Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 11 octombrie 2010

Romania cea mai saraca tara din UE

Noooo, no sa patye! Romanyia? Nooo! Trebe sa shie vorba dje o inshienare politica. Cu Isarecu governator, cu Boc boc premier, sha cu bravul presedintye lupator nyeinfricat impotriva coruptatzalor, sa shim noi popor dje jinta latina pe ultimul loc? Noi urmarasha lu Dechiebal sha a lu Traian? Curat murdar, tradare, lovitura sub buric!

Cu Ponta sha cu Antonyescu reforomatori sha opozatzaonyishtyi, cu liderul mafiei lu Nastase, asha io zas presedjintyile, ministrel dje razboi sa nye intraca pe noi bulgaroii? Nooooo, no sa patye! Ravointa tovarsi, calomnyii ordjinare care dau cu buruzduganu djirect intr-un popor cu burta plina deje mityityei. Pai domn Vidjeanu numa amu ni a s-o apucat dje platyit 22 dje milioanye dje euro la banshi, c-o luat sha el ashe nyistye maruntas dje imprumut.

Sha dje tzara plina dje jipuri dje elea cat vaporili shie zashietz chiorai lu mosu?

Da dje vilili cu catye 30-60 dje camere bucata? Behaitz dje sarashie in tara paharelor plinye ca magaru ratashit in ceatza, ios convins ca vo intrat mushii in oachi! Com????? Jai da, da! Amu am intzales! Vorobdjeatz dje matusica Tamara, oama aia dje rand dje care vorobe sha domnul Ca-khan.

Na numa inca o traba: Ajutoooooooooooooooooooooooooooooooor, adica pardon, bravooooooooooooooooooooooooooooo..... domnule Isarecu!

17 comentarii:

Informatii-economice spunea...

Cred ca e interesant sa spunem cum am ajuns saracii Europei!
Nu doar pentru ca am crescut salariile la public jupuind privatul de aproape 50% din venituri... Nu doar ca am dat pensii de la orice varsta si pentru orice durere in fund (medicale) + pensii de solidaritate pentru persoane care nu au contribuit.
Acestea insa sunt nimic comparativ cu cat se fura zilnic din aceasta tarisoara!
Iar pentru cei care cred ca un ministru traieste cu 6000 Ron (si il si injura ca e nesimtit), ganditi-va ca acel ministru semneaza fluturasi cu sume gen 100.000ron/luna ca salarii si contracte de sute de milioane de euro!

Ciudat e ca atunci cand e vorba de taieri, se taie doar de la amarati!... cel putin deocamdata!

leonard spunea...

de ce trebuie sa te prostesti in halul asta?

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
AristotelCostel spunea...

@leonard

I s-o fi facut lehamite de prosti !?!

Oamenii seriosi spune chestii d'astea:

De doi ani de zile, societatea românească resimte ceea ce sociologii numesc Efectul Pygmalion sau profeţia autoîmplinită.

Dacă noi vom începe să credem că lucrurile merg spre bine, ne vom comporta ca atare. Dacă ne vom comporta ca atare, lucrurile vor merge spre bine. Să dăm putere ştirilor pozitive. Să le căutăm, să le urmărim, să le apreciem. Să LE CITIM. E cel mai simplu lucru pe care îl putem face acum pentru a contribui la schimbarea sensului spiralei.


ANDREI GOSU, general manager Ascendis Consulting

Românii sunt cei mai rupţi în cur din UE şi printre cei mai rupţi în cur din Europa şi mare parte din... Asia.

Nu merită să... citim astfel de ştiri.

Mai bine să ne admirăm frumuseţile patriei şi înţelepţii neamului.

Horea spunea...

leonard, eu nu consider ca ma prostesc. Am incercat doar sa reproduc atitudinea si limbajul pe care il intalnesti la foarte multi romani, chiar in ziua de azi si chiar in situatia in care ne aflam.

Ferice de tine in caz ca ai fost ocolit de aceasta realitate. Oricum, situatia dscrisa te-a afectat si te va afecta si pe tine, asta in pofida faptului ca mediul in care traiesti pare a fi unul foarte serios.

gore spunea...

Ce sa intelegem din grafic? Ca leul tinde sa cada spre 4,317?

Anonim spunea...

Tocmai am citit articolul despre Isarescu, "Romania-no default".
Incredibil cati 'comedianti' sunt in tara asta. Mare erou ce e Isarescu. Nu au pic de educatie economico-financiara si abereaza cu duiumul, insa il sustin fanatic pe acest 'erou'. Imi e sila.

Cu scuzele de rigoare. - Mihai

Anonim spunea...

Horia ce ma fac ca am luat short pe S&P cand ai postat degetul ala mare care apasa pe buton.
Din fericire pt mine am invat sa tranzactionez pe burse unde nimeni nu poate sa spuna ce sa intampla maine (poate doar nebuni).
Sunt curios cand o sa inveti si tu ca ceea ce e normal (sa se intample intr-o economie privata) nu se si intampla in realitate.
Interventiile statelor in economie dau peste cap toate estimarile.

Horea spunea...

Anonim, te cam contrazici asa cum obisnuieste sa faca romanul. Ma intrebi in prima fraza ce sa faci, spunand ca ai luat o pozitie scurta in Sp, pentru ca imediat in fraza urmatoare sa-mi spui ca ai invatat din fericire sa tranzactionezi pe burse intelegand ca nimeni nu poate spune ce se va intampla maine, doar eventual un nebun.

Este foarte adevarat ca eu am fost nebunul care am prezis corect miscarile bursiere in cca. 80% din cazuri, dar n-am fost niciodata destul de nebun ca sa dau sfaturi.

Articolul la care faci referire nu contine asadar nici un sfat de vanzare pentru nimeni, mai citeste-l de vreo cateva ori daca ai dubi. Faptul ca tu ai cumparat sau ai vandut ceva este absolut si exclusiv responsabilitatea ta.

Citind ceea ce ai scris eu nu pot face altceva decat sa sper ca intr-o zi o sa-l vad si pe roaman capabil de asumarea
responsabilitatii propriilor fapte. In ziua aceea iti garantez ca Romania va arata altfel si va avea cu totul alti politicieni.

Tendinta asta pe care o majoritate din popor o are, incercand sa gaseasca tapi ispasitori pentru erorile facute este in opinia mea fatala atat pentru individ cat si pentru societate.

In cazul de mai sus te mai si intrebi: "cand o sa inveti si tu ca..."?

La aceasta intrebare va trebui sa raspund tot cu o intrebare: Oare nu este o nebunie faptul ca tu, care conform propriilor tale declaratii "sti din fericire sa tranzactionezi pe bursa" te bagi si faci afaceri pe nespusele( atentie inca o data! articolul nu continea nici o recomandare) unuia care ar mai trebui sa invete?

Anonim spunea...

prima intrebare era ironica.
Daca ai dreptate in 80% din cazuri cum se face ca nu esti plecat pe vreo insula savurand un cocktail, lipsit de grijile financiare.
Probabil iei pozitii reale pe bursa in restul de 20% cand te inseli.
Daca ai dreptate in 80% probabil ca e datorat faptului ca nu esti implicat financiar.
Dar oricum eu am dorit doar sa subliniez ca e de ras pentru oricine experimentat sa spui tu ce face bursa peste o saptamana. Daca nu cumva iei o pozitie foarte mare(S sau L) care practic redeseneaza tehnic evolutia.
Inchei prin a sublinia ca nu ai invatat practic nimic din caderea burselor unde probabil cumparai ca nu are unde sa mai scada si vindeai pe toata perioada 2009-2010 ca nu are unde sa mai creasca.

Horea spunea...

Anonim, ironic dar cunoscator al burselor cum esti se pare totusi ca te-ai gandit eronat atunci cand ai vandut indicele specificat. Faptul ca te-ai decis eventual sa-ti inchizi pozitia, eu asta am putut intelege din lectia pe care mi-ai dat-o, ar putea deveni inca o eroare la fel de ironica.

In rest, faptul ca pot sta in Roamnia cu anii, fara sa lucrez, ar trebui sa denote pentru orice om cu capul pe umeri ca am totusi o situatie finaciara care imi permite deocamdata acest lucru.

De ce am ales Romania si nu o insula unde mai puteam avea si un cocktail in mana? Pentru simplul fapt ca parintii mei bolnavi si la sfarsitul vietii lor nu se afla pe nici o insula. Ei se afla din pacate in aceasta tara, una in care sistemul sanitar functioneaza in asa fel incat nu-ti doresc nici tie sa te lovesti de el.

In ceea ce priveste valabilitatea si exactitatea analizelor pe care le-am facut nu ar trebui sa existe prea mult loc de discutii. Ele pot fi verificate de catre oricine din moment ce se afla expuse pe pagina.
Tot pe pagina se afla si evolutiile unor portofolii de ale mele, demo si reale.

Pardoxul este totusi ca tu, probabil din ironie, te-ai bagat intr-o afacere pe care eu nu am recomandat-o niciodata. In ceea ce ma priveste sunt implicat finaciar in bursa pana peste dinti, dar, doar atunci cand consider ca momentul este propice.

Gresesc si eu desigur, asa cum am gresit in cazul perechii dolar leu, pereche in care mai am precum declarat si pe acest blog o pozitie deschisa. Oricum, spre deosebire de altii eu imi asum raspunderea deciziei pe care am luat-o. Am luat aceasta decizie din cauza atuu-lui pe care tranzactia facuta de mine fara leverage o are. O asemenea forma de tranzactie il scuteste pe executor de pericolul de-a fi scos din piata.

Tu in schimb, pari a fi un roman adevarat, unul care le stie pe toate. Spre marea mea surprindere inclusiv evolutia conturilor pe care le am. Felicitari!

Anonim spunea...

Ultima ta replica chiar mi-a placut,serios (eram aproape sigur ca ma vei injura). Uite ca sa vezi ca nu glumesc iti dau mailul meu soneileo@hotmail.com pentru o eventuala discutie amicala.

Horea spunea...

Anonim, dupa 30 de ani in occident si nu oriunde ci in nord, unde oamenii au invatat totusi sa se respecte, eu nu injur pe nimeni.

Discutia amicala o putem avea chiar aici pe pagina, de aceea am si pornit-o. Atata timp cat respectul exista ideile sunt libere.

Sicer nu-mi place sa fiu facut responsabil pentru fapte la care nu am contribuit dar hai sa trecem peste asta. Observa! Pagina mea este printre putinele pagini, ar putea fi chiar unica, unde oamenii nu se injura.

De ce? Din cauza atitudinii pe care am avut-o eu cred, o atitudine de respect fata de toti. Dai respect primesti de cele mai multe ori si de obicei respect inapoi, chiar si in Roamnia.

Exista totusi si din pacate cazuri mai rare in care teoria nu este valabila. Acele cazuri eu obisnuiesc sa le ignor, ignorand pe deplin si persoanele implicate.

Postarea ta nu am considerat-o lipsita de respect ci mai degraba o postare scrisa de un om deceptionat care nu putea in acel moment sa-si accepte greseala, vrand asa cum obisnuieste romanul s-o arunce in carca altuia.

La bursa acest lucru este ucigator. Numai acceptandu-ti greselile vei putea sa le eviti data viitoare!!

Anonim spunea...

nu am luat nicio pozitie am glumit.
chiar putem avea o discutie (daca te intereseaza) despre cum si ce tranzactionam TF simboluri etc

kaboom spunea...

Horea, ai facut o greseala sa "intri in padure" dupa scufita anonima. Parerea mea, unul care e satul de discutzologi...

Horea spunea...

kaboom, am facut eu greseli mult mai mari in viata decat cea de care vorbesti. Naiv cum sunt eu sper ca discutia civilizata sa ajute si sa se molipseasca, asta chiar in cazul in care cineva semneaza anonim.

myst spunea...

Domnul Horea, eu zic sa nu va mai luati de un broker al unei importante firme de brokeraj din tara :p. Atitudinea si limbajul acestuia denota profesionalism. Insula si cocktailul sugereaza idealuri profunde. Imi pare rau pentru ironia ieftina dar m-a dezamagit persoana in momentul in care am descoperit cine este.