti ca e noua chifla damboviteana si fug mai apoi imediat si ma asigur ca tu nu-l vei manca)

Procedand astef bancile au incalcat si legea insiderilor. Va spuneam intr-una incepand cu 2008 ca multe institutii financiare din lumea larga sunt insolvabile. Iata acum un varf al isbergului iesit la vedere. In situatia actuala bancile nu vor putea scapa de procese costisitoare si de deschiderea altor lazi de gunoi.

La asta se va adauga desigur si problema fondurilor de pensii care in loc de bani au acum in conturi balega de la Goldman$COMP.  Daca mai ti cont de faptul ca 29% din murdarii se ridica la o valoare de  mai multe trilioane de dolari poti intelege desigur ca "revenirea" economica de abia a inceput. Sa vedem ce se va intampla cu Qe 2 al barbosului, acum cand murdaria bancilor salvate a inceput sa innece populatia? Sa vedem daca poporul american va mai fi gata sa dea bani delicventilor? Nu am nici un dubui ca Bernanke si politicul actual ar face acest lucru. Sa nu uitam insa de alegeri!

7 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Ciudat este ca bugetele lor sunt serios lovite din cauza executarilor silite... care crezi ca e motivul pentru care s-au aruncat sa execute atatea locuinte, multe inainte de termen sau fara temei legal?

Gabi spunea...

Chiar ma intrebam cand vei deschide subiectul.
Deja s-a incercat musamalizarea inlegislativ a matrapazlacurilor dar Obama a intors legea.
Aici avem (in principal) 3 parti:
- cei care trebuie sa achite ipotecile si care acum cer "docomentili". Normal ca fara documente valide in instanta nu mai platesc nu ban.
- cei care au "robosemnat" ipotecile si au creat derivatele - "fraudacii", care nu mai pot executa silit pe primii.
- cei care au cumparat instrumentele derivate "pacalicii" care acum au dreptul sa-i dea in judecata pe fraudaci
Asta fara sa-i mentionez pe cei aflati in prima categorie care au fost deja executati silit, sau au platit sume ce se dovedesc acum necuvenite.
Cum crezi ca o sa rezolve astia problema fara un QEII III IV... si fara falimente?
Mi se pare de departe cel mai exploziv subiect iar la noi toti se uita la Ministerul de Finante de parca ar afla cine stie ce alte damfuri decat obisnuitele dambovitene

mobutu spunea...

A scris si Lucian Davidescu despre asta:
http://www.riscograma.ro/3007/de-ce-sa-evacuezi-casa-daca-banca-a-ratacit-actele-de-ipoteca-sua-in-pericol-de-subprime-2/

Horea spunea...

Gabi, Qe 2 100 va rezolva acelasi lucru ca si Qe 1. Falimentul in schimb va rezolva problema. Sa vedem cacand se vor trezi investitorii cumparatori de bonduri?

Razvan, desigur ca pentru faptul ca stiu bine ce bilanturi au, in orice caz nu bilanturile pe care le declara public.
Am repetat asta de multe ori aici pe blog chiar atunci cand bancile declarau profituri stelare, dand bonusuri tot stelare hotisorilor.

Gabi spunea...

ok ... si cand vezi evenimentul?
Cand crezi ca o sa dea americanii RESET? De buna voie n-or s-o faca.
Eu cred ca sistemul se va comporta ca un circuit bistabil, din vara globalizarii, liberului schimb, democratiei "sociale" ... vom trece in iarna vrajbei noastre : nationalism, mercantilism....si poate olecutza mai mult totalitarism made in China, Rusia...

Horea spunea...

Gabi, totul depinde de perceptia investitorilor si depinde si de cum se vor comporta noii votati. Sub presiune populara unele lucruri s-ar putea schimba radical.

Eu cred ca lucrurile se vor clarifica in urmatorii 4-5 ani. Nationismul, ingradirile comerciale si politice pe care eu le-am prezis si de care vorbesti si tu sunt doar o consecinta fireasca si inevitabila a tot ceea ce se intampla.

AristotelCostel spunea...

Eu stiam de la Mihai Bobocea ca-n fondurile de pensii sunt doar oameni de calitate care face bani la popor. Desi stie ca care-i treaba cu-nmultitu' banilor, ei o face pentru noi la toata lumea. :D

... gâscani...